lördag 22 juni 2013

Språkkunnig patriot sökes!
På denna blogg skriver jag främst om vad som sker i Sverige, men lägger även ofta upp nyheter och textade filmklipp från Europa, vilket visat sig uppskattas. Dock är jag begränsad av det faktum att det endast är engelska, franska och nederländska jag behärskar tillräckligt väl för att kunna texta, vilket gör att jag endast kan erbjuda översatta klipp från dessa länder. Eftersom vi aldrig lär se någon vettig rapportering om Front National, Vlaams Belang eller PVV i statsmedia tycker jag det är roligt att kunna visa den rätta bilden.

Själv tycker jag att det är i Nederländerna, Belgien och inte minst Frankrike som den intressantaste utvecklingen sker nu, men det kan förstås bero på att jag för övriga språkområden är tvingad att förlita mig till den obefintliga eller gravt vinklade rapporteringen i fulmedia.

Vill du hjälpa till att sprida kunskap om vad som händer bland folkliga kamper i Europa?

Behärskar du något övrigt europeiskt språk (och svenska) tillräckligt väl för att texta?

Skicka då ett mail till tobbesmedieblogg@hotmail.com så kan vi köra igång!


4 kommentarer:

 1. Bra initiativ!
  Jag skulle gärna hjälpt till men jag behärskar bara svenska och närkesdialekt. Även om jag nu har plockat fram min gamla linguaphonkurs i franska.
  Rune

  SvaraRadera
 2. Svenska som modersmål och behärskar engelska bra. Skulle kunna träna upp min spanska till en bruklig nivå. Hoppas du får ihop någon/några som behärskar europeiska språk, tror det kan vara svårt eftersom merparten som läser denna blogg förmodligen är etniska svenskar. Men jag får återkomma i framtiden om min spanska känns duglig.

  God midsommar Tobbe!

  SvaraRadera
 3. Tack Rune! Hoppas mina textade franska klipp ger lite övning ;-)

  Anonym 14:46: Absolut! Faktum är att du bör hårdplugga enkom för detta syfte ;-) För att kunna förstå och tolka allt i politiska debatter och tal bör man dock vara rejält flytande...men det grejar du säkert! Inte minst tyska skulle vara välkommet då lite rapportering från Tyskland, Österrike och Schweiz skulle behövas.

  SvaraRadera
 4. Bra idé, Tobbe!
  Kunde vara intressant med direktinfo från Tyskland, Österrike och Schweiz - de har ju också många års erfarenheter....
  Gammal dam

  SvaraRadera