fredag 3 maj 2013

Coca-Cola och islamisten
Coca-Cola har, som ni säkert läst, lanserat en kampanj där man istället för den sedvanliga loggan, tryckt de 144 vanligaste namnen i Sverige. Man har dock utelämnat "Mohammed", vilket upprört Centerpartiets tidigare islamist (alla svenska partier vill ju ha en) Mahmoud Aldebe, som menar att detta är rasistiskt.

Det kan tilläggas att Coca-Cola har med Fatima och Ali, så varför har man valt bort Mohammed? Ja, låt mig försöka mig på en gissning.

Kanske beror det på att företaget helst vill sälja drycker, och slippa hot om prygel och halshuggningar? Saken är nämligen den, att om företaget haft med detta namn, skulle samme Aldebe varit ute och talat om hädelse, och en mängd rop på halshuggningar skulle ha följt. Detta försökte man nu undvika, som vanligt för att tillmötesgå muslimernas lättretlighet, men självklart blir det ändå tjafs. Det blir det alltid, om det inte är hädelse, så är det antagligen rasism, eller varför inte islamofobi. I verkligheten retar det säkerligen Aldebe att namn som Johan och Emma överhuvudtaget är med.

Jag vill i sammanhanget påminna om historien med teddybjörnen i Sudan. 2007 arbetade den brittiska lärarinnan Gillian Gibbons på en skola i Sudan. Klassen hade en teddybjörn och barnen fick diskutera vad den skulle kallas. Det landade förstås på Mohammed. Vad hände? Blev Aldebes bröder nöjda?

BBC om händelsenNej, lärarinnan dömdes för "förolämpning av religionen", medan 10 000 demonstranter gick ut på gatorna i huvudstaden Khartoum med svärd, machetes och plakat som krävde hennes avrättning. Efter att den brittiska regeringen agerat kunde hon återvända till Storbritannien, givetvis efter att först ha fått deklarera: "I have a great respect for the Islamic religion and would not knowingly offend anyone."

Ja, vänner, så här kommer det att vara i Sverige framöver. Allting kommer innebära tjafs och hot om våld, även om det gäller en läskedryck. Vad gör förresten Mahmoud Aldebe här?

Aftonbladet
DN
SvD
Fria Tider
Aftonbladet II 

3 kommentarer:

 1. Mohamed (33 516 st) ligger på 71 plats i namnlistan för män 2012 - upp från 77 plats 2011. Ungefär lika vanliga är namnen Ove, Anton, Kenneth och Kurt. Vanligast var Karl (336 349 st).

  För nyfödda 2012 ligger Mohamed på 54:e plats (300 st) 2012 upp från 66:e plats (248 st) 2011. På första plats ligger William både 2012 (918 st) och 2011 (1035 st)

  Framtiden är snart här...

  SvaraRadera
 2. Kom sen inte och säg att Sverige inte redan är islamisterat

  SvaraRadera
 3. Korkat: -Om Jesus varit bland de 150 namnen tror jag man hade gjort likadant, säger Mats Georgson (DN)

  Har man plockat bort Maria och Anna?

  SvaraRadera