måndag 20 maj 2013

Fulmedia om MENA-kravallerna i Husby


Erfarenheten från Västvärldens städer, för att inte tala om själva urkällan i Mellanöstern och Nordafrika, har lärt oss att där individer från denna region bor, där blir det våld och förstörelse. Turen kom igår till Husby i Sverige, med kravaller som följde det vanliga mönstret, där kaossugna ungdomar med denna bakgrund gick bärsärkagång i sitt eget område.

Låt oss då titta på hur vår regims media skildrar denna händelse. Inte ett ord om själva grundorsaken förstås, utan desto mer om en tidigare dödskjutning av en svärdsviftande nybyggare. Det påstås nu också att en polis i samband med kravaller skall ha använt ordet "neger", vilket blivit en lika stor nyhet som förstörelsen i sig.

Rouzbeh Djalaie

På Aftonbladet kunde man chatta för att, enligt tidningen, få reda på vad som hänt. Det fick man förstås inte, men chatten gav ändå en lite intressant inblick, då man bjudit in en Rouzbeh Djalaie som tydligen är chefredaktör för en publikation som kallas Norra sidan. Han är iranier och tycker att beteendet i Husby är helt normalt:

"De grundläggande orsakerna är sociala. var trdje elev i området går utan nian utan betyg, trångboddhet, arbetslöshet."

"Men det finns en stark medborgerlig engagemang som inte riktigt tas till vara."

"Skulle tro att alla fattar att det sker inga positiva förändringar genom bilbränder. Men märk noga att de lyckas äntligen locka journalister dit. Idag var femtiotals journalister där. Tyvär så kan man locka journalister till förorter för att uppmärksamma problem."

"Jag har pratat med ungdomsvärd som erjölp på plats. Men enligt honom fick han batong på sig och kallads för neger och apa."

("erjölp" kan vara en Husby-variant av "erbjuda" i imperfekt, eller kanske när man både vill erbjuda och hjälpa samtidigt)

"Polisen misskötte informationen kring skotten mot 69-åringen grovt ja. Det har bidragit tyvärr till miskad förtroende för polisen."

"Ja. Det behövs politiska åtgärder som skapar dräglig livsvillkor för unga"


Rami al-Khamisi från Megafonen,
som kräver en ursäkt från polisen.


DN har följande rubriker:

"Kräver att polisen erkänner misstag"
"Polisen: 'negrer' inte acceptabelt"
"V kopplar ihop upplopp med nedrustning"

Om vi för en stund bortser från lögnerna och vinklingen i rapporteringen, så har jag en stor fråga:
Varför måste vi skapa ett land där vi är tvungna att skjuta svärdsmän, där bilar brinner, och där all problematik från Mellanöstern utspelar sig här?

Det handlar nämligen inte om utanförskap, polis eller skola, det handlar om vem som befolkar ett land och ett område. Låt oss titta på vilka som skapar våld och förstörelse och var detta sker:

2013 01 20 02 03 08 moske ute muslimer islam fredagsbon Gnäll och snyft om tvingad fredagsbön ute i kylan
Husby, Sverige
Rosarno, Italien
Sydney, Australien
Paris, Frankrike
Bryssel, Belgien
Samtidigt, i ett av hemländerna:

Bagdad, Irak
SvD
SvD II
SvD III
SvD IV
Skånskan
SR
SvD följande kväll
Kommunist försvarar
Anders Lindberg

2 kommentarer:

  1. Ett utmärkt bildmontage,som tyvärr våra 7 klöverpolitiker inte inser är verklighet i de länder som våra utomeuropeiska flyktingar kommer ifrån.Där kryllar det av unga arbetslösa unga män med dålig eller lite skolunderbyggnad,de bor antagligen trångbott med hela familjen under knappa förhållanden,med regeringens politik blir det samma sak här,flödet är för stort!Vad säger att situationen blir annorlunda här än där,utmärkt grogrund för islamister att profitera på missnöjet!Det skall inte finnas ett vi ock dom,öppna gränser,allas lika värde,flosklerna haglar medans Sverige förvandlas till något som liknar ett destabiliserat arabland!Fy sjutton för våra 7 klöver politiker!

    SvaraRadera
  2. Nu har polisen tuttat på i Tensta också. Jävla snutar och bråka. Respekt vill dom ha men jag tycker dom ska sköta sina jobb i stället.

    http://www.aftonbladet.se/nyheter/article16811284.ab

    SvaraRadera