fredag 28 juni 2013

Lena Mellin hetsar vidare mot Avpixlat och SD
Aftonbladet är uppenbarligen mycket stolta över sitt "avslöjande" att riksdagsledamoten Kent Ekeroth har en koppling till Avpixlat. För oss andra är det varken nytt eller särskilt kontroversiellt, men Aftonbladet tyckte att det igår motiverade nio artiklar, varav en förstås på deras kommunistiska kultursida, som handlar mycket om politik, men lite om kultur.

En av figurerna på Aftonbladet som fått nytt syre av denna icke-nyhet är Lena Mellin. Jag tycker att hon ofta gjort vettiga politiska analyser, men när det gäller SD släpper hon förstås all intelligens och kör på med enfaldiga och ohederliga fördömanden. Låt oss titta på vad hon skriver idag:

"Inte i något annat parti hade ledningen accepterat att en riksdagsledamot är aktiv på en rasistisk sajt."

Det är ju ni i mediekåren som själva bestämt att Avpixlat är en rasistisk sajt. Vi andra noterar visserligen ibland något övertramp, men tycker överlag att sidan är mycket intressant och utgör ett nödvändigt inslag i det bisarra svenska mediala landskapet. Avpixlat står Sverigedemokraterna nära, och att Kent Ekeroth har kontakter där är inte märkligare än om Carin Jämtin (s) har kontakter med Dagens Arena, eller Tobias Billström med Svenska Dagbladet.

"Inte i något annat parti hade ordföranden suttit och tryckt hemma och skickat ut flickvännen i stället."

Observera den föraktfulla tonen. Lena vet inte om Jimmie Åkesson "suttit hemma och tryckt", eller varit på uppdrag någonstans. SD har naturligtvis många företrädare och det är inte självklart att just partiledaren skall dyka upp varje gång Aftonbladet skriver några idiotier om partiet. Dessutom duckar både Stefan Löfven och Fredrik Reinfeldt ofta när det dyker upp olika kontroverser, som till exempel den kring Omar Mustafa.

"Den visar nämligen att Jimmie Åkessons nya regler för hur Sverigedemokraterna ska uppträda är en bluff. I höstas deklarerade han noll­tolerans mot rasism och extremism och slog fast att det inte fanns plats ”för extremister, rasister, rättshaverister eller andra med ett personligt behov av politiska eller privata utsvävningar”.
Men det råder inte alls nolltolerans mot rasism i Sverigedemokraterna. I alla fall inte när Kent Ekeroth står för den."

Återigen vill jag betona att det är ni i media som sätter rasiststämpel på allt och alla. Vi sympatisörer tycker varken att partiet eller dess företrädare är särskilt rasistiska. Sedan har det kommit kritik inom leden mot att det skulle finnas en måttstock för gräsrötter och en för partitoppen, men det är en annan historia.

"Då måste han svara på hur hans nolltolerans mot rasism är förenligt med Kent Ekeroths aktiviteter på Sveriges värsta hatsajt."

Sveriges värsta hatsajt? Lena Mellin kan inte ha varit ute på nätet särskilt mycket. Det finns en mängd radikalare sajter inom den nationalistiska sfären, för att inte tala om de vänsterextrema. Dessa vänsterextrema sajter verkar endast syfta till att just piska upp hat mot meningsmotståndare och uppmana till våld. Men de vänsterextrema kan ni väl leva med, Aftonbladet? Både er ledarsida och er kultursida skulle kunna stämplas som hatsajter.

Aftonbladet


8 kommentarer:

 1. Jag förstår inte hur du orkar bemöta allt skit hela tiden. Att hela tiden svara på nonsens och att ens läsa det gör de flesta människor utmattade.
  En eloge!
  /Emil

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, från början var mitt skrivande ett sätt att få ur mig frustrationen över allt trams i fulmedia. Nu har det blivit mer av ett kall...

   Radera
  2. Hoppas du orkar fortsätta. Din blogg är ett andningshål i det vansinniga debattklimat som ligger som en tung smog över Sverige.

   Radera
  3. Tack ska du ha - det är bland annat det som är syftet! Sedan vill jag förstås påminna om att det även finns en möjlighet till ekonomisk uppmuntran genom den lilla knappen uppe till höger ;-)

   Radera
 2. I min värld är Aftonbladet Sveriges värsta hatsajt. De når fler än några av de sajter som möjligtvis kan kallas hatsajter (inte Avpixlat). De utövar hat, använder bara ett annat språkbruk, men effekten och syftet är just att skrämma till tystnad.

  SvaraRadera
 3. Aftonbladet, här snackar vi antiintellektuella människor. Borde den Sverigevänliga rörelsen bemöta alla floskler? Lika bra att motbevisa dem och ge dem vad de tål, eftersom det är roligt att se hur patetiska de verkligen är.

  //Magne

  SvaraRadera
 4. Strax intill hennes krönika finns en filmsnutt som inleds med hurtig reklam för Monsterjam, ett motorevenemang.
  Sen kommer filmen där en vit kvinna misshandlas brutalt inför ögonen på sin lilla dotter av en svart man.
  Vad säger det om Aftonbladet !? De försöker tjäna pengar på ett rasistiskt brott samtidigt som de anklagar en ideell sajt för att gå över gränsen. Man slutar aldrig häpnas över hyckleriet !

  SvaraRadera
 5. Jag fick det här svaret från Lena Mellin när jag anmärkte på filmen i kommentaren ovan:

  "Jag har läst Avpixlat sedan lanseringen. En fullkomligt galen verklighetsuppfattning regerar tillsammans med uppenbara falsarier och rent hat tillsammans med hets mot folkgrupp.
  Jag tycker synd om dig om du ser det som ett andningshål.

  Lena Mellin"

  SvaraRadera