tisdag 25 juni 2013

Poetisk rättvisa: Vänsterhuliganen som inte reste sig merClément Méric (au centre) lors d'une manifestation de soutien au Mariage pour tous, le 17 avril à Paris.
Clément Méric, i mitten, vid en av
alla sina maskerade begivenheter.
Nu är det slutbråkat.
 För några veckor sedan var ett par medlemmar ur den franska nationalistiska rörelsen "Tredje Vägen" ute för att handla i Paris. Ett antal "anti-fascister" får syn på dem, börjar tjafsa, och lovar att vänta på dem utanför. En av dessa "aktivister" var Clément Méric, som tillsammans med två kamrater anföll nationalisten Esteban Morillo i ryggen, varpå denne vänder sig om och utdelar ett knytnävslag. Clément faller till marken och avlider.

Efter händelserna var ett antal vänsterrörelser ute på gatan för att protestera mot "fascismen". Media ställde sig förstås också på Cléments sida.

À Paris, quelques milliers de personnes ont défilé en mémoire de Clément Méric. Parti de la station de métro Bréguet-Sabin, près de la place de la Bastille, le cortège s'est dirigé vers la place Gambetta.
Vänstermänniskor ute för att högtidlighålla
minnet av Clément Méric. Skyltfönster krossades
förstås också under tillställningen.

Idag har dock en video läckt ut till media. Den är inte släppt till allmänheten, men den skall just visa hur en aggressiv Clément anfaller nationalisten bakifrån, varpå denne försöker försvara sig med det dödande knytnävsslaget. Media försöker nu istället spekulera i om Esteban Morillo hade ett knogjärn vid tillfället, något som varken obduktionen eller bilderna påvisat. Beskrivningen av händelseförloppet kommer från etablerade Le Figaro, så jag ger här inte någon sorts vinklad bild.

Varför är det så viktigt för "anti-fascister" att angripa sina meningsmotståndare fysiskt? Har de inga egna aktiviteter alls? De borde tänka på att någon dag kommer kanske det där slaget tillbaka.

4 kommentarer:

 1. Den stora gåtan är varför allmänheten stödjer "vänstern", den som är emot det egna folket?
  Att vara nationell är att kämpa för sitt eget folk.
  Hur kan så många människor låta sig hjärntvättas till att bli helt onaturliga?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har aldrig märkt av något större stöd
   för AFA och liknande våldssekter ute på
   vänsterkanten hos vanligt folk. Det är väl
   snarare etablissemanget som stödjer dom och
   håller dom under armarna då dom agerar deras
   springpojkar och gatusoldater mot det
   nationalistiska "hotet". Vet inte hur det
   ser ut i Frankrike men det skulle förvåna
   mig om det inte ser ungefär likadant ut där.

   /Lumik

   Radera
 2. Angriper man nationalister med avsikt att skada eller döda dem får man smaka på den vita mannens vrede!
  http://gunnar1.tk

  SvaraRadera
 3. De som tror på ett rättvist juridiskt system i det sk Väst är helt ute och cyklar. Snarare kännetecknas det västliga, juridiska systemet av åsiktsförtryck, förtryck av majoritetsbefolkningen och bias gentemot moraliskt rättrådiga personer. Skutan styrs helt enkelt av kriminella. Vänstern leker låtsasrevolution under det att media hejar på.

  SvaraRadera