torsdag 2 maj 2013

Kommuner skall tvingas ta emot "flyktingbarn"
Detta har vi hört talas om tidigare, men nu kommer alltså ett riktigt förslag från regeringen, givetvis i samarbete med Miljöpartiet. SR Ekot berättar:

"Från den 1 januari nästa år ska landets kommuner kunna tvingas ta emot ensamkommande, asylsökande barn och unga. Det föreslår regeringen med stöd av Miljöpartiet."

Det finns en hel del som jag förstår i svensk politik, men så finns det även några bitar jag inte förstår alls. Hela Sveriges invandringspolitik är naturligtvis grotesk och obegriplig, men Moderaternas uppgörelse med Miljöpartiet kring migrationspolitiken måste vara något av de märkligare inslagen. Hur många moderater utanför den absoluta toppen sympatiserar egentligen med denna uppgörelse och dess konsekvenser? Min egen gissning är 90% av landets moderata kommunalråd hellre skulle ha sett en uppgörelse med SD. Expressen nämner ett sådant exempel:

"Lars-Ingvar Ljungman, moderat kommunalråd i Vellinge kommun, är kritisk till förslaget om lagstiftning på området. Han är anhängare av kommunalt självstyre och anser att omhändertagandet av flyktingbarnen inte kommer att lösas av det nu aktuella förslaget.
– Det är ju faktiskt redan så i dag att de flesta kommunerna har avtal med Migrationsverket. Den lilla grupp som är kvar kommer inte att innebära så många platser så att det här problemet löses."

Per-Arne Andersson
Per-Arne Andersson, avdelningschef på Sveriges Kommuner och Landsting, visar ofrivilligt ytterligare på absurditeten i förslaget, och skruvar upp den ytterligare ett snäpp:

"Enligt honom uppger många kommuner att de inte har rätt kompetens och förutsättningar för att ta emot ensamkommande flyktingbarn. SKL har lämnat över en lista till regeringen med åtta utvalda lösningsförslag i frågan. Det handlar bland annat om att SKL anser att staten i grunden ska stå för mottagandet och att ersättningssystemet bör ses över. Ett annat förslag är att folkhögskolor ska ha möjlighet att erbjuda ensamkommande ungdomar boende och studier."

Som vanligt ses det alltså som någon sorts lösning att ta ifrån statens kista, istället för kommunens. Jag får väl återigen påminnna om att själva bokföringen spelar mindre roll för skattebetalarna, alltså det föraktade svenska folket, eftersom det är samma pengar, och dessutom deras pengar. Att sedan inflödet av afghanska unga män blivit så stort att man på allvar diskuterar att kräva att folkhögskolor skall erbjuda dem boende och studier, behöver kanske inte ytterligare kommenteras.
4 kommentarer:

 1. Fanns det ingen bild på barn i stället för unga män, nu när artikeln handlar om flyktingbarn?

  MP har kopplat greppet om Moderaterna, vars enväldige ledare är förblindad av sitt hat mot SD.

  MP drivs av sin vilja att vara världsledande i först klimatpolitiken och nu även globaliseringspolitiken.

  Den huvudlösa invandringspolitiken är en led i nedmoteringen av nationalstaten; andra led är avskaffandet av den allmänna värnplikten samt nedmoteringen av försvaret.

  Medias stora svek mot medborgarna är mörkläggningen av sanningen om asylhaveriet i allmänhet och sanningen om de "ensamkommande" i synnerhet: Har vi sett ett enda reportage med bilder om mottagning av ensamkommande?

  P.S: Efter valet kommer MP att välja den sida som gör att SD mister sin vågmästarställning. M bäddar redan för att ta med MP i sitt regeringsunderlag, så att de tillsammans kan fortsätta nedmonteringen av nationalstaten. Småpartierna i Alliansen har inget att sätta emot, ty då förlora de sina rundliga appanage D.S

  SvaraRadera
 2. Och..

  Folkhögskolor och barn - nu har de väl i alla fall försagt sig! Barn i högskolor rimmar rätt illa. De skall väl gå på lågstadiet?

  SvaraRadera
 3. Sveriges snabbast växande industri?

  "Gör en mångmiljonvinst. Henrik Borelius är regeringens rådgivare i välfärdsfrågor - men han är också direktör i vårdkoncernen Attendo som ska säljas för miljardbelopp."

  Konspirationsteorier eller ej, vad gör man inte för att försöka förstå idiotin.

  Vart ska alla svenska ungar ta vägen?

  Suck!

  SvaraRadera
 4. "Lösa problemet" genom att göra det ännu mer intressant att komma hit från Afganistan... Jag tror inte politikerna på allvar är så korkade att dom tror på sina egna ord, det handlar bara om att hålla masken och köra bussen vidare mot stupet.

  SvaraRadera