fredag 3 maj 2013

Vad är det med Anders Lindberg?
Denne individ har figurerat frekvent på denna blogg. Man står inför ett dilemma; å ena sidan är det närmast oemotståndligt att bemöta bisarra pk-krönikor, å andra sidan är frågan om innehållet överhuvudtaget är relevant. Tyvärr innebär megafonens storlek på någon som har fria tyglar på Aftonbladet att det blir relevant, oavsett hur tomt innehållet i ens kolumner är.

Det är på sätt och vis förståeligt, om än föga respektabelt, att någon är beredd att producera liknande alster, om det innebär en plats i värmen och en månatlig inkomst. Det som förvirrar med just Anders Lindberg är att han tar i så mycket mer än de flesta i samma situation. Erik Ullenhag skickar ut precis så många floskelartiklar som krävs för att behålla ministerposten, men Lindberg har en helt annan besatthet.

Dagens krönika har rubriken "Vi borde ta emot fler ensamma flyktingbarn". Nej, jag skojar inte, och kanske inte Lindberg heller. Visserligen är dessa individer oftast varken ensamma, flyktingar eller ens barn, och visserligen tar Sverige emot överlägset flest från denna kategori, men Anders Lindberg är inte nöjd. Han tar sitt avstamp i den opposition som trots allt funnits mot den förda invandringspolitiken, och han sparar inte på krutet:

"I  år är det 25 år sedan Sjöbo i Skåne genomförde en folkomröstning om kommunen skulle ta emot flyktingar. Med 25 röster mot 24 hade flyktingfientliga krafter drivit igenom kravet i kommunfullmäktige året innan. I spetsen för motståndet stod Centerpartiets lokalavdelning och kampanjen inför omröstningen den 18 september präglades av öppen rasism, hat och tillresta bråk­makare. Nejsidan vann med över 60 procent av rösterna."

Ja, varför skulle Sjöbos invånare få göra sin röst hörd kring kommunens politik, när man kunnat fråga Aftonbladets ledarredaktion? 60% av imbecilla bönder står ju sig slätt mot 100% av upplysta och goda journalister. Sedan blir det dags att skruva upp tonen ytterligare ett snäpp:

"1988 blev början på ett nytt politiskt landskap, både i Skåne och i resten av landet. Samma år bildades Sverigedemokraterna ur resterna av efterkrigstid­ens nynazistiska och nyfascist­iska rörelser. 1991 kom ett främlingsfientligt parti, Ny demokrati, för första gången sedan 1930-talet in i den svenska riksdagen. Samma år började Lasermannen skjuta människor med utländskt utseende i Stockholm och Uppsala. Det var onda år."

Pajaspartiet Ny Demokrati kallas inte bara "främlingsfientligt", utan det finns förstås, som alltid, någon obegriplig koppling till 1930-talet. Sverigedemokraterna blir då både "nyfascistiskt" och "nynazistiskt". Vad sedan Lasermannen har med det hela att göra är också fullständigt obegripligt. Det är just denna inflation i begrepp, som gör att man igår kände sig tvungen att kalla Svenskarnas Parti för "extremrasistiskt". Ty om alla, från pajasar i Ny Demokrati till invandringskritiker i Sverigedemokraterna, är nazister och rasister, vad skall man då kalla dem som talar i rastermer och dessutom fram till nyligen kallat sig just nationalsocialister?

"I år väntas 4 000 ensamkommande barn lämna in asylans­ök­an, alltså drygt tio per svensk kommun. En
liten rännil av världens drygt 42 miljoner flyktingar."

Visst, det finns mycket elände i världen och siffran på 42 miljoner flyktingar stämmer säkert. Istället för att Sverige skall ta emot en "rännil" av dessa, undrar jag vad Lindberg föreslår. Hälften? Tre fjärdedelar? Låt oss säga att man placerar ut denna "rännil" helt jämnt, femton per kommun. Nästa år får sedan varje kommun ytterligare femton afghanska unga män, föjande år ytterligare femton och så vidare. Under tiden kommer dessa hämta hit anhöriga och troligen även fruar. Dessutom kommer de knappast att stanna i Dorotea och Sveg, utan söka sig till större orter.


Av bildens tolv personer kommer elva
skickas till Sverige. Gissa vilka?
 Avslutningen innehåller den gamla klassikern:

"Sverige är ett av värld­ens rikaste länder. Om inte vi värnar asylrätt­en och erbjuder människor en möjlighet att fly från förtryck och förföljelse, vem ska då göra det?
Vi har råd att kunna se oss själva i spegeln."

Jaså, det är vad det handlar om. Jag undrar om Anders kommer fortsätta se sig självbelåtet i spegeln, när landet kollapsar och fortsätter sjunka i välfärdsstatistiken.

Moderat i samma anda på SvD
7 kommentarer:

 1. Ta gärna en titt på Centerpartiets historia.
  Den är mer än brunfläckig, helbrun t.o.m!

  SvaraRadera
 2. Tobbe
  Bara bra att du orkar bevaka de grövsta fundamentalisterna. Det inspirerar oss andra att göra vår röst hörd: I detta fall mejlade jag genast A.L; de behöver veta vad vanligt folk tycker - "bondlurkar" eller ej:

  Hej Anders Lindberg
  Ankarbarn vet jag inte, men åldern är ingen myt. Kolla med Merit Wager, hon vet. Du är väl journalist; ryck upp dig och gör en intervju med henne, ställ svåra frågor och publicera i din tidning. Det vore betydligt intressantare än de karbonkrönikor som du presterar av och till
  MVH
  Bengt-Erik Johansson
  Lindesberg

  SvaraRadera
 3. Bra jobbat, ateisten...lite mothugg skall de ha.

  SvaraRadera
 4. Den där Lindberg, jämte en massa kollegor, tycks helt sakna glas i sina speglar. Sån brist på insikt som de visar, är svårt att slå. Möjligen är den ännu större hos politikerna.

  SvaraRadera
 5. Jag blir så trött på argumentet "vi är ett rikt land". Vårt välstånd skapas i nuet och är ett resultat av dagens arbete. Dvs det finns ingen hög med guld i sveriges urskog som vaktas av en dvärg, utan det riktiga kapitalet ett land har är infrastruktur och en produktiv befolkning.
  Om alla skulle sluta jobba idag så skulle den svenska staten vara bankrutt inom en månad.
  Men i den kommunistiska vänsterns världsbild, finns detta berg med guld (någon annan ska betala) och man kan fortsätta hävda att vi är jätterika.
  /Emil

  SvaraRadera
 6. Mycket viktig poäng, Emil. Detta verkar vänstern aldrig fatta...

  SvaraRadera
 7. Ännu en politiker som samlar sina PK-poäng.Som om inte den aviserade lagen om tvångsvis placeringar skulle räcka ! Det finns i dag gott om kommuner,som har ebb i socialbudgeten,bostäder finns inte överhuvudtaget,än mindre arbetstillfällen...men mottagandet skall fortsätta av skäggiga barn liknande de som f n hungerstrejkar sedan de fått avslag på PUT....mycket uppskattat av svenska folket som själv dras med en halv miljon utan jobb,inga bostäder åt unga osv osv
  Hur kan gapet mellan tillskyndare och kritiker vara så oerhört stort? Tillskyndarna av landets branta utförsbacke kan väl,inte alla,vara döva och blinda för vad som rör sig ?

  SvaraRadera