söndag 26 maj 2013

Ni är slut. Nu kommer vi.


Kjell Östberg drömmer om sin gamla
68-rörelse, men förstår inte att
han själv endast är ett spöke
från en svunnen tid.

Den kommunistiska blogg som går under namnet Aftonbladet Kultur bjuder idag på en nostalgisk hyllning till 68-rörelsen och dess ideal, förklädd till en bokrecension.

"Vem kan vara förvånad? Varför skulle någon skämmas över att ha fått leva i en tid när politiken var på allvar, när jämlikhet, jämställdhet, solidaritet började omsättas i praktisk handling?"

Ni skulle till exempel kunna skämmas över vad ni på en generation gjort med det här landet, med Europa. När det blev för tråkigt att på håll känna sig solidarisk med tredje världen såg ni till att flytta tredje världen hit. Ni själva är snart döda, men effekterna av ert verklighetsfrämmande svärmeri kommer vi att leva med ett tag till. Sedan blir det ytterst tragikomiskt:

"När en ny generation, förhoppningsvis snart – några kanske med rötter i Husby – tar ledningen i nästa radikaliseringsvåg kan de räkna med stöd från sina föregångare. Och om de vill kan de i 68:orna hitta en hel del nyttiga erfarenheter värda att föra vidare."

Symptomatiskt ser ni de importerade ligisterna i Husby som framtidens hopp. Nej, där tror jag ni misstar er grymt. Vi har ingenting att hämta från 68-generationen och slöddret ni hoppas på kommer inte att åstadkomma någonting. Den nya radikaliseringsvågen leds av oss, dem ni kallar "högerextremister", och genom ert agerande radikaliseras vi dag efter dag.

Slutligen tänkte jag bjuda på lite komik. En välkammad reporter är utsänd till Rinkeby för ett välkammat reportage, där självklart fokus ligger på eventuella "högerextremister", när verkligheten knackar på:
3 kommentarer:

 1. Var det en högerextremist som skyfflade undan kommunistreportern? Eller var det en kulturberikare? Ha, ha. Tack Tobbe!

  SvaraRadera
 2. Ja ibland undrar man om de aldrig klättrat ner dessa vackra träd? Än idag slår de sig för bröstet och blåser upp sig i sådan självgodhet att man undrar om det kan vara pollenallergi? Nej de idioter som eldar upp grannars bilar och förstör och rånar samt misshandlar brandmän lär inte rädda Sverige. De verkar inte ens gilla träd...
  Hoppas almklättrarna får leva så tills dess att allt blir ännu tydligare så de hinner skämmas lite innan de trillar av pinn, annars lär de återfödas till gatstenar...

  SvaraRadera
 3. Haha, Expressens flygande reporter vilse i pannkakan. Tyvärr finns ingenting som kan väcka Expressen ur drömmarnas mångkulturella föregångsland, inte ens en påtänd arabisk ligist som förstör sändningen. Han bortförklaras naturligtvis som ett udda undantag från de fredsälskande Rinkeby-borna.

  SvaraRadera