tisdag 25 juni 2013

Vlaams Belang kräver avsked för islamister i poliskåren
Pressmeddelande från Vlaams Belang:

Vlaams Belang kräver avsked för kvinnofientliga muslimpoliser

Några poliser från Bryssel Nord vägrar konsekvent att hälsa på kvinnliga kollegor eller kvinnliga medborgare. Det handlar om fyra poliser som försvarar sitt beteende med sin muslimska tro. Trots att detta varit känt en längre tid, är det först nu dessa poliser får en reprimand. Vlaams Belang reagerar bestört på detta ytterligare tecken på islamisering och kräver avsked för dessa poliser.

Att vissa poliser under tjänstetid ständigt talade sitt modersmål med varandra, för att inte förstås av andra kollegor, var känt sedan tidigare. Att nu muslimska polistjänstemän vägrar hjälpa eller besvara kvinnor är för Vlaams Belangs gruppledare i Bryssel mer än ett steg över gränsen. "Poliser har framför allt en hjälpande uppgift. Det är oacceptabelt att religiösa motiv åberopas för att avvika från det. Den tillkännagivna reprimanden är inte tillräcklig. Det är uppenbart att dessa personer inte längre kan ha en plats inom kåren."Också förringandet av denna i grunden oförsonliga hållning är tveksam. Fenomenet omskrivs som "en känslig problematik". Det är dock ingenting känsligt med islamfundamentalism och det sista man behöver är mjuka åtgärder. Även Bryssels statssekreterare Bruno De Lille (De Gröna!) kände sig kallad att göra sin insats. På sin Facebook-sida förklarade han att han visserligen var 'beklämd', för att sedan fokusera på den så kallade rasismen inom polisen. Inte den islamiska rasismen naturligtvis, men den påstådda anti-islamitiska rasismen, som enligt statssekreteraren skulle vara orsaken till detta uppförande av frustrerade 'invandrar'poliser. Ty: när muslimska poliser vägrar bemöta kvinnor med respekt eller hälsa på dem, beror det på de rasistiska purflamländarna. 

För Vlaams Belang är det solklart: den som vägrar att anpassa sig till vårt västerländska samhälle, där vi skiljer mellan kyrka och stat och där vi har jämlikhet mellan man och kvinna, har ingenting här att göra. Tjänsteman som syndar mot detta skall inte få en reprimand, utan avskedas utan omsvep.

Hela texten kommer ord för ord från Pressmeddelandet på VBs hemsida.

7 kommentarer:

 1. Torbjörn/Tobbe25 juni 2013 16:20

  Det sista stycket kräver ingen ytterligare kommentar!

  SvaraRadera
 2. Läste till mig att PVV år 2010 fick 15.4 %, och år 2010 10.1 %. Vad är anledningen till att de hade val 2012 och inte 2014 eftersom de hade val 2006? Och hur kommer det sig att de backade? Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_general_election,_2012.

  SvaraRadera
 3. Läste till mig att PVV år 2010 fick 15.4 %, och år 2012 fick 10.1 %. Vad är anledningen till att de hade val 2012, så tätt inpå? Och hur kommer det sig att de backade? Källa: http://en.wikipedia.org/wiki/Dutch_general_election,_2012.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Din fråga är lite orelaterad, eftersom den handlar om Nederländerna, inte om Belgien som artikeln. Men anledningen till att man hade val 2012 var för att regeringen inte längre hade stöd för sin politik, då PVV inte ställde upp på budgeten. Nyval, alltså.
   //Andreas

   Radera
 4. Tack för svar Andreas. Jag var bara tvungen att få fram informationen snabbt, blev lite väl nyfiken, därmed ställde jag frågan som en kommentar. PVV är tuffa, riktigt tuffa, de backar hellre lite i opinionen än gör som SD, fegar till slutet med sin politik för att fiska röster. SD saknar stake, hoppas de vänder på steken i framtiden, men tror inte de blir tuffare... ändå positivt att det finns ett stort nationalistiskt parti i Sverige med tanke på hur situationen ter sig i en del länder i Europa.

  SvaraRadera
 5. Ingen orsak, PVV går för övrigt som tåget i mätningarna just nu, enligt ett institut är de tom störst: http://en.wikipedia.org/wiki/Next_Dutch_general_election#Opinion_polls
  /Andreas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Geert Wilders is king of Europe!

   Samma som ovan

   Radera