måndag 24 juni 2013

Lars Lindström: "Det är vårt land"
Expressens krönikör Lars Lindström är alltid tillförlitlig när det gäller att leverera snömos enligt politiskt korrekt formulär 1A. Dagens alster är ett skolexempel för den som vill ha en plats i Thomas Mattssons eller Jan Helins helvita värme.

1. En lyrisk betraktelse över harmlösa svenska företeelser, som exempelvis naturen.

"Hoppas att ni har ätit den feta fisken, potatisen, den lagrade osten och druckit en liten jäkel kryddat brännvin i helgen. Det har jag. Midsommar ska smaka Ainas heminlagda sill, västerbottensost och gammal norrlandsakvavit."

2. Användande av ordet "järnrör", på ett sätt som anses fyndigt i medieetablissemanget.

"Om man ska skriva om något som berör extremdemokrater och järnrörsdemokrater är det bäst att börja med en rejäl kärleksförklaring till svensk kulturtradition så att inte mejlkorgen direkt fylls av utrop om att jag hatar Sverige."

3. Referens till 1800-talets utvandring till Amerika, allra helst med omnämnande av Karl-Oskar och Kristina, som i journalisternas värld är verkliga, och mycket viktiga, personer.

"Fantastiskt, särskilt med tanke på hur det har sett ut. En miljon svenskar beräknas ha flytt från fattigdom, svält och religiöst förtryck under 1800-talet och början av 1900-talet. De flesta åkte till Amerika, men mellan 80 000 och 90 000 svenskar drog till Danmark för att hitta ett jobb och en framtid."

4. Ett påstående om att svenskar (eller varför inte irländare) möttes av exakt samma argument som idag används av invandringskritiker. Att USA eller Danmark knappast fick problem med en mycket annorlunda religion, eller kunde ta del av något välfärdssamhälle är helt irrelevant.

"De svenska invandrarna var illa sedda av många danskar. Snacket gick som det gör i dag i Sverige i främlingsfientliga och högerextrema kretsar. Svenskarna i Danmark tillskrevs en rad klichéartade drag. Är aggressiva. Super ohejdat. Slåss med kniv. Tar våra kvinnor. Tar våra jobb. Är samtidigt lata och vill inte jobba. Har med sig främmande seder. Hotar landets moral!"

5. Ett utfall mot SD. I detta formulär med argumentet att de är det osvenska, för svenskar är i själva verket toleranta och har fin människosyn, till skillnad från de korkade och inskränkta rasisterna i SD.

"I dessa kretsar finns den verkliga svenskfientligheten. Men så här är det: Sverige är inte ert land. Det är vårt land."

Den demokratiska fernissan, om den någonsin funnits, är mycket tunn i vårt medie- och politikeretablissemang. Så länge som alla tycker lika går det bra att tala om demokrati och yttrandefrihet, men detta krackelerar så fort ett verkligt oppositionellt parti dyker upp. Då visar våra eliter sina rätta ansikten; vi tillhör inte ens det här landet, ty landet tillhör dem. Och så är det ju. Aftonbladet och Expressen besitter oerhört mycket mer makt och ekonomiska tillgångar, än vi fria debattörer. Som tur är har vi sanningen, logiken och inte minst begåvningen på vår sida.

6 kommentarer:

 1. Skickligt citerat och kommenterat!
  Klart som en fjällbäck!

  SvaraRadera
 2. " Som tur är har vi sanningen, logiken och inte minst begåvningen på vår sida."
  Episkt.
  /Emil

  SvaraRadera
 3. Tack ska ni ha, snälla läsare. "Episkt" tror jag inte jag fått tidigare...

  SvaraRadera
 4. Johnny som kommenterade här - tänk på att följa svensk lag....

  SvaraRadera
 5. Du blir bara bättre och bättre med tiden! Mycket bra format på det här inlägget också, med utdrag varvade med egna stycken, och avslut med eget lite köttigare stycke!

  SvaraRadera
 6. Torbjörn/Tobbe25 juni 2013 15:44

  Den här Lars skulle platsa på det som en gång var Sankt Lars i Lund. Kanske därav namnet? Journalist - jamais!

  SvaraRadera