tisdag 25 juni 2013

"Högerextrema" allt mer aktiva
Ett antal tidningar rapporterar idag om att de så kallade högerextrema grupperna blir allt mer aktiva i Sverige. Det visar sig att de fått denna information från Expo och rapporterar som vanligt denna uppgift som den högsta opartiska vetenskap. Det retar mig oerhört att Expo alltid kallas in som någon sorts sanningssägare så snart något nationalistiskt parti skall kommenteras. Expo är en vänsterextrem åsiktsmyndighet, vars aktiviteter borde vara olagliga, men framför allt inte ses som några opartiska experter.

Det visar sig främst handla om Svenskarnas parti, som i Expo går under namnet "den rasideologiska miljön". Själv är jag fortsatt skeptisk till Svenskarnas parti, då jag inte ser nationalsocialismen som en relevant ideologi för Sveriges framtid. Vidare tycker jag att utvisning av samtliga icke-etniska svenskar skulle vara både omoraliskt och skadligt för landet. Den framtida invandringen bör dock minimeras och den muslimska nettoinvandringen skall naturligtvis hädanefter ligga på minus.

Även om jag själv ligger närmare SD än SvP,  har jag dock viss förståelse för att många kan känna besvikelse över Sverigedemokraternas liberalisering och inte minst uteslutningarna som partiet genomfört den senaste tiden.

Överhuvudtaget kan jag inte låta bli att känna sympati för varje rörelse idag som får epitetet "högerextrem", då det är en sorts kvalitetsstämpel som visar att man kämpar för ett lands framtid. Att sedan dessa rörelser varken är höger eller nödvändigtvis extrema är en annan historia. Detta epitet är ytterligare ett av alla dessa ord som förlorat all mening. Jag minns att Ingvar Carlsson på 1990-talet kallade pajaspartiet Ny Demokrati för "högerextremt". Sedan fick naturligtvis Sverigedemokraterna denna stämpel. Häromdagen såg jag självaste Adolf Hitler omnämnas som "högerextremist". Dessa tre element har ingenting gemensamt och ordet betyder därför ingenting.

Expo berättar:

"Svenskarnas parti har ju allt mer kommit att dominera den rasideologiska miljön och har ju tagit över en stor del av verksamheten från de övriga grupperna och också rekryterat en stor del av deras aktivister.

Aktiviteterna som genomförts är framförallt propagandaspridning följt av manifestationer och interna verksamheter som till exempel fester och föredrag."

Det är väl sympatiskt att aktiviteterna utgörs av manifestationer och föredrag? Jämför det med de vänsterextrema rörelserna, som enbart verkar syssla med att hota, bruka våld och störa andra gruppers aktiviteter. Expo illustrerar sin artikel med en bild från en av SvPs demonstrationer och lägger helt fräckt till bildtexten "Det blev våldsamt i samband med att Svenskarnas parti och Förbundet nationell ungdom demonstrerade i Eskilstuna den 1 maj 2012". Expo vet naturligtvis själva att det är deras egna vänner vänsterextremisterna som stod för våldet, men använder det klassiska medieknepet att smutsa ned de fridsamma demonstranterna med motståndarnas aktiviteter.

DN


6 kommentarer:

 1. Mycket bra formulerat!
  Jag hejar på dig, Tobbe!

  SvaraRadera
 2. Tobbe,

  Visst är SvP grundat ur NSF, och det ligger kvar i deras partiprogram fortfarande. Visst har SvP kvar sina åsikter om att judarna har mycket kontroll i världen och att detta måste motverkas, men jag anser då att detta inte är svenskarnas uppgift om det nu är så att judarna påverkar världen negativt, och därmed borde denna fråga vara betydligt mindre i deras program än vad den är i nuläget.

  Däremot ser de sig som ett nationalistiskt parti i nuläget. De är det tuffare alternativet till SD om du vill se ett enat norden. Och att mångkulturen hotar i längden att slå ut svenskarna. De tror inte på att vägen till ett väl fungerande rike går genom SD:s väg att enbart minimera invandringen och assimilera varenda en, utan att en återvandring måste ske för att svenskarna ska fortsätta vara i majoritet. Även 2050 ska väl vi svenskar vara i majoritet?

  Denna mångkultur är enbart dum, då varenda asiat förstår bättre än att blanda ut sitt folk, och ta risken att bli minoritet i sitt land, men den insikten finns inte i svenskens lilla värld som sträcker sig till grannens villa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, i princip håller jag med dig. Som sagt, SvP är inte riktigt min kopp te, men jag anser att alla partier som kämpar för landet och folket står på den goda sidan, så jag har full sympati för personerna som väljer att engagera sig i detta parti.

   Radera
 3. Som situationen ser ut nu är folk otroligt missnöjda. Vad ska vi göra? Jo, för det första måste invandringen minskas. Där har SD den bästa lösningen - genom att strypa den. Två, vad gör vi sedan? Assimilerar vi in alla individer? Hela Södertälje, hela Rosengård in i städerna? Vi blandar upp alla muslimer, judar, romer och får samhället att fungera. Lyssna bara hur patetiskt resonemanget låter. Vi måste nog inse att om SD styr skutan blir det fortfarande ett jävla kaos i samhället med, Rinkeby, Tensta, Rosengård, Biskopsgården, Alby, Fittja, Hallunda, Fisksätra, Ersboda... Låt svensken få bo i fred och segregera sig, inte fan vill jag ha 10 förortsungar som pratar knackig svenska i mina barns skola, nej, helst landet med andra svenskar eller väl integrerade utlänningar. Men återigen, Alby, Fittja, Biskopsgården, Ersboda, romer, judar, muslimer, kristna, blandas samman och detta ska vara en lösning? Det är SD:s lösning. Nja, snarare är nog en återvandring ett bättre alternativ om jag måste välja. Inget alternativ är särskilt bra sett ur en moraliskt synvinkel. Möjligtvis kan de som vägrar assimilera sig skickas ut från landet med den anledningen att de inte ställer sig bakom Sveriges grundläggande värderingar, och då skickas problemfolket ut.

  Men, om jag måste välja, så måste jag välja det som känns bäst moraliskt för svensken, och det är återvandring. Sedan inte sagt att jag stödjer SvP i deras nationalsocialistiska ideologi.

  SvaraRadera
 4. Svenskarnas parti är ingen nationalsocialistiskt
  parti, utan ett nationalistiskt samlingsparti,
  med bed ett brett spektrum av olika typer av
  nationalister inom organisationen. Visst det
  finns säkert en del nationalsocialister där,
  men långt ifrån alla som är NS. Hade partiet
  varit nationalsocialistiskt hade jag aldrig
  gått med i det. Några framträdande medlemmar
  i SVP som deklarerat att dom själva inte är NS
  eller hade gått med i ett Nationalsocialistiskt
  parti är Dan Eriksson och Jonas de Geer (kända
  från bland annat radio framåt). Den enda aktiva
  nationalsocialistiska organisationen i dagsläget
  är Svenska Motståndsrörelsen, som dock är en utomparlamentarisk organisation och inte ett parti.

  Hoppas du ändrar dig angående SVP vi har behov av
  språkkunnigt folk i våra led.

  /Lumik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, jag vill återigen betona att jag inte på något sätt fördömer partiet, utan anser att det också är en god kraft, bara inte just mitt parti i dagsläget.

   Radera