torsdag 27 juni 2013

Nytt drev mot SD och Avpixlat
Då var det dags igen för fulmedia att dra igång en kampanj mot Sverigedemokraterna och Avpixlat. Denna gång är det Aftonbladet som kommer med den sensationella nyheten att Kent Ekeroth har en koppling till sidan. Det nya skulle i så fall vara att Ekeroth haft viss påverkan på det redaktionella arbetet, vilket Aftonbladet menar bevisas av ett antal mail. Själv är jag inte det minsta bekymrad över vad slags roll Ekeroth har för Avpixlat, då jag anser att både Sverigedemokraterna och Avpixlat är absolut nödvändiga och att eventuella band dem emellan inte är särskilt anmärkningsvärda.

Även tidningens Lena Mellin spritter till med kravet om att "Åkesson måste sparka Ekeroth". Hon hänvisar till Avpixlat-kopplingen, men förstås även till Sveriges mest uttjatade kortfilm."Den som är aktiv på Sveriges största hatsajt är både rasist, extremist och rättshaverist och sådana personer hävdar Åkesson numera att det inte finns utrymme för i hans parti."

Nej, det behöver man inte alls vara. Den som följt exempelvis Stefan Torssells eller Mats Dagerlinds skrivande vet att ingen av dem är något av det som räknats upp. Dock verkar Mellin mest basera benämningen "hatsajt" på kommentarsfältet, vilket också är något tveksamt. Visst dyker det upp både korkade och aggressiva kommentarer, men det är trots allt en enorm fördel att det är högt i tak.

Med det medieklimat vi har i Sverige, är fria nyhetskällor helt nödvändiga. Det förekommer artiklar och kommentarer i samtliga dessa som jag kan vara skeptisk till, men deras blotta existens uppväger lätt sådana betänkligheter. De etablerade medierna har ingen rätt att beklaga sig, då det är de själva som bäddat för situationen, genom att konsekvent ljuga, förvrida och tysta ner.

Sedan behöver förstås individer som Lena Mellin överhuvudtaget inte fundera så mycket på vad SD eller Avpixlat gör. SD är ju redan stämplat som rasistiskt, ingen journalist kommer att rösta på partiet, så om SD har kontakter med en lika rasiststämplad nyhetssida borde det väl inte chockera dem? I deras värld är det ju hemskt alltihop, så de kan lika gärna lägga ner sin trötta häxjakt och fixering vid järnrör, för de har redan diskvalificerat sig för all uppriktig analys.

SvD
Aftonbladet III
SvD II

7 kommentarer:

 1. man blir bara trött
  man blir bara mer övertygad att SD och Avpixlat är ett måste

  SvaraRadera
 2. Hur kommer det sig att Aftonbladet - med tidningens egna ord - "haft tillgång till" Ekeroths mail. Dataintrång? Borde inte
  saken utredas i så fall?

  SvaraRadera
 3. Kanske exakt samma källa som förmedlade "järnrörs"filmen till Expressen? Det är väl inte okänt att det råder splittring och fiendskap inom SD?

  SvaraRadera
 4. Ännu en gång visar SDs partiledning med sitt hanterande av Kent E att man har etablerat hyckleriet som politisk ideologi vid sidan av sin tidigare främlingsfientlighet.

  SvaraRadera
 5. Stora ord Lennart - och bara floskler

  SvaraRadera
 6. Det må skrivas mycket dumt i Avpixlat. Men trots detta så menar jag att detta forum behövs som en motvikt mot övrig press. En Kristdemokrat.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag uppmanar dig att gå över till Sverigedemokraterna. För du tror väl inte att ditt eget parti någonsin kommer att kunna göra någon skillnad i politiken?

   Radera