torsdag 27 juni 2013

Ökat motstånd mot flyktinginvandring
DN berättar idag om en studie från Göteborgs universitet, som visar att motståndet mot flyktinginvandring ökar. Det är ju tråkiga nyheter för de elittyckare som älskar att säga att svenskarna blir allt mindre "främlingsfientliga" och att hela problemet med skepsis mot den förda politiken egentligen handlar om att folk måste vänja sig och öppna sig för de nya inslagen. En debattör hävdade för ett tag sedan till och med att det hela var en generationsfråga och så snart den äldre generationen dött bort, så kunde man köra igång på allvar.

Tydligen är det idag 45 procent av svenskarna som tycker att det är en bra idé att ta emot färre flyktingar, jämfört med 41 procent 2011. Man kan ju fråga sig varför majoriteten av dessa personer väljer att rösta på Sjuklövern och dess vansinniga invandringsexperiment. Svaret brukar då bli att de prioriterar andra frågor, men vad tydligen många inte förstår är att massinvandringen kommer att påverka alla andra områden, inte minst ekonomi, skatter och sysselsättning, som ligger högre på intresselistan.

6 kommentarer:

 1. Frågar man bara etniska svenskar eller får även
  nysvenskar medverka? I så fall är det ju underligt att "flyktingmotståndet" minskat tidigare. Att det nu trots det ökar visar att även invandrare blir
  mer "främlingsfientliga".

  SvaraRadera
 2. Rättelse: ett *inte* föll bort. Skulle stått "är det ju inte underligt".

  SvaraRadera
 3. Ja, självklart finns det människor med annan bakgrund som också oroar sig för landets framtid.

  SvaraRadera
 4. Lars Andersson27 juni 2013 13:58

  Frågan borde lyda:

  Vill du ta emot fler olagliga invandrare som saknar flyktingskäl?

  SvaraRadera
 5. Inbillar mig att det gör 'gott' aut de tjatat om detta på nyheterna.

  SvaraRadera
 6. Jag tror svensken i gemen inte vill rösta på SD med den anledningen att de känner många med utländsk härkomst som fungerar bra i samhället, och då tror de att det faktiskt kan fungera att ta in ytterligare invandrare. De skulle också få dåligt samvete om de röstade på ett parti som är invandringskritiska för då känner de skuld när de umgås med sina vänner med utländsk härkomst. Detta är en del av min version i frågan.

  // Magne

  SvaraRadera