fredag 28 juni 2013

Sexuellt trakasserad i Egypten - använder det mot Ingrid Carlqvist


Helena-Hagglund

Dagens Arena är en publikation som kanske kan beskrivas som tillhörande vänsterflanken inom Socialdemokraterna. De skriver mot den borgerliga regeringen och inte sällan mot Sverigedemokraterna, där de startade en liten kampanj kallad "SD ut ur riksdagen". Att närvaron av sverigedemokratiska ledamöter i Riksdagen är resultatet av demokrati och att dessa representerar medborgare, verkar man inte riktigt förstå. Kampanjen avslutades förstås utan att någon hade brytt sig eller SD lämnat riksdagen.

Häromdagen dök en liten märklig krönika upp i samma anda. En Helena Hägglund beskriver hur hon trakasserats sexuellt i Egypten, något som nästan alla egyptiska kvinnor varit med om, ofta med långt värre följder:

"Kairo. Den stekheta minibussen skakar och hoppar till för varje ojämnhet i asfalten. Hans vänstra hand närmar sig mitt lår, jag flyttar åt sidan, handen närmar sig igen, jag flyttar åt sidan. Hans högra hand börjar röra sig rytmiskt, upp och ner, över utbuktningen vid gylfen, jag drar åt mig min kjol som han håller fast, tittar ut genom fönstret och pressar mig mot minibussens skakande vägg. Hans högerhand fortsätter röra sig upp och ner och med vänsterhanden tar han tag i mitt lår. Jag skriker och när andra lägger sig i tar han bort handen och säger att det var ett misstag. Han skrattar hela tiden, för han vet att ingen kommer att göra något åt det."

Den naturliga reaktionen skulle ju ha varit att ifrågasätta och kritisera mannen ifråga och den rådande kvinnosynen i Egypten, som gör att liknande händelser är vardagsmat för landets kvinnor. Dock är Helena lite finare än så, för hon ser händelsen som en ursäkt att angripa någon som definitivt saknar all skuld till den:

"När jag gick ut från minibussen tänkte jag på hur detta skulle kunna beskrivas för en svensk publik. Sedan tänkte jag på Ingrid Carlqvist, chefredaktör för den rasistiska, islamofoba tidningen Dispatch International. Jag tänkte på en tweet hon skrev för några veckor sedan som svar till en man som sa att han saknade Egypten. Hon skrev att 99,3 procent av egyptiska kvinnor utsatts för sexuella övergrepp (artikeln hon citerar talar om sexuella trakasserier) och menade att han som saknade Egypten genom sitt saknande “hyllar en totalitär regim där kvinnor trakasseras”.
[...]
Sedan tänkte jag på Janne Josefsson och hans hjärtefråga om att ”ta debatten”. Men med ett så sjukt debattklimat där fakta, kontext och rimliga argument inte längre har någon betydelse och när antiintellektuella, förryckta argument med tydlig rasistisk agenda helt ogenerat används hur som helst, hur ska jag då kunna ”ta debatten”? Den rasistiska retoriken är så skev och samtidigt så allmänt accepterad att jag skulle bli tvungen att delta i en diskussion om muslimers inbyggda hat mot kvinnor när jag vill belysa mina egyptiska systrars kamp mot sexuella trakasserier."

Hur kan man vara med om en sådan händelse, för att sedan använda den mot Ingrid Carlqvist, av alla människor? Hon har ju just tagit upp problemet med dessa sexuella trakasserier! Den ende ansvarige i sammanhanget är naturligtvis mannen på bussen och möjligen, i förlängningen, kulturen i Egypten. Det är möjligt att islam inte kan lastas helt och hållet för denna problematik, men det skulle vara märkligt om det inte alls spelade in.


Att sedan en så inbiten pk-människa talar om ett "sjukt debattklimat" är ju helt absurt. Ansvaret för detta klimat ligger helt hos vårt medie- och politikeretablissemang, som år efter år ljuger, förvrider och tystar all debatt kring framtidens ödesfrågor.

Trots att Helena är allt annat än tyst, hittar hon tre element som är ansvariga för "hennes tystnad", alla tre i Sverige:

"Men vem bär ansvaret för min tystnad? Och vem bär ansvaret för att mina egyptiska systrarnas kamp inte blir belyst? Det finns tre svar på frågan: Ingrid Carlqvist och alla andra islamofober i offentligheten som skapar ett omöjligt debattklimat där förståelse och fakta inte har någon bäring. Janne Josefsson och de med honom som bröstar sig och säger att vi alla måste delta i detta sjuka debattklimat, att vi alla måste vara beredda på att utnyttjas som islamofoba slagträn. Det tredje svaret är alla ni som accepterar detta totalt faktabefriade krig mot muslimer och ser islamofobernas och rasisternas argument som rimliga."

Har någon av dessa tystat dig, Helena? Har någon försökt få din artikel stoppad? Precis som alla andra "anti-rasister" hyser hon uppfattningen att egyptierna är barn som inte kan lastas för sina handlingar, medan det egentliga ansvaret ligger hos svenskar och deras tragiska fobi mot islam.
12 kommentarer:

 1. Varför flyttar inte denna Helena Hägglund över till Egypten och bedriver sin feministiska emancipationskamp i detta land? Då kan hon dagligen utsättas för sexuella övergrepp och skylla på deras regering och kultur, vilket är den verkliga anledningen till problemet. Svenskar i Sverige, vad har vi för anknytning till Egypten och framför allt deras problem med kvinnosynen?

  Magne

  SvaraRadera
 2. Skjut budbäraren - hur är det fatt med människan ?

  SvaraRadera
 3. Kul att hon kände sig uppskattad, det var tydligen inte så allvarligt med kränkningen eftersom hon valt att skylla händelsen på svenska debattörer. Mest verkar hon beklaga sig över att hon kommer få medhåll i sin kritik av mannens beteende från den svenska nationalistiska rörelsen. Det är svårt att inte håna Helena för sin infantila syn på världen, min fiendes fiende är min vän, i detta fall låter hon mannens uppskattande handlingar vara mindre kränkande än att hamna på samma sida diskussionen som DI. Prioriteringsordningen är upplysande. Tycker hennes preferenser borde leda henne mot en mental kris; är min kropp och integritet mindre viktig än min antipati mot nationalister? Borde hon inte fundera lite på att det faktum att hon gått ut offentligt och presenterat sig som onaniobjekt får henne att framstå som tämligen narcissistisk med ett visst behov av martyrskap? Jag tycker vi lämnar stackarn i fred med sina problem.

  SvaraRadera
 4. "Två saker är oändliga: universum och mänsklig dumhet, och jag är inte säker på om universum." ------Albert Einstein

  SvaraRadera
 5. Regel nr 1: allt som kan tänkas ge "främlingsfientliga krafter" rätt i deras kritik, måste tystas ner ! Till varje pris ! Skit samma om mina medsystrar våldtas, gifts bort eller kastas från balkonger !

  SvaraRadera
 6. Helena Hagglund is an insane left wing fascist, who lacks critical thinking skills. She is not a victim of "racists" shutting down her right to speak freely, she wants to shut down debate and spin her experience to further her own twisted agenda. She spits on every woman who has ever been raped by some muslim barbarian.

  SvaraRadera
 7. are Swedish women all so self hating

  SvaraRadera
  Svar
  1. No - but definitely the ones who get a kick from their Delusional Goodness feeding their ego's until they almost burst.

   Radera
 8. Helena Hägglund som vurmar såååå för mångkultur och islam kunde börja med att genomgå kvinnlig omskärelse. Denna tradition är mycket vanlig i Egypten och andra muslimska länder i Afrika.

  SvaraRadera
 9. Vilket fullständigt hjärnsläpp! Denna dåre är ingen journalist utan en politisk komissarie. Att undanhålla vital information från läsarna är att betrakta som grovt tjänstefel!
  Det är som om jag som läkare skulle välja att låta bli att behandla en aidspatient för att det finns de som är rädda för aidspatienter.

  SvaraRadera
 10. "Men vem bär ansvaret för min tystnad? Och vem bär ansvaret för att mina egyptiska systrarnas kamp inte blir belyst?"

  Vadå bär ansvaret för hennes tystnad? Hon är ju inte tyst, hon har ju skrivit och publicerat den här idiotiska artikeln. Är det att vara tyst?

  Kanske dags för henne att gå tillbaka till skolan och lära sig svenska för hon verkar ha problem med språkförståelse, alternativet är att hon flyttar till Egypten som flera andra redan föreslagit.

  SvaraRadera