tisdag 28 maj 2013

DN ljuger om Front National
Som flitiga läsare noterat lägger jag här upp en hel del med franska Front National och dess företrädare. Det finns flera skäl till det. Partiet är idag Europas främsta nationalistiska rörelse och partiledaren Marine Le Pen en fantastisk retoriker som kan ge oss alla inspiration här hemma. Ty vi är inte ensamma; överallt i Västeuropa reser sig folken mot massinvandring och överstatlighet.

Ett annat viktigt skäl till att jag vill lyfta fram vad partiets företrädare faktiskt säger är att de ständigt förtalas i svensk media, i den mån man överhuvudtaget berör dem. Idag passar DN på, med anledning av de stora demonstrationer som äger rum i Paris mot homoäktenskap. Personligen bryr jag mig inte särskilt mycket om denna fråga, utan tycker att personer av samma kön gott kan få kalla sig gifta om de vill. Det finns en mängd viktigare frågor för framtiden. Dessutom är det i Frankrike snarare katoliker än "högerextremister" som leder denna rörelse. Hela artikeln är förstås vinklad, men låt oss titta på några specifika lögner angående Front National:

"Inte ens den franska högerpopulismens drottning Marine Le Pen har haft helt lätt att förhålla sig till protesterna. Hon står bakom dem men vill tydligen inte ha konkurrens och stannade hemma i söndags."Istället för att dra till med första bästa nedlåtande kommentar man kommer på, kunde Annika Ström Melin ha lyssnat på vad Marine Le Pen faktiskt har sagt. Hon menar att denna fråga är en distraktion, som tar fokus från de avgörande ödesfrågorna, som exempelvis massinvandringen.

"Redan i morgon lovar det första franska paret varandra trohet enligt de nya bestämmelserna. Och att tvinga män­niskor som ingått äktenskap att lösa upp sin relation vore ett statligt övergrepp. Ingen politiker – utom Marine Le Pen – förespråkar därför på allvar att lagen ska rivas upp."

Helt fel och aningen förvirrat. Marine Le Pen förespråkar att lagen rivs upp, men har varit mycket tydlig med att detta inte kommer att gälla retroaktivt. Hon har förklarat att hon som advokat ser det som principiellt fel.

"Ett politiskt fattigdomsbevis är också att så mycket energi har gått åt till att försöka förvägra människor rätten att gifta sig med vem de vill. Frankrike har gott om riktiga problem."

Just det, och det är precis vad Marine Le Pen säger.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar