tisdag 28 maj 2013

Partiernas "lösningar" på upploppen
Aftonbladet skriver idag om vad riksdagspartierna vill göra för att komma tillrätta med upploppen i förorterna. I samband med artikeln skriver även Lena Mellin om vad hon tycker skall göras.

"Det finns grundskolor där inte ens tre av tio når målen. Det finns bostadsområden där inte ens varannan vuxen arbetar. Det finns förorter där mer än en tiondel lever av försörjningsstöd.
Det är ett garanterat bra sätt för ett samhälle att skaffa sig problem. Det har åter bevisats den här veckan."

Att massinvandringen får bland annat dessa följder är vi många som varnat för i åratal nu. Av någon anledning ser de styrande i Sverige just till att skaffa sig problem, eller "utmaningar", vilket är den förhärskande eufemismen. Självklart bjuder inte heller Lena Mellin på några riktiga lösningar, utan upprepar det vanliga fluffet kring skola och arbeten. Även nedanstående rader visar på den märkliga inställningen vi har till invandring:

"Språket: Alla som vill bör erbjudas svenskundervisning, även om de bott länge i Sverige. Målet kan vara att själv kunna ta del av skriftlig information, utan att ta omvägen genom barnen. Att inte kunna svenska innebär att man som förälder hamnar i underläge. Det är sällan en fruktbar position."

Om Sverige istället tagit emot de invandrargrupper som skulle varit positiva för vårt land, skulle naturligtvis ingen statligt organiserad svenskundervisning behövts. En person som har för avsikt att göra någonting av sitt liv här ser förstås till att lära sig språket själv, exempelvis genom inköp av en språkkurs.

De tillfrågade politikerna har naturligtvis inga effektiva lösningar heller, särskilt inte eftersom de insisterar på att fortsätta massinvandringen. De kan slänga hur mycket pengar de vill på skolorna i dessa områden, men nästa månad kommer ytterligare 5000 nybyggare, följande månad lika många osv. Miljöpartiet har förstås en rolig punkt (dessutom presenterade av islamisten Mehmet Kaplan):

"Statliga pengar ska kompensera kommunerna för en upprustning av miljonprogrammen, utan att de boende drabbas av höga hyreshöjningar. Rot-avdraget bör även gälla hyresrätter."

Det låter väl sympatiskt, varför skulle den vara rolig? Därför att just diskutera arkitekturen i dessa områden har varit ett populärt och ofarligt sätt att slippa beröra den etniska aspekten. Miljonprogrammen beboddes ursprungligen av svenskar, utan att några bilbränder förekom. Varenda huvudstad i Östeuropa har tråkiga och slitna höghusområden, men då dessa länder inte anammat det västeuropeiska mångkultursvurmandet har liknande upplopp uteblivit.

Lasnamäe, förort till Tallinn.
Observera frånvaron av bränder.

Sverigedemokraternas tre punkter är mer verklighetsanknutna:

• Minska invandringen med 90 procent.
• Polisen måste få de befogenheter och resurser som de behöver och full uppbackning från politikerna, som i dag skuldbelägger dem.
• Krav måste ställas på att de som kommer hit lär sig svenska och utbildar sig och blir en del av det svenska samhället. Utländska medborgare som begår även enklare brott ska kunna utvisas.

4 kommentarer:

 1. Är inte beredd att påstå du har fel angående arkitekturens ev betydelse. Men vill komplettera den lite. Östeuropa har områden som slår de svenska betong förorterna med hästlängder vad gäller volym storlek osv. Men det som skiljer är ofta att där finns fungerande butiksverksamhet. Ofta caféer och serveringar. Servicebutiker och små sociala träffpunkter som i vilken normal statsdel som helst. Finns det en servering så serverar de ofta "riktig" öl och annan måltidsdryck som man förväntar sig av en normal restaurang. Inget B-sortiment. I sverige så planerades vissa av områdena ha butiker och service lokaler. Men dessa togs bort alternativt inte bar sig. Östeuropa har också väldigt bra kommunikationer med bussar osv som smälter in betongområdena rätt bra i stadskommunikationerna. Dessutom har östeuropa en förklaring och orsak till att dessa områden byggdes, vilket de flesta nog känner till. De var nödvändiga för att snabbt ersätta bortbombade områden. Något sverige inte kan skylla på. Flera av områdena har numera upprustats ganska känsligt och omdömesgillt. Vilket inte sverige kan skryta med.

  Jag har själv besökt flera betongområden i östeuropa och vill bestämt påstå att den känsla man får där skiljer sig rätt mycket från motsvarande områden i sverige. En helt annan och levande känsla av alla normala funktioner i en stadsdel. Det känns inte på något sätt som om områdena skulle vara bortglömda av staden i övrigt.

  De områden som nu byggs i östeuropa med lite liknande betonginriktning är som regel fenomenalt mer genomarbetade och arkitektoniskt mer kvalitativa än det som finns i sverige.

  Dessutom upprustas ju stadskärnorna i östeuropa med en helt annan omtanke om kvalitet och känsla, tradition och kultur än här hemma. Jämför ett domusvaruhus mitt i den svenska staden bredvid ett parkeringshus. Medan östeuropa har använt arméer av hantverkare för att renovera enormt eftersatta och trasiga 1800-tals hus. Resultatet blir att östeuropa tornar fram som kulturens arvtagare, medan sverige alltmer blir något annat.

  SvaraRadera
 2. Som skribenten antyder Östeuropa var innan kommunismens seger Europa med stora bokstäver,kultur kultur!

  SvaraRadera
 3. Anna Kinberg Batras förslag - att Kling och Klang, "som är där jämt", kan se om någon riskerar att fastna i kriminalitet och kan kanske då förhindra att de gör det - var minst lika roligt som Kaplans; låter som hon stulit skämtet från sin man..

  Hur tänker dom som föreslår rotavdrag för hyresrätter?

  Hopplösa förslag de flesta (inte SD:s om kraftigt minskad invandring samt utvisning av utländska brottslingar), som - även om de skulle genomföras till del - inte kommer att göra någon större skillnad.

  I sin migrorapport "En arbetsmarknad för alla" - sponsrad av Svenskt Näringsliv - är Fredrik Segerfeldt (inte Reinfeldt, vad trodde ni!) något viktigt på spåren:

  -Den negativa arbetsmarknadsstatistiken förklaras [..] primärt av att gruppen invandrare fylls på och att för få nyanlända arbetar (sid 5)

  Om vi inte slutar att fylla på gruppen invandrare, kommer Fredrik Segerfeldt och Svenskt Näringsliv (samt även Segerfeldts namne Reinfeldt) så småningom att få som de vill, dvs ett invandrat låglöneproletariat - per automatik

  SvaraRadera
 4. Att få nyanlända får arbete,beror på dåliga studieresultat!Av 25 elever som läser engelska på nivå 5 på komvux,gick 5 vidare till nivå 6,24 av eleverna är nyanlända invandrare.Efter en promenad på Torget i min hemstad undrar jag när de som flanerar där klockan 3 på eftermiddagen kan börja arbeta? ock får de arbete inte blir det välavlönat,dvs låg lön lite inbetalade skatter,sämre social omsorg sämre pensioner, tror bestämt klockan klämtar för sämre tider i Sverige!

  SvaraRadera