tisdag 25 juni 2013

Dagens hycklare: Lars Ohly


Lars Ohly med sin Palestina-sjal, som visar
hur hela Israel skall erövras av Hamas.

"Säpo ska helt enkelt ge fan i att samla in uppgifter om partisekreterare i riksdagspartier, det är helt uppåt väggarna, jag är oerhört förvånad och väldigt väldigt kritisk. Det som väcks i mig är att jag blir förbannad och stridslysten. Jag vill veta om jag har övervakats mer. Jag vill veta om det har pågått en längre tid och om det finns uppgifter som ni inte har fått fram, men som Säpo på olika sätt försökt att få fram kring mig och mitt politiska arbete."

Det har idag framkommit att SÄPO har hållit koll på ett antal företrädare i Vänsterpartiet. Riktigheten i detta kan man förstås ha olika åsikter om, men någon som inte skall säga ett ord i frågan är Lars Ohly. Han är uttalad kommunist, anti-demokrat och beundrare av DDR och Kuba. Tydligen skall han också ha gråtit när Berlinmuren föll. Dessutom är jag säker på att han gärna skulle se att medlemmar i riksdagspartiet Sverigedemokraterna övervakades och vi kan nog sätta en slant på att han är en varm anhängare av åsiktsregistrerande Expo.

Vad som tydligen intresserade SÄPO, bland annat, var ett möte 1998, där Ohly talade om nödvändigheten av utomparlamentarisk kamp och att han ställde sig bakom proletariatets revolutionära diktatur.

Mer ingående än Ohly har tydligen riksdagsledamoten Jens Holm granskats. Han har haft förbindelser med den colombianska terrorguerillan Farc, bland annat känd för kidnappningar, och fått tackbrev av terrorstämplade svenske medborgaren Joaquin Perez Beccera.

Visst, dessa kommunister får väl hata demokratin om de vill, men då skall de inte heller gnälla över att säkerhetspolisen håller ett öga på dem. Det är nämligen deras uppgift. Dessutom är Ohlys och Holms upplevelser ingenting mot vad medborgare i DDR upplevde och vad medborgare på Kuba upplever idag, för att inte tala om den mängd människor som är gisslan hos Farc.

Låt oss avsluta med ett av mängden av uttalanden från Lars Ohly:

"I ett samhälle där arbetarklassen har makten måste inte nödvändigtvis en utvidgning av de demokratiska fri- och rättigheterna gynna arbetarklassen."

SvD 
Aftonbladet
Aftonbladet II
DN
SvD II
Daniel Swedin


3 kommentarer:

 1. När folket i Berlin grät av lycka grät Ohly av sorg ? ;-( Bra analys ovan ((

  SvaraRadera
 2. Lars Ohlys kommunistkarriär är kantad av lögner, svek och hyckleri. Att våld är ett omhuldat begrepp och ett led i kampen mot Sverigedemokraterna och yttrandefrihet är helt klart.
  Hans namn är enbart förknippat med falskhet för all framtid

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att han ska börja röka igen, så att fanskapet lämnar jordelivet redan vid nästa station.

  SvaraRadera