torsdag 2 maj 2013

Front National firar Jeanne d'Arc - Folket först!
När den samlade vänstern går ut på gatorna på 1a maj, genomför även Front National en manifestation, men då för nationens och folkets väl, under symbolen Jeanne d'Arc. Som vanligt avslutades själva demonstrationståget framför Operan, för dagen täckt med en enorm bild av Jeanne d'Arc och texten "Folket först!". Nedan kan ni se hur deltagarna skanderar "Vi är hos oss" och sjunger nationalsången:Marine Le Pen höll en timmes tal, och jag skall försöka att texta så mycket som möjligt av det under dagarna som kommer. Hon menade bland annat att Front National har blivit själva tyngdpunkten i fransk politik, och tillade att "Vi har redan vunnit striden om idéerna. Nu behövs en riktig ledare, en ledare som agerar." Orden är inte överdrivna; nya opinionsundersökningar har visat att Marine Le Pen idag har ett stöd för presidentposten på 23%, vilket skulle ge henne andraplatsen, före den sittande presidenten Francois Hollande.

Vidare talade hon mot "den tyska och brysselska imperialismen", den fundamentalistiska islamismen och krävde ett invandringsstopp. Hon målade även upp ett Frankrike som befinner sig i ett nattmörker; "en natt av affärer, en natt av allmän moralisk upplösning, en natt av lögner till fransmännen".

Jag kan iallafall redan nu bjuda på två korta intervjuer med Marine under själva tåget:

AB

1 kommentar:


  1. Kanske att Frankrike blir den första av EU,s länder som får stopp på den ansvarslösa invandringen. Fransmännen är ju kända för att agera och protestera. Marine Le Pen är modig och kunnig, dessutom i det här fallet så tror jag att hon som kvinna har en fördel.Frankrike har en tradition med starka kvinnor.

    SvaraRadera