lördag 25 maj 2013

Dagens citat: Eva Franchell


"Invånarna i Kista har till exempel en köpgalleria med 130-talet butiker och en 5D-biograf. De som bor i Husby däremot, de får nöja sig med ett ­20-tal affärer runt ett utomhustorg."Endast 20 affärer? Ja, då är det förstås naturligt att man i sin frustration börjar bränna bilar. Möjligen avslöjar Eva här någonting viktigt om varför medieeliten vurmar så för dessa förövare. De har själva ett ytterst privilegierat liv och en lägenhet i Husby framstår som helvetet på jorden. I verkligheten finns det naturligtvis en mängd svenskar runt om i landet som inte ens har 20 affärer på sina orter.

Dessa krönikörers värld är mycket liten, vilket ytterligare framgår när hon för visdom citerar en annan pk-krönikör på sin egen tidning:

”De som bygger ett skitsamhälle måste antingen lära sig att leva med dess konsekvenser, eller förändra det.”

Det är det vi, era motståndare, försöker göra.

Aftonbladet

4 kommentarer:

 1. Har man inte Stalin på väggen hemma får man nog inte jobb på Aftonslaskan.

  SvaraRadera
 2. Tiden går,kommer ihåg min ungdom som 13 års pojke var jag tvungen att ta buss från gärdet där hela familjen 4 personer bodde i en 35 kvadratmeters lägenhet.Resans mål var Varuhuset PUB,inte brände vi ner vår skola eller tuttade eld på bilar för att vi var trångbodda eller inte hade en galleria nästgårds!men så hade jag föräldrar som lärde en veta hut, vid minsta hyss blev det en uppsträckning.

  SvaraRadera
 3. Det är väl bara ett par minuters resa med tunnelbanan till Kista från Husby ? Stackars jävlar vilka vedermödor ! Vilken planet är den här Franchell ifrån !?

  SvaraRadera
 4. Fast kollegan jobbar på Arbetarbladet, inte Aftonbladet...

  SvaraRadera