torsdag 27 juni 2013

Carl I Hagen (Frp) vill ha förbud mot tiggeri
Den tidigare ledaren för norska Fremskrittspartiet, Carl I Hagen, vill att Oslo inför förbud mot tiggeri och hänvisar till Amsterdam, som införde detta för några år sedan:

"Att ha en snygg och prydig stad har ett stort värde och det bör man inte tala föraktfullt om. Det är inte fel att få bort tiggarna, det bidrar till en bättre helhetsbild av staden. Det är inte trevligt för turister som kommer hit när det ser ut som idag, med massa tiggare överallt."

Han menar också att det bör sättas press på Rumänien och Bulgarien för att förbättra romernas situation där. Även stortingsledamoten Ulf Leirstein menar att ett förbud är helt nödvändigt:

"En stadsbild med så många tiggare hittar du nästan inte i några andra städer i Europa, inte ens i Rumänien."

Nja, svenska städer ligger nog minst i paritet med Oslo. Leirstein menar också att ett förbud skulle underlätta för polisen, då man kan avvisa grupper av tiggare vid gränsen och att Norge då också skulle slippa andra problem, som stölder och fickstölder som kommer med tiggeriet.

Fremskrittspartiet har föreslagit tiggeriförbud i hela Oslo, men inte fått majoritet för det.

Aftenposten


2 kommentarer:

  1. I Stockholm är de så fräcka att de lägger sig utanför entrén till stationen, Södra station har det skett. Handlar om romer i detta fall. Och på Universitetet i Stockholm jagar de studenter, de skriker - "No, wait, come back!", fast man tydligt och vänligt sa - "no, I am student and I don't have that much money"... Förskräckligt!

    SvaraRadera
  2. Vad som är förskräckligt är att studenterna ens pratar med dessa lösdrivnade sluskar. Sjävklart så ignorerar man totalt, men OM man tvunget måste interagera så är det enda konstruktiva onda blickar och spottloskor på marken.

    SvaraRadera