söndag 30 juni 2013

EDLs Tommy Robinson arresterad för välgörenhetspromenad


Igår påbörjade medlemmar ur English Defense League en marsch mot platsen där soldaten Drummer Lee Rigby mördades för ett par veckor sedan. Själv har jag svårt att se det olagliga i denna promenad, men polisen deklarerade att alla som försökte ta sig till Woolwich skulle arresteras. Den formella anklagelsen blev "obstructing the police". I själva verket verkar ingripandet vara ytterligare ett hukande för islam, då man befarade att rutten förbi en moské skulle leda till "serious public disorder and serious disruption to the life of the community", vilket väl får ses som en eufemism för att man inte ville störa muslimer.

I klippet nedan kan vi se ingripandet och hur EDLs ledare Tommy Robinson står på sig och ifrågasätter varför en vänsterhuligan som attackerar dem inte arresteras.



The Guardian

4 kommentarer:

  1. Horribelt fran Polisens sida. Framfor allt agerandet i vansterextremistens attack som inte ledde till nagon arrestering. Som de sade i videon, Arrest them! Det ar bara fruktansvart att polisen i England legitimerar vald mot hogerpersoner.

    ||Magne

    SvaraRadera
  2. EDL-personerna borde rättat sig efter polisens instruktioner. De förras uppträdande var ganska IQ-befriat; ingen bra reklam för EDL-rörelsen

    SvaraRadera
  3. Nja, men vad gör de egentligen för olagligt? De har alltså endast tänkt att promenera till mordplatsen för att där lägga en blomma...

    SvaraRadera
  4. Om polisen säger: -"Här finns ingenting att se. Cirkulera!", då cirkulerar man. Oavsett. Allt annat är omoget, väldigt omoget.

    Tommy Robinson och hans gäng är inga jag skulle lägga min röst på

    SvaraRadera