lördag 1 juni 2013

Media oroar sig för "högerextremister"
Det är ett märkligt fenomen, om än logiskt på sitt eget förvridna sätt, att så fort vänstermänniskor eller islamister använt våld, så vill media och politiker omedelbart flytta fokus till "högerextremister", som i alla lägen anses vara det allvarliga hotet.

Här i Sverige såg vi det i samband med Husby-upploppen. Efter att MENA-folk härjat och bränt bilar i ett antal dygn, organiserades ett medborgargarde, med avsikt att bemöta våldsverkarna i dessa förorter. Det gav medierna ny energi och i riksdagen krävde kommunisten Jonas Sjöstedt att Jimmie Åkesson skulle ta avstånd från "nazisterna". Det är lite märkligt, med tanke på att detta medborgargarde inte hade någonting med Sverigedemokraterna att göra, men det är framför allt hyckleri på högsta nivå, då jag aldrig har hört Sjöstedt ta avstånd från vad vänstermobbar ställer till med året runt.

Med anledning av det islamistiska dådet i Storbritannien, är det nu dags för Expressen att ondgöra sig över det enorma hotet från "högerextremister".

Under rubriken "Hatgrupper utnyttjar mordoffer för protest", vill man nu peka ut de verkligt ondskefulla. Observera hur rubriken är formulerad. English Defence League, som har det högst lovvärda syftet att försvara Storbritannien mot den islamiska invasionen, kallas för "hatgrupp". Dessutom "utnyttjar" de ett mordoffer för sina mörka syften. En mer normal beskrivning skulle ju vara att de helt enkelt vill protestera mot det islamiska våldet. När liknande manifestationer genomförs i Sverige mot våld, har jag aldrig hört att någon menar att de utnyttjar offret.

"Engelska högerextremister utnyttjar det brutala mordet på soldaten Lee Rigby för att hålla flera demonstrationer på lördag.
Samtidigt manar Rigbys familj till lugn och ett slut på alla oroligheterna som har skett efter hans död."Vi vill understryka att Lee inte skulle vilja att andra använde hans namn för att utföra attacker mot andra", står det i uttalandet."

Även British National Party demonstrerar:

"Stephen Squire, Londonorganisatör för BNP, säger till Expressen.se att demonstrationen genomförs trots familjens vädjan om lugn.
– BNP är ett politiskt parti så vi väntar oss inget våld och vi förespråkar inget våld. Jag tror att familjen kände sig pressad att uttrycka sig politiskt korrekt, säger han."

Allt det här påminner mig om en händelse i Frankrike för några år sedan. Ett invandrargäng drog fram i ett tåg och rånade passagerarna. Hos en kvinna hittade man en polislegitimation vilket ledde till att man även våldtog och knivskar henne. En politiskt korrekt figur kommenterade då: "Dessa ungdomar röstar Front National utan att veta om det". Just det, i etablissemangets snedvridna värld kan man alltid acceptera våldtäkter och halshuggningar från muslimer, men någon som röstar på ett patriotiskt parti är ond på riktigt.4 kommentarer:

 1. Har du sett det här?

  http://www.document.no/2013/06/marine-le-pen-fratas-parlamentarisk-immunitet/

  SvaraRadera
 2. Japp. Dock har artikeln lite fel. Marine Le Pen har inte jämfört invandring av muslimer med den tyska ockupationen, utan de utomhusböner, där de faktiskt just ockuperar gator i Paris.

  SvaraRadera
 3. En eloge till Tobbe för att han skriver så förbaskat bra svenska. Börjar nästan misstänka att han är en yrkesskribent eller akademiker till professionen. Stämmer det?

  Sedan det här med Le Pen. Jag tycker det är chockerande.
  Speciellt att det rör sig om ett tre år gammalt uttalande.

  Det visar att ingen går säker. Ja, jag är sedan länge medveten om det. Inte för att sannolikheten att någon skulle intressera sig för lilla mig är stor, men ibland eller ofta genomfars jag av oro för hur jag formulerar mig, att det på något sätt skulle kunna vara åtalbart. Och att kallduschen kan komma flera år efter att jag skrivit det.

  Hetslagarna är fullkomligt bisarra och, för att tala vänsteristiska, "fascistoida".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj då - tackar, Cello. Nej då, det här med skrivandet är något som jag upptäckt på senare tid. Är egentligen ekonom, men borde kanske ha satsat på språk istället för siffror...

   Ja, det är en risk man tar när man går ut i den offentliga debatten. Jag varken hetsar mot folkgrupp eller förespråkar våld, men som du säger - ingen går säker.

   Radera