lördag 25 maj 2013

"Upplopp är självförsvar"
Fredrik Virtanen har lyfts från att ha varit någon sorts nöjeskrönikör, till att bli det kanske finaste man kan bli i dagens mediesamhälle; en av Aftonbladets pk-krönikörer. Han har tagit sig an uppgiften med samma nit och förljugna samhällsbild som Anders Lindberg och Oisin Cantwell.

Upploppen vi nu ser handlar i denna parallella verklighet inte om ligister som bränner och förstör. Det är mycket större än så, och framför allt är det förövarna som är offer. De är nämligen offer för det svenska majoritetssamhällets oerhörda förtryck.

"De har ju sett hur underordning och maktlöshet ser ut.
För mig är det självklart. Vandalernas våldsamheter kan ses som självförsvar. Långvarigt förtryck slutar ofta, kanske alltid, med revolt och våld."

Analysen är fantastisk. Vi talar alltså om människor som sägs ha flytt från förtryck i länder som Somalia, Afghanistan och Irak, men här inte bara fått uppehålla sig, utan dessutom fått bostäder, bidrag och fri skola. I Husby har eleverna till och med fått iPads, som visserligen inte fanns på min tid, men knappast skulle ha delats ut heller.

"De flesta visste inte att Husby fanns förra veckan. De flesta tänkte inte på hur arbetslöshet, bostadsbrist, förstörd a-kassa, utförsäkring, bristfälliga skolor, rasism och nedläggningar av sociala funktioner drabbar landet."

Exakt, Fredrik, din sosseretorik gäller i så fall hela landet. Ändå ser vi endast denna typ av beteende i arabiska och afrikanska områden. Vi ser också detta beteende i andra städer över hela Västeuropa, även där man har socialdemokratiska regeringar, och förövarna är alltid desamma. Sedan råkar han komma in på någonting viktigt, men saknar tyvärr den intellektuella skärpan för att riktigt förstå det:

"Vilket är underligt. Vi i mer gynnade och blåröstande kvarter tycks ständigt glömma att andras problem förr eller senare blir våra. I natt brinner våra bilar, i morgon är våra skolor överfulla."

Ja, Fredrik, i år kommer 50 000 nybyggare, nästa år säkerligen lika många. Områdena där Virtanen och Helin bor kommer förstås inte att drabbas imorgon, men allt fler orter och allt fler svenskar kommer att få känna det inpå skinnet. Än så länge har man kunnat hålla våra nya befolkningsgrupper relativt lugna, eftersom det fortfarande finns tillräckligt många människor som arbetar för att kunna förse de nya grupperna med bostäder och bidrag. Vad händer när pengarna tar slut?

4 kommentarer:

 1. TT och SVT försöker nu vinkla över strålkastaren på de "högerextrema":

  Till Eva Hamilton

  Skärpning SVT - hur vet man att de är "högerextrema"?

  Hur vet man att de är ”högerextrema”?

  Är det för att man vet att det är ”vänsterextrema” som tänder på?

  http://www.svt.se/nyheter/#regionalt/abc/18-hogerextrema-omhandertagna

  Det här har ni tagit in rakt av från TT. Vi ”vet” väl TT:s agenda?

  Hur kan ni sätta en sån rubrik:

  Högerextrema ”patrullerade” gator söder om Stockholm (med rött)

  När det i brödtexten står:

  ”Towe Hägg [vid Stockholmspolisens länskommunikationscentral ..] vill inte kommentera om det rör sig om högerextremister”.

  Med vänlig hälsning
  (namn)
  (bostadsort)

  SvaraRadera
 2. Tja, det är möjligt att det rör sig om "högerextremister" enligt deras definition, men framför allt har dessa ju faktiskt inte gjort någonting brottsligt. Dock är det ju underbart för media att äntligen kunna släppa problemen kring mångkulturen och ge sig på sina fiender istället.

  SvaraRadera
 3. Lyssna på inslaget ovan av Åsa Dickson (1.20 långt): Den enda grupp som omnämns är "högerextrema". Strax efter säger en nattvandrare: "Det samlades en 50-60 per här.." Lätt då att associera det till "högerextrema" Ja, ja.. Samma gamla vanliga tugg

  Att det verkar vara Jonas Sjöstedts svans av "vänsterextrema" som viglar upp, talas det tyst om

  Lyssna på Anders Lindberg, AB, i senaste SVT/Debatt - han är "rolig"

  MVH

  P.S. Och hur det blir "när pengarna tar slut" vågar jag inte tänka på. Då är det så dags att ångra sig D.S.

  SvaraRadera
 4. Lars Andersson25 maj 2013 14:09

  De invandrare som inte trivs i Sverige är fria att lämna landet och bosätta sig någon annanstans i stället för att kasta sten på polisen och bränna bilar samt förstöra bostadsområden.

  SvaraRadera