söndag 30 juni 2013

Sedvanlig hyllning till MP avslöjar någonting intressant


"Betydligt lägre politisk allmänkunskap"

Vi vet att var och varannan svensk journalist sympatiserar med Miljöpartiet, vilket resulterar i närmast löjeväckande servila hyllningar till partiet och dess företrädare. GP bjuder idag på en artikel i sedvanlig stil, som inleds med:

"Friarna står på kö. Helst vill Miljöpartiet kunna säga ja till Stefan Löfven, men utesluter inte en borgerlig flirt. Allianspolitik får däremot nobben."

En liten faktaruta avslöjar dock någonting, som jag själv tycker är intressantare än huruvida Kent Ekeroth mailar till Avpixlat:

"MP-väljaren är klart mer intresserad av politik än snittet, men har en svagare partiidentitet och betydligt lägre politisk allmänkunskap."

Jag misstänkte nästan det. Miljöpartiets väljare är alltså klart mer intresserade av politik, men detta intresse har inte lett till någon kunskap, vilket förstås förklarar partivalet. Att sedan var tionde svensk tillhör detta klientel är tragiskt, men kanske inte heller det förvånande.


4 kommentarer:

 1. Känslomänniskorna röstar enligt de känslor de får efter att tagit del av MSM´s propaganda.

  SvaraRadera
 2. Vet inte om jag har i närheten rätt, men jag har länge trott att folk som röstar på MP går simpelt på ordet miljö i partinamnet. De är så godtrogna att de tror MP värnar om miljön på något sätt. Sedan bryr de sig inte om att ta reda på hur det ligger till i verkligheten.
  Hur får man sådana att LÄSA annat än tidningsrubriker? är 10000-kronorsfrågan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att ni båda har en poäng. Vem vill vara emot miljön? Jag tror i och för sig att Miljöpartiets inträde i riksdagen var positivt en gång i tiden, då det fick miljöfrågor att uppmärksammas mer, men idag har de spelat ut sin roll och är ett synnerligen extremt och verklighetsfrämmande parti.

   Radera
 3. Miljöpartister är principfasta men konsekvenserna av deras politik är inget de funderar särskilt mycket på. T.ex var man med o genomdrev krav på dyra etanoltankar på bensinmackar, varvid ca 1000 bensinstationer på landsbygden tvingades lägga ner. Konsekvensen av miljöpartiets politik blev alltså att folk drevs från landsbygden in till städerna. Detta har ingen som helst betydelse för en miljöpartist, huvudsaken att den numera helt döda etanoltekniken installerades. Vad som skulle hända om Miljöpartiet fick sätta klorna i det svenska energisystemet törs man inte ens tänka på men en fingervisning ges genom att studera deras aktuella invandringspolitik i samarbete med (M).

  SvaraRadera