söndag 12 maj 2013

Dagens bild: Åtta ungdomsförbundsledare
"Fyra män, fyra kvinnor. Här ser du alldeles säkert åtminstone en framtida partiledare eller minister. Säkert också en generaldirektör och kanske en landshövding. Och ett par PR-konsulter.
Ungdomsförbundens ledare är framtidens tunga makthavare och ledare. De är värda att lyssna på.
Så låt mig presentera dem."
Expressen

I vår riksdag är åtta partier representerade, som var och ett har ett eget ungdomsförbund, så bilden verkar ju logisk. Men vänta, har SDU bytt förbundsordförande utan min vetskap? Nej, det visar sig nämligen att Grön Ungdom förstås har två språkrör, så då har man iallafall åtta profiler, även om man stryker ett parti som man inte tycker om.

Hur länge tänker media hålla på så här, med "glömda" opinionstaplar och partisymboler? Är det förtroendet man har för väljarna; om vi inte visar detta parti, så glömmer folk det? Eller är det för att lugna sig själva; om vi inte ser det, så finns det inte? Eller är man så inkörd i demokraturen att man ser det som självklart att KDUs och CUFs ordföranden blir ministrar, medan en sverigedemokrat aldrig får något inflytande?

Låt då mig presentera en intressantare åttonde bild av en framtida ledare:
3 kommentarer:

  1. Erik, Linda, Hanna, Sara, Gabriel, Stefan, Lorentz och Magda - så mångkulturellt..

    SvaraRadera
  2. Gustav Kasselstrand är faktiskt hårdare med att definiera det svenska. Han talar om att vi svenskar faktiskt har ett ursprung. JIPPI! Jimmie Åkesson svävar lite bakom kulisserna i denna fråga, vet inte var jag har honom i denna fråga.

    SvaraRadera
  3. http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kasselstrand-sparkas-fran-sin-sd-tjanst_7689594.svd

    SvaraRadera