måndag 20 maj 2013

Miljöpartiet tramsar om Husby
Så kommer då en nonsensartikel från Miljöpartiet där man dels ursäktar våldet i Husby, dels försöker plocka poäng på det. Artikeln är skriven av två araber, en somalier och en simpel dhimmi. Mehmet Kaplan är ju för övrigt Miljöpartiets uppvisningsislamist, vars engagemang knappast främst ligger på miljöområdet. Wikipedia berättar:

"Kaplan var aktiv i debatten kring Muhammedbilderna i Jyllands-Posten 2006. Han var ombord på ett av lastfartygen som fraktade förnödenheter till blockaden av Gaza under maj 2010 och klarade sig oskadd när den israeliska armén utförde en taktisk bordning av fartyget under morgonen den 31 maj 2010, där totalt nio personer dödades. Memet Kaplan har deltagit i möten med representater för det Muslimska brödraskapet."

Låt oss titta på några utdrag ur inlägget:

"Men vi politiker och vuxna sviker om vi blundar för vad som händer i våra förorter."

Ja, att politikerna sviker det svenska folket råder det knappast något tvivel om. Miljöpartiet strävar ju dessutom efter fri invandring, så ni kan ju egentligen inte ondgöra er över lite kulturella uttryck från Mellanöstern.

"Trots stora satsningar på Järvalyftet är den sociala nedrustningen i området slående. Under de senaste fem åren har den moderatledda majoriteten successivt, och mot Husbybornas vilja, skurit ned och flyttat bort kommunal service, socialtjänst, samhällsinstitutioner och skolor från förorten."

"Unga i Husby har små möjligheter att åka på kollo i sommar och unga vuxna få ingångar på arbetsmarknaden och få mötesplatser att gå till på kvällarna."

Brist på socialtjänst alltså, eller vad vi kan kalla en variant av fritidsgårdsargumentet. Jag vill hävda att man kan sätta hur många samhällstjänster som helst på dessa platser, den etniska sammansättningen kommer ändå resultera i våld och förstörelse. Inget kollo på sommaren? Nej, då bör man ju förstås bränna bilar.

"Miljöpartiet vill öppna fler dörrar till jobb, bostad och utbildning. Det behövs en starkare närvaro av samhället lokalt, utökade resurser och ett tydligt uppdrag till lokala myndigheter att jobba med barn och unga vuxna. Kraftiga och riktade insatser behöver sättas in för att öka framtidstron hos de barn och unga som ser sig sakna möjligheter."

Rena floskler. Öppna dörrar till jobb, bostad och utbildning? Hur har ni tänkt göra det? Bostäder verkar de ha, utbildningen är fri, och jobb skaffar man väl sig själv? Skribenterna glömmer nämna den kanske viktigaste dörren man öppnat; den till Sverige.

"Alla boende i Husby kämpar för att få en bra framtid för sig och sina barn."

Alla. Källa på det?

13 kommentarer:

 1. "Ja, att politikerna sviker det svenska folket råder det knappast något tvivel om".

  Det råder absolut inga tvivel om att du är en rasist som inte ser människors lika värde.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller att du är en dum jävel som tror att pengar till alla växer på träd.

   Radera
  2. Jag kan skicka en lista på hur svenskar diskrimineras, bland annat via kvoteringar. Och det kommer bara att bli värre och värre.

   Det är Sjuklöverns politiker som är rasister, eftersom de kör med etnisk diskriminering.

   Antirasist är bara ett kodord för antivit!

   Radera
 2. Klockren kommentar. Total avsaknad av argument, och dessutom ett inkluderande av "alla människors lika värde". Saknar dock någonting om "främlingsfientlighet" och "människosyn".

  SvaraRadera
 3. Vila nu i din diagnos Tobbe. Känn lugnet komma... Nu vet du vad rasism är...

  M

  SvaraRadera
 4. Ja, man kan säga mycket om det här inlägget, men att kalla det seriöst skulle jag nog inte vilja kalla det. Med tanke på ord som "trams", "nonsens", "arab" (vad det nu har med saken att göra) samt att T missar att författarna inte alls ursäktar våldet. Odla nu flinten och skaffa ett jobb vettja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bostadsbrist i landet. Det är arbetslöshet i landet. Det finns frustration i landet. Många är frustrerade i landet. Vissa skriver bloggar andra eldar bilar. Vissa skyller allt på polisen och slår nästa ihjäl en... Jag bor i förorten och skulle i vissa lägen vilja ha en bil men vågar inte parkera den någonstans. Tonto!

   Radera
  2. Att Tobbe orkar att plöja all idioti som flyter ut ur media är ett mirakel, kan förstå att det han kan vilja fatta sig kort.
   Att politiker och media har svikit dessa ungdomar är ju helt klart, men det är just sådana som dessa miljöpartister som leder sveket. Deras vilja att angripa samhället, sund moral och värderingar förvärrar kraftigt problemet. Om det var fattigdom och misär som var problemet så borde Sverige brunnit ner under 30-talskrisen, men konstigt nog gick kriminaliteten ner i stället. Men på den tiden var det omoraliskt av föräldrar att låta sina barn springa ute och våldsverka på nätterna. Kanske kan vårt nutida samhälle ställa upp med resurser för uppfostring av deras barn? Det fanns ju förr.

   /Plainview

   Radera
 5. Tänk om MP kunde vara lika bekymrade för utvecklingen på den svenska landsbygden som drabbats av precis samma avveckling. Men där brinner inga bilar och polisen attackeras inte, så där behövs tydligen inga satsningar ! MP talar som vanligt i nattmössan !

  SvaraRadera
 6. Politiken har skapat detta mot bättre vetande genom att påstå att en stor invandring är nödvändig och bidrar till ett bättre Sverige. Tycker ni att alla problem som det rapporteras om tyder på att vi är på rätt väg ?

  Vad är det som i så fall blivit så bra ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det var väl Thaimaten då! I övrigt?

   Radera
 7. Rubriken till en artikel om Husbykravallerna på norksa dagbladet.no lyder,
  "Her banker de løs på svensk politimann mens en jente roper «allah akhbar, politiet løper!"

  Undrar vilka det är som står bakom upploppen...Miljöpartister?

  SvaraRadera
  Svar
  1. du vet väl att allahu akbhar kan användas i olika syften inte bara ett s.k. ''krigsrop'' som många har fått för sig genom mainstream median. utan det kan också betonas som rädlsa/oro, glädje/framgång eller som motstånd/ fast beslutsamhet. om man skulle ha ett svenskt ord som skulle kunna kopplas till allahu akbar är den svenska frasen '' herregud'' eller herre min gud''. som jag förstod det när jag själv såg denna oredigerade videon var som att denna flicka underströk sin oro när hon sa det.

   Radera