torsdag 30 maj 2013

Kyrkans vurmande för islam


Peter Weiderud, kristen och islamvurmare
De största tillskyndarna av islam i Sverige är sedan länge den svenska kyrkan och inte minst de kristna socialdemokraterna, som idag går under namnet "Socialdemokrater för tro och solidaritet". De brinner för att på alla tänkbara sätt bereda väg för islam i Sverige, från att ivra för halalslakt, till att stödja islamister som Omar Mustafa. Hur tänker de? Jag är själv varken troende eller medlem i något samfund, så jag kan bara försöka mig på någon gissning.

Känner de att all form av gudsfruktan är bättre än sekularitet? Menar de att de allihop är Abrahams barn och egentligen delar samma tro? Är all tro bättre än rationalitet, oavsett vad den innehåller?

Anledningen till att jag återigen blev påmind om denna groteska situation, var att en flitig läsare tipsade mig om en artikel av Peter Weiderud på dessa kristna socialdemokraters egna blogg.Weiderud inleder sitt inlägg i Nederländerna och den socialdemokratiske politikern Jan Pronk, som han menar lämnat partiet för att "det gått allt mer i främlingsfientlig riktning". Man måste vara en tämligen fanatisk multikulti-hetsare för att inte ens tycka att Socialdemokraterna räcker till. Sedan är det förstås så att Weiderud inte vet någonting om situationen i Nederländerna, vilket däremot jag gör efter tio år i landet. Uppvaknandet med Pim Fortuyn och sedermera Geert Wilders kom inte en dag för tidigt.

"Det holländska politiska klimatet har varit tuffare än det svenska. Högerpopulismen har ätit sig in i de etablerade partierna i mycket större utsträckning, och socialdemokratin har, enligt Pronks analys, inte klarat av att leva upp till sina grundläggande ideal. Vi har sett en liknande utveckling i Danmark och Pronk menar sig se liknande tendenser bland flera europiska socialdemokratiska partier, t ex brittiska labour."

Våra motståndare talar gärna om främlingsfientliga "strömningar" och högerpopulistiska "vindar", som om det är någon form av obehagligt väder som sveper över Europa. Motståndet mot massinvandring och de politiska eliterna är fullkomligt naturligt och kommer i mitt tycke snarare i senaste laget. Det handlar om vanliga människor som reser sig mot etablissemangets bisarra experiment.

För att förse sig själv med en aura av intellektualitet, citerar han sedan Edmund Burke:

Att det enda som behövs för att ondskan ska triumfera är de goda människors tystnad”.

Det är förstås socialdemokrater och muslimer som är de goda, som skall förhindra att "högerpopulister" triumferar. Tänk om det är tvärtom? Tänk om vi anser att ni står för ondska, naivitet och destruktivitet och att vi därför vägrar vara tysta? Sedan får Weiderup äntlingen brista ut i sitt egentliga ärende, hyllandet av islam:

"Vårt partis svårigheter att hantera Omar Mustafa och ställningstagandet att be honom lämna partistyrelsen har släppt loss krafter och värderingar som jag själv inte trodde fanns i partiet. Det har plötsligt blivit legitimt att slå mot muslimer. Samma dag som Pronk meddelade sin avgång så beskyller en socialdemokrat det muslimska studieförbundet Ibn Rushd för att vara extremt islamistiskt och Sverige Unga Muslimer för att stödja antisemitism."


En annan medlem skrev:
"Omar Mustafa har lämnat det socialdemokratiska partiet.
För oss i Tro och Solidaritet är Omar Mustafa evig socialdemokrat.
En martyr, en muslim, som moderpartiet har trott sig krossa,
genom att sparka ut nämnda Omar Mustafa ur partiet."
Nästa stycke visar sedan att det finns en aspekt han inte riktigt förstått:

Det finns självklart en risk för att Omar Mustafa-historien kan bli inledningen på svensk socialdemokratis resa i dansk eller holländsk riktning. Vårt parti är självklart inte befriat från vare sig gruppegoism, populism eller kortsiktig röstmaximeringsiver.

Omar Mustafas rekrytering handlade ju just om röstmaximeringsiver. Den muslimska befolkningen i landet har nu blivit så betydande att alla partier vill ha en egen islamist som Moderaternas Waberi. Mot slutet lyckas Weiderud få till ytterligare ett självmål, då han i sin iver att framstå som en intellektuell citerar TS Elliot:

Den som ingår äktenskap med tidsandan, riskerar att bli änkling i nästa generation.

Det stycket passar så ytterligt väl in på Weiderud och hans gelikar att det blir komik. Under nästa generation kommer inte Peter Weiderud och Erik Ullenhag att vara några hjältar. Angående de kristnas kärlekshistoria med islam, får väl även jag påminna om ett gammalt talesätt:

"När du dansar med djävulen, dansar djävulen med dig."7 kommentarer:

 1. Hej

  Det här har blivit en av mina favoritbloggar. Välskrivet och träffsäkert.
  Men, om det nu beror på att jag har mac och Safari, beter den sig avigt. Skrollningen går långsamt och klickar jag för att läsa kommetarer skrollar den till nedanför sista kommentaren så man får skrolla uppåt.
  Gissar att det är en hyfsad avancerad lösning med skrollningen över bakgrundsbilden.

  SvaraRadera
 2. Hej!

  Tack ska du ha! Hm, vet inte vad det kan bero på - när jag själv tittar som läsare uppstår inte dessa problem...

  SvaraRadera
 3. Det är i alla fall inget problem som skrämmer bort mig... :)

  SvaraRadera
 4. Ja. Det här har verkligen blivit en favoritblogg. Dina träffsäkra och genomtänkta kommentarer till samhällsfrågor blandat med dessa superba videoklipp från Frankrike, Nederländerna och Belgien, som vi aldrig får några rapporter från i svenska medier.

  SvaraRadera
 5. Mycket väl slaktat, tillrett och serverat på silverfat.
  Tack tobbe!

  Som son till en närmast fundamentalistiskt kristen far har jag brottats med andliga frågor från och till hela livet. Hur jag än vänder på stenar och töar upp gamla snöhögar hittar jag inget annat svar än att de är dåligt pålästa om islam och har köpt hela paketet som Gardell/Hjärpe så gärna serverar. Enligt mig har de också misstolkat Jesus budskap i Nya Testamentet. Men det är väl så att man tolkar "heliga" skrifter på den andliga nivå man befinner sig.

  Det finns ju krafter i svenska kyrkan som kämpar emot detta rövslickeri också men de smutskastas ju å det grövsta av främst Seglora smedja.

  Den fenomenala Lena Andersson som ibland tycker till i religionsfrågor och petat på både både Jesus och islam fick naturligvis också hon genast svar på tal från Smedjans folk när det var läran från Mecka som togs upp.
  Detta sammanfattas lättast med denna länk:
  http://humanistbloggen.blogspot.se/2013/02/islamkritik-fy-skams.html

  Ja vi ska minnas den konservativa 1700-talsfilosofen Edmund Burkes reflektion ”Att det enda som behövs för att ondskan ska triumfera är de goda människors tystnad”.

  Magnus

  SvaraRadera
  Svar
  1. Humanistbloggen konstaterar: -"Islam är numera en del av det svenska samhället"

   Ja, och bara all denna debatt, som måste föras om Islam, är väl ett bevis på att den är inkompatibel med vårt samhälle

   Radera
  2. Jo uppenbarligen är det så, och uppenbarligen har islam splittrat befolkningen i, ja hur många delar blir det?
   Och hur var det nu? Jo just det ja det är "vi" som är inkompatibla, för det har jag läst i tidningen...
   Och det är "vi" som skapar "vi och dom" och för detta må "vi" känna skuld intill vår död...

   Magnus

   Radera