måndag 17 juni 2013

"Även etniskt danska sexköp bör förbjudas"
De flesta känner väl till att jag anser att Aftonbladets Anders Lindberg hamnar fel i princip varje gång i debatten. Då han dessutom har sin ledarsida att propagera på, blir heller inte argumenten särskilt viktiga.

Idag ondgör sig Anders Lindberg över ett förslag som han egentligen borde tycka var bra, men då det kommer från "högerextrema" Dansk Folkeparti, måste han bara markera avstånd. Partiet uppmanar, för att motverka trafficking, danska män att inte köpa sex av utländska medborgare. Lindberg anar dock hemskare syften, där det förstås handlar om rasism och främlingsfientlighet.

Sedan slirar han in på lite vanliga mantran, som bör användas oavsett ämne:

"Den verkliga förklaringen är nog att Dansk Folkeparti hatar utlänningar.
Att högerextremister ogillar när folk med olika etnisk bakgrund eller hudfärg ligger med varandra är väl inte direkt någon nyhet.
I grunden handlar förbudet mot sexköp om människosyn. Dansk Folkepartis politik är på sätt och vis logisk. Alla människor är inte lika mycket värda."

Man skulle ju också kunna hävda att förslaget vittnar om en god människosyn, då avsikten är att förhindra att kvinnor blir offer för trafficking. Jag har mycket svårt att tro att vad som ligger bakom DFs förslag skulle härröra från de tankegånger Lindberg presenterar.

"Men den grundläggande frågan är fortfarande hur man stryper efterfrågan."

Ja, lycka till med att strypa efterfrågan på sex, Anders!

"Ett viktigt steg vore att ta bort kryphålet i den svenska lagen som säger att det är tillåtet för svenska män att köpa sex, bara det sker utomlands."

Nja, nu är ju inte det ett kryphål, utan en helst logisk princip, som gäller även övriga brott; man följer lagen i det land man befinner sig. Skall vi här straffa exempelvis iranier som bryter mot iransk lag? Överhuvudtaget är det lite märkligt att diskutera sexköp från någon sorts moraliskt perspektiv. Hämtandet av fruar i hemlandet skulle man ju också kunna se som en form av sexköp. Detta har dock Anders Lindberg inga problem med, särskilt som just Dansk Folkparti har försvårat denna typ av trafficking.

6 kommentarer:

 1. VÄlkommen tillbaka! Ser fram emot kommande ...
  . Lotta

  SvaraRadera
 2. Äntligen ! Fan ta semesterkulturen... :)
  /Emil

  SvaraRadera
 3. Jag är inte ny i gemet direkt och har läst runt på bloggar osv sedan -07, vad som slagit mig är följande:

  För 4-5 år sedan andades "debatten" förhoppningar om att allt snart skulle vända, bara folk fick veta (vad vi redan förstått)

  Att det spelar ingen roll hur många gånger vi dragit ned byxorna på våra meningsmotståndare, det allmänna minnet sträcker sig någon dag bakåt, möjligen någon månad för riktigt spektakulära händelser.

  Tiden jobbar mot oss, om jag blickar bak till 2008 fanns det på den ort jag då bodde på ingen utomeuropeisk invandrare utom säg 5-6 pizzerior där samtliga behärskade både språk och den lokala kulturen. Idag när jag besöker den orten finner jag klasar av somaliska arbetslösa kvinnor kring stadskärnan med varsin barnvagn skjutandes framför sig.

  Vi paddlar i en alltför strid fors där vi oavsett kondition är dömda att förlora. Min egen aktivitet på regimkritiska sidor är intakt men i betydligt mindre utsträckning, ingenting kommer att uppnås, ingenting kan förändras, debatten är ingen debatt.

  Jag drar in min åra så får ni paddla vidare efter förmåga, mållinjen har passerats, vi förlorade..

  Tack ändå för att ni finns!


  SvaraRadera
 4. Ovanstående Anonym är en synnerligen skadesam person att ha "i sina led", då han spyr ut sin egen svaghet antingen i hopp om att dra andra med sig ned i hopplöshetens avgrund eller helt enkelt inte kan hålla den inne utan måste gråta ut inför någon. Hur som helst bör han antingen ignoreras eller hånas — eller som vi brukade säga i Sverige en gång i tiden: SKAM DEN SOM GER SIG.

  Med det sagt, så är det klart att antingen går nationen under och det svenska folket emigrerar till t.ex. Polen och Finland osv., eller så kommer det politiska klimatet förr eller senare vända — och det med kraft. Ju senare det vänder, ju mer kraft kommer det behövas, och ju mer kraft kommer vi att få se. Man hoppas att vändpunkten kommer medans fredliga lösningar fortfarande är möjliga — räcker till.

  SvaraRadera
 5. Intressant svar jag mottog, saken är bara den att jag har rätt, vi kan ställa hur många exempel som helst mot varandra med samma slutsats.

  Först:

  Jag vill inget hellre än att vi minskar antalet ickeproducerande och våldsbenägna människor i Sverige som egentligen härstammar från andra kontinenter.

  Verkligheten erbjuder däremot inga sådana utvägar, vilket föranleder min nyss dragna slutsats; Dags att lägga sina utmätta levnadsår på något som verkar uppbyggande snarare än nedbrytande på ens egna tillvaro. Kalla mig svag, försök håna mig, men ni kommer inte ifrån att jag har rätt. Vi för en Davids kamp mot Goliat och varje lite seger är en pyrrhusseger i dess rätta bemärkelse!

  Börjar ni mörda riksdagspolitiker med tydlig invandringsvänlig profil, uppnår ni heller ingenting då det endast skulle göra att övriga stärktes i sin PK-tro.

  Inse i tid att slaget är förlorat.

  Ge ditt liv en större mening än den förloraren är vant sig vid.

  Jag vill, jag önskar men jag besitter också insikt..

  SvaraRadera
 6. Du låter som en gammal, bruten man och givetvis är det din fulla rätt att lägga dig ned var och närhelst du vill; mitt invändande var blott mot att förrädiskt försöka förleda andra att göra detsamma endast för att du själv är slut.

  Av respekt för våran värd (Tobbe) tänker jag inte säga mer än så, då stämning skulle bli alltför hetsk, utan jag nöjer mig med att tacka för ett meningsfullt meningsutbyte.

  (P.S. David besegrade Goliat.)

  SvaraRadera