söndag 26 maj 2013

Helins analys från Äppelviken
Jan Helin inleder med att säga "kanske det är dags att försöka tänka nytt", för att sedan citera en kollega som citerar Martin Luther King:

”Ett upplopp är språket för de som aldrig blivit lyssnade på.”

Det är lite tragikomiskt att Helins nytänkande innebär att upprepa exakt vad varje pk-krönikör säger i dessa dagar. Som vanligt säger det även en hel del om hans egen privilegierade situation och hur han ser på världen utanför. Det stämmer att vi andra inte har miljoninkomster eller en egen tidning att sprida våra tankar i, men av någon anledning väljer vi ändå inte att ställa till med förstörelse. Det är knappast någon i det officiella Sverige som lyssnar på mig heller, men då väljer jag att driva en blogg för att nå ut med min frustration och mina åsikter.

"Om någon till äventyrs fortfarande trodde att Sverige inte är ett land som innehåller den typen av sociala spänningar som kan utlösa upplopp så är nog i vart fall den bilden korrigerad efter denna vecka.
Utomlands har många ännu haft bilden av ett Sverige från förr. Det har orsakat en hel del rapportering och debatt i internationell media med undertexten att Sverige nu vaknar upp till verkligheten. Med all respekt för utländska kollegor, men jag tror att de flesta inte behöver upplopp och bränder i städer för att fatta att det inte heller i Sverige är 1900-tal längre."


Nej, vi är oändligt medvetna om att Sverige förändrats i grunden, inte genom någon naturlag, utan genom aktivt förräderi från vårt medie- och politikeretablissemang. Det är också tragiskt att dessa männikor ser islamisering och afrikanisering som det nya och spännande, där ett fungerande samhälle är hopplöst förlegat.

Aftonbladet
Lokko i SvD

2 kommentarer:

  1. Min lilla analys,
    http://mobboffer.wordpress.com/2013/05/27/stockholmssyndromet/

    /Plainview

    SvaraRadera
  2. Eftersom ingen lyssnar på SD så är det väl upplopp som gäller ? Är det inte det han säger, Helin ?

    SvaraRadera