fredag 24 maj 2013

Konspirationerna klarnar
Eftersom syftet med massinvandringen är fullständigt obegripligt, och dess företrädare aldrig motiverar den på ett intelligent sätt, har några grundläggande konspirationsteorier uppstått. Själv har jag svårt för konspirationsteorier, då jag inte tror att en stor mängd människor kan sitta i hemliga möten och lägga upp avancerade planer. Dock kan det ligga någonting i själva motiven. Ett debattinlägg i SvD fick mig att fundera kring dessa konspirationer, och då främst motivet från högersidan.

Vänsterkonspirationen
I ett fungerande och välmående land finns det liten jordmån för kommunism. När det mångkulturella samhället nu på allvar börjar haverera, ser vi hur kommunister från olika grupperingar förtjust får tala om klasskamp igen.

Även för Socialdemokraterna blir det ett problem när samhället blir rikare och inkomsterna stiger. Arbetande människor tenderar då att föredra skattelättnader och privata lösningar. Konspirationsteorin säger oss att vänstern vill importera ett bidragsberoende proletariat, vars röster man vet att man säkrat för alltid. Även om jag har svårt att föreställa mig att ledande socialdemokrater sätter sig ner och diskuterar en sådan strategi, är det naturligtvis så det ser ut i praktiken. I invandrartäta stadsdelar har Socialdemokraterna röstetal de inte kan drömma om på andra platser. Nedan ser vi 2010 års valresultat i Herrgården i Malmö:
Högerkonspirationen
Denna konspirationsteori säger oss att högern också vill ha en massiv invandring för att skapa ett permanent proletariat, men istället med syftet att kunna sänka löner och uppnå större klassklyftor. En välbetald akademiker kan naturligtvis unna sig en högre levnadsstandard i splittrade länder som Brasilien och Sydafrika, än vad som går i en välfärdsstat med mindre klassklyftor.

Även här har jag svårt att föreställa mig att ledande moderater sätter sig ner och diskuterar en sådan strategi. Idag skriver den borgerlige debattören Fredrik Segerfeldt under rubriken "Bra för integrationen att tillåta lägre löner". Denne man har tidigare gjort sig känd för att förespråka massinvandringen, med mycket grumliga argument, men vars verkliga motiv nu framstår som tydligare.


Segerfeldt inleder med de vanliga, osubstantierade och direkt felaktiga flosklerna:

"Migration är en mycket positiv företeelse. Människans rörlighet över gränser och mångfald är positivt, ur en lång rad perspektiv. Det ökar friheten och rörelseutrymmet, ger ekonomiska vinster, höjer levnadsstandarden och bekämpar fattigdom och ger dessutom skydd till människor som riskerar död och förföljelse."

Visst, på ett filosofiskt plan är det naturligtvis positivt att människor kan flytta på sig. En massiv införsel av människor från de sämst fungerande länderna till de bäst fungerande länderna är dock knappast positivt för mottagarlandet. Segerfeldts vanliga påståenden om ekonomiska vinster framstår inte bara som nonsens genom en titt på verkligheten; de har också smulats sönder av exempelvis forskaren Tino Sanandaji. Sedan avslöjar han emellertid sitt egentliga syfte:

"Det mesta pekar i stället på att den främsta orsaken till integrationsproblemen är den extremt sammanpressade lönestrukturen. Sverige har högre lägstalöner och lägre andel låglönejobb än jämförbara länder. Många utrikes födda är helt enkelt inte tillräckligt produktiva för att bli lönsamma på arbetsmarknaden. Bland invandrare från de nio största icke-västliga sändarländerna är andelen med endast grundskoleutbildning mer än dubbelt så hög som bland inrikes födda. Bland somalier med endast förgymnasial utbildning är sysselsättningsgraden så låg som 18 procent."

Vad han faktiskt säger är att vi bör ta in människor utan någon som helst kompetens, så att vi kan få en rejäl pool av billig och okvalificerad arbetskraft. På vilket sätt skulle det gynna landet Sverige att fylla på det med ovanstående individer? Det skulle det naturligtvis inte, utan är i verkligheten fullständigt förödande för vårt välfärdssamhälle.

Jag börjar på allvar misstänka att vad Segerfeldt och hans gelikar egentligen hoppas på är ett splittrat och fattigt land, där de själva kan leva kan leva som de kungar de ser sig som.

SvD II

13 kommentarer:

 1. En annan konspirations teori är Bilderberg gruppen. Både Renfeldt och Bildt åkte dit innan valet om jag minns rätt? Och nu åker Löfven. Mystisk grupp med alltför mycket makt. Ett syfte skulle kunna vara att bryta ner national staterna och göra dom till ett lätt villebråd.

  SvaraRadera
 2. Jag tror på alla konspirationsteorier just nu.

  SvaraRadera
 3. den sist är ingen konspiration, utan det är så den råa kapitalismen fungerar. Titta bara på USA, med alla illegala fruktplockare, trädgårdsarbetare, nannys och så vidare, allt detta för att en välmående överklass skall kunna få okvalificerade arbetare så billigt som möjligt.

  SvaraRadera
 4. Jävlar vad rätt du har. En konspiration behöver inte bestå av möten med agenda och beslut, det räcker med intressegemenskap. I detta fall sammanfaller vänsterns och den gamla högerns intressen helt. Vad vi ser är inte några konspirationer i klassisk mening, snarare acceptans för ett skeende som främjar elitens olika intressen. Allt sker på på både folkflertalets som de seriösa immigranternas bekostnad.

  SvaraRadera
 5. Denna konspirationsteori kan jag nog skriva under på.

  I det Sverige som jag hade förmånen att växa upp i fanns så klart klyftor mellan chefer, tjänstemän och arbetare.

  Men dessa var såpass små att arbetarna ändå kunde finna sig i dem för man hade det trots allt ganska bra själv.

  Medelklassen var också ganska nöjd för även de visste ju att om arbetarna har det bra så tolererar man att tjänstemännen tjänar lite mer.

  Naturligtvis gnällde man lite till mans över sakernas tillstånd men det hör ju människan till.

  Men det som nu sker är ju att man upplöser det samhällskontrakt vi tecknat.
  Samhörigheten mellan grupperna suddas ut.

  Hur fasen skall vi känna samhörighet med de kulturer som nu importeras.

  SvaraRadera
 6. Nej det är ingen konspiration. Segerfeldt vill nog ha lägre löner för att möjliggöra högre invandring, inte tvärtom.
  De vill ha en värld utan gränser och avskaffade nationalstater, då krävs det låga trösklar för okvalificerad arbetskraft. Det är motivet.
  Vänstern delar samma dröm om öppna gränser men ser inga problem med det eftersom klasskampanalysen tydligt pekar ut den vite mannen som gärningsman. Allt skulle vara möjligt om den "rike" mannen kunde "dela med sig" av sitt överflöd, som man har tillskansat sig genom att suga ut 3:e världen.
  Voila där har ni dagens politiska klimat idag.
  /Emil

  SvaraRadera
 7. Lars Andersson24 maj 2013 18:51

  Blev min genomgång om att det är judiska organisationer som infört mångkultur och massinvandring till Sverige och Västvärlden censurerad!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå där, Lars. Jag brukar inte censurera här, men just utläggningar om judiska konspirationer o dyl tar jag bort, eftersom det inte är min utgångspunkt. Det är det i och för sig mycket annat som inte heller är, men i och med att jag skriver om de frågor jag gör, vill jag inte att det blir missförstånd kring det.

   Radera
  2. Rätt åtgärd, Tobbe!
   Gammal dam

   Radera
 8. Håller nog med flera av kommentarerna här. Det är mest semantik. En lek med ord. Om man vill kalla det konspirationer eller ifall det finns något annat ord som vore bättre. Men nog finns det substans i båda teorierna. Kanske är det mest ett uttryck för att de olika sidorna tänker med ryggraden och sina primära närintressen. Mer än något organiserat samband.

  Bilderberggruppen verkar förhålla sig mycket positiva och på ett indirekt vis pådrivande i relationen till "den globala ekonomin". Hur det lyckas mer konkret blir väl omöjligt att visa förstås.

  Och Tobbe, bra att du rensar ut sådant som pekar ut speciella folkgrupper. Enskilda rötägg, javisst. Vansinniga strukturer, absolut. Men folkgrupper som sådana, nejtack.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hear hear! Bra beslut tobbe. /Emil

   Radera
 9. Hur stor roll kan Omargate spela i stenkastarrevolten? Har för mig att megafonen inte direkt uttryckte munterhet efter detta "bakslag" men orkar inte surfa runt nu.

  M

  SvaraRadera
 10. Hur stor roll kan Omargate spela i stenkastarrevolten? Har för mig att megafonen inte direkt uttryckte munterhet efter detta "bakslag" men orkar inte surfa runt nu.

  M

  SvaraRadera