fredag 24 maj 2013

Guldkorn från Åsa Romson (mp)
Miljöpartiet har kongress i dessa dagar, och självklart lyfts det upp av fulmedia som ett oerhört viktigt och framför allt positivt evenemang. SVT sänder direkt, men eftersom jag själv inte ser någon anledning att titta på det, tar jag nedan upp de citat som Aftonbladet lyfter fram, antagligen för att de tycker att det är oerhört fyndigt och slagkraftigt.

"Humanism är starkare än järnrör"

"Koldioxidhalten i atmosfären skrämmer mig mer än ryska flygplan"

"Vi vill börja bygga framtidstro"

För att hitta lite verklighetsförankring får man leta sig till kommentarsfältet, där samtliga är negativa:

"Det är inte politik längre. Det handlar inte om folkets bästa längre. Det handlar om populism, inget annat. Det enda som skiljer höger och vänster avsevärt är synen på brottslingar. Vänstern ser brottslingar som offer och skiter i brottsoffer."
 
"MP är nu med på SVT. SR och samtlig media med en gemensam nämnare, samtlig media kämpar hårt med att ge MP en bild av det "goda" partiet, ingen media vågar ifrågasätta MPs politik och deras frågor, bland annat invandringspolitiken som MP styr över tillsammans med regeringen.
Tragiskt att media inte kan vara politiskt oberoende när de granskar MP, inte ens SVT och SR som verkligen borde vara det även om över 50 procent på public service är miljöpartister.."
 
"Sen har MP glömt miljöfrågan och talar endast om integrationsfrågor så alla ska se de som det "goda" PK-partiet.
MP borde byta namn till PK-partiet"
 
"Håll dom här stollarna utanför all makt. Till varje pris. För dina barn och barnbarns skull."
 
"Kan vi inte grönbomba dessa tomtar, vi ska jobba mindre fri invandring sluta åka bil odla vår egna mat osv, och sen ska vi satsa mera pengar på allt som låter bra, tror att de har missat att det blir mindre pengar i statskassan varje år, om vi inte ska ha 100% i skatt vilket inte kommer att räcka i vilket fall som helst till allt dessa tomtar ska satsa på!"
 
När man tar del av dessa kommentarer återfår man en liten låga av framtidstro, även om 10% av svenskarna av någon anledning väljer att stöda detta parti.
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar