torsdag 16 maj 2013

Dagens dhimmi: Johanna Frändén
Det är ett vanligt knep bland pk-människor att, för att vara lite extra toleranta och verkligen buga inför islam, hävda att svenskar är minsann lika usla, ja troligen sämre, än alla andra kulturer på jorden. Det finns inget hedersvåld, för svenska män slår minsann sina fruar också. Och tänk på svenska pensiorärer i Spanien - gör de verkligen allt för att integrera sig?

Med anledning av niqab-incidenten i Borlänge känner nu Johanna Frändén att det är dags att ta till detta knep. Ty är det egentligen inte helt självklart att människor i Sverige klär sig enligt saudiska normer?Hon inleder med en lögn, för jag tror inte ens att de mest inbitna pk-ister även är pk i sina drömmar. För att det skall bli maximalt korrekt ser hon dessutom till att hitta på en helt hypotetisk situation:

"Jag hade en udda dröm ­härom natten. Det var krig och vi var tvungna att fly. Vi hamnade på en exotisk ö ­någonstans jag vet inte var (det var ju en dröm) där det var varmt och lugnt och ­livet på det hela var ganska gött.
En sak var annorlunda: Kvinnorna på ön var topless. Hela tiden. Överallt.
Och jag minns min panik – den satt kvar i kroppen när jag vaknade – när jag insåg att här gällde det att an­passa sig eller fäktas vilt för sin egen ståndpunkt."

En mer relevant jämförelse hade ju förstås varit om svenskar insisterade på att bygga kyrkor och bära bikini i Saudi-Arabien. Nej, det skulle Johanna förstås aldrig göra, för det gäller ju att visa respekt för deras kultur och lagar. Det är bara Sverige som är så lite värt att vi inte skall stå upp för någonting. Tramset fortsätter:

"Det är inte så enkelt. Att visa brösten betyder något helt annat där jag är född. Det låter lite gammaldags, jag vet, men jag skulle bli ­generad om jag träffade män från mitt hemland och inte hade något på överkroppen. Jag vet att de skulle bli ­besvärade också. Det skulle börja pratas."

Där hör ni, återigen är islamistiskt beteende i Sverige helt normalt, och svenskar är precis likadana. I sin iver drar hon till och med fram "träffade män från mitt hemland" och "det skulle börja pratas". Typiskt MENA-beteende alltså, men som för den goda sakens skull klistras på svenskarna i detta hypotetiska fall.

Det är Europas förbannelse att vi uppbär en nästan sjuklig tolerans och självkritik. I mötet med den absoluta muslimska kulturen, helt i avsaknad av självkritik, blir vinnaren självklar.

3 kommentarer:

 1. Uppföljning av "burkabråket":
  http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.5882407-svar-drojer-om-filmen-pa-burkabraket-

  Jag skulle inte tro att riksmedia har nåt om detta idag

  SvaraRadera
 2. Göran Danielson på Dalarnas Tidning får ett anfall av klarsyn, eller är det en freudiansk felsägning:

  -Kan en person som låter sig provoceras av en kvinna i burka i nästa stund avgöra en annan människas - och då inte sällan invandrares - öde?

  "Inte sällan" är det samma som "ofta" - s.k. synonymer

  http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.5877432-sd-politikern-ar-ocksa-namndeman

  SvaraRadera
 3. Dalarnas tidning spekulerar vidare i burkamålet:

  http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.5885315-sd-kan-inleda-granskning-mot-wikstrom

  – Jag tror absolut att de kommer inleda en granskning, säger partiets pressekreterare Eric Myrin

  Medlemsutskottets ordförande Johnny Skalin vill inte uttala sig om det enskilda fallet:
  [..]
  jag kan inte uttala mig om det här blir ett personärende eller inte, säger Johnny Skalin

  Fakta eller inte för handen, en artikel måste det bli hur som helst - ungefär a la Aftonbladet/"Kultur"

  SvaraRadera