tisdag 4 juni 2013

Den nye Hübinette


Patrik Lundberg
Vid det här laget känner vi väl alla till Tobias Hübinette, mannen som försörjer sig på sitt asiatiska ursprung och bland annat forskar i "kritiska vithetsstudier". Han menar också att alla vita män som har en asiatisk kvinna egentligen är pedofiler. Ja, det finns rasism som tydligen är fullständigt acceptabel. Om exempelvis vita eller amerikaner kan man skriva hur nedsättande och fördomsfullt som helst. Nej, amerikaner är ingen ras, men i vänsterns värld tänker man sig nog amerikaner som vita, som möjligen förtrycker övriga raser i landet.

En ny kopia av Hübinette dök upp för ett tag sedan. Han heter Patrik Lundberg och placerade sig i rampljuset efter att ha pekat ut godiset Kinapuffar som rasistiskt. Han har även skrivit en bok med namnet "Gul utanpå". Som ni förstår är han, liksom Hübinette, fullständigt fixerad vid ras och sin avsky mot vita. Hans agerande har nu äntligen betalat sig, då han fått komma in i självaste Mecka för dessa tankar, Aftonbladet.

Hans krönika idag handlar om svenska män och thailändska kvinnor.

"Asiatiska kvinnor. Googla inte.
Då möts du av dejtingsajter, forum vid internets utkanter och enstaka nyhetsartiklar om fruimport."

För skojs skull googlade jag själv "swedish women". Följande tre resultat kom upp först:

Date Swedish women - eDarling.se

Match.com-Dating - En kärlek i sommar?

Swedish Girls - AskMen

Sedan dyker ytterligare en liten lögn upp, som möjligen är sann i skribentens huvud:

När asiatiska kvinnor syns i rutan är de antingen offer för fruimport eller någons älskarinna. Alltid någons egendom, aldrig sin egen. Självklart påverkar det vår syn.

Det stämmer ju faktiskt inte alls. Exempelvis Lena Sundström syns ju i rutan titt som tätt, och vi ser ofta amerikanska skådespelerskor som Lucy Liu eller Sandra Oh, som alltid spelar starka kvinnor.

Sedan förstår jag inte dessa adoptivkoreaners upprördhet och hat mot alla vita. Visst, de råkar säkert ut för fördomar med jämna mellanrum, men det gör ju de flesta av oss ibland. Dessutom är ju den stereotypa bilden av östasiaten ganska positiv, då det finns en uppfattning om att de är intelligenta och skötsamma. Möjligen hjälper personer som Lena Sundström till att rasera denna fördom.

Slutligen är det ju en enorm generalisering och fördom av Lundberg att säga att sexköp i Thailand är "en svensk folksport".14 kommentarer:

 1. Bra poäng, Sundström/intelligens...

  SvaraRadera
 2. Det saknas inte kopplingar mellan stor- och lill-Hübinette. Läs den här artikeln:

  http://adacta.motpol.nu/?p=410

  SvaraRadera
 3. Självklart är en tidig separation från modern en traumatisk upplevelse för alla bortadopterade, slå upp första bästa bok inom psykologi och läs själv hur djupa ärren blir hos barnet. Kanske det som slår igenom i en hatisk och negativ syn på omvärlden ?

  SvaraRadera
 4. Tobbe Svensk,

  Du besitter stora kunskaper. Du talar flera språk, analyserar allting med fakta och gör rätt poänger. Vad är synd är att de som läser din blogg mestadels redan är invandringskritiska. Jag kan inte förmå att inte påpeka att du som offentlig person, där du får utrymme för dina tankar, skulle göra enormt stor nytta för att i allmänhet lyfta Sveriges politik och i synnerhet lyfta migrationspolitiken till en acceptabel nivå.
  Har du funderat på att skriva för Avpixlat? Eller i något annat sammanhang publicera dig offentligt? För kunskaperna har du som sagt. Du kanske redan publicerar dig med ditt riktiga namn på någon tidning? Men om du skulle göra det hade nog likheten med denna blogg blivit för uppenbar. Därmed tror jag att denna blogg är den enda platsen du publicerar dig på. Synd. För du hade som offentlig person kunnat lyfta politiken i Sverige väsentligt.

  Fortsätt skriv. Vad du än gör, så sluta inte skriva.

  SvaraRadera
 5. Jag håller fullständigt med "Anonym" ovan kl 00.40. Tobbe, du är unik!
  "Gammal dam"

  SvaraRadera
 6. I en kultur där "offer" tycks vara det finaste man kan vara är det kanske inte underligt att koreanska adoptivbarn tar fasta på det lilla av rasism och fördomar som trots allt finns ikring dem?

  SvaraRadera
 7. Ännu oklart kring "burkabråket" i Borlänge:

  http://www.dt.se/newspilot/1.5950845-annu-oklart-kring-burkabraket-
  (5 juni 2013)

  Frågan bollas mellan åklagare och polis; vågar man anta det beror på att sanningen är politiskt inkorrekt..

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir onekligen intressant att följa detta drama...

   /M

   Radera
  2. Burkabråket blev nedlagt:

   DT 13 juni 2013
   http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.5980377--burkabraket-blev-nedlagt
   http://www.dt.se/nyheter/borlange/1.5980382-avgjordes-av-riksenheten-for-polismal

   Det skulle förstås vara intressant att få se övervakningsfilmen, men den är väl hemligstämplad för tid och evighet

   Radera
 8. Tobbe nu har du varit borta från bloggen för länge och jag börjar lida av allvarlig abstinens när jag inte kan läsa dina dagliga uppdateringar. Snälla avbryt semestern och börja blogga igen!
  /Emil

  SvaraRadera
 9. Instämmer med föregående.

  SvaraRadera
 10. Vi får hjälpa honom tills dess hans välbehövliga semester är över.

  http://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/patriklundberg/article16939805.ab

  http://www.d-intl.com/kronika-dags-att-resa-sig/#.UboFlvlM_74

  SvaraRadera
 11. Tack alla vänliga läsare! Snart är semestern över - jag lovar!

  SvaraRadera
 12. Gott att höra, Tobbe. Saknaden har varit stor!

  SvaraRadera