söndag 7 juli 2013

Dagens citat: Stefan Löfven"Blockpolitiken är SD:s bästa vän. Om vi ska lyckas förhindra att ett rasistiskt parti får inflytande i riksdagen måste vi andra partier samarbeta konstruktivt över blockgränserna."

Det stämmer ju att SD får ett ökat inflytande i riksdagen om en fråga står mellan två block som saknar egen majoritet. Det roliga är dock att taktiken att samarbeta över blockgränserna ytterligare skulle tydliggöra att det faktiskt finns en Sjuklöver och ett enda oppositionsparti. Varför skall någon rösta på exempelvis Moderaterna, om man inte vet om det kommer att innebära ett styre med Miljöpartiet, eller på Socialdemokraterna, om dessa plockar med sig Folkpartiet? Hur skall man göra när SD är uppe i 20% väljarstöd, för att utestänga denna femtedel av medborgarna? Skall man upprätta en cordon sanitaire, som man gjorde i Antwerpen, där alla andra partier gick samman för att utesluta det största partiet Vlaams Blok från inflytande?

Expressen7 kommentarer:

 1. Vänsterblocket (SAP+MP+VPK) måste göra ett "katastrofval" och SD ett kanonval för att SD skall kunna bli vågmästare. Det räcker inte att de blågröna förlorar makten. FP byter säkert sida då, och Löfven behöver aldrig kosta på sig att blocköverskrida. Han kan dessutom fortsätta att hålla kommunisterna utanför regeringen, vilket sossarna alltid har gjort.

  Det är alltså i första hand SAP som SD skall attackera, inte regeringen, den är redan ute.

  På http://www.val.se/ finns en valsimulator där man själv kan bolla med siffror för att se vad som är möjligt, t ex


  S: 27 % 98 mandat
  V: 7 % 25
  MP: 8 % 29
  ------------------
  Summa: 152 mandat

  M: 25 % 91
  FP: 6 % 22
  KD: 5 % 18
  C: 3 % 0
  ------------------
  Summa: 131 mandat

  SD:18 % 66 mandat
  Öv: 1 % 0

  Om FP i detta läge går över till västerblocket samlar de ändå "bara" 174 mandat och SD kan agera vågmästare

  Kan SAP göra ett val under 28%?
  http://bengterikj.se/demoskop/
  http://bengterikj.se/unitedminds/
  http://bengterikj.se/novus/

  Vänsterpartiet går sakta framåt i opinionsmätningarna och är det andra partiet som SD måste grilla i debatten.

  MP kommer man att snuva på tredjeplatsen genom att sikta mot toppen och utmana moderaterna om andraplatsen

  Sanna mina ord!

  SvaraRadera
 2. Man tör sig lite på detta evinnerliga tjat om rasism. Har rasism förekommit i modern tid sedan apartheid i Sydafrika?

  SvaraRadera
 3. SD är huvudmotståndaren för alla partier i 7-klövern. Dessa har tydligen snackat ihop sig om att ignorera den del av folket som vill se en förändring av invandringen. Detta trixande med demokratin och massiva smutskastning sker mot bakgrund av en fråga som alla 7 intygar är helt oproblematisk och oviktig. Dom kan hålla på och dribbla med folkviljan, sanningen segrar till sist ändå.

  SvaraRadera
 4. Nu har "statsministern" erkänt att ungdomsarbetslösheten blåses upp av skolungdom som söker extrajobb - eftersom det ligger i hans intresse att påpeka det

  Så nu väntar vi bara på att han eller någon annan, t ex Löfven, erkänner att det är något fel med Sveriges extrema invandringspolitik

  Och att någon grävande journalist hittar den verkliga orsaken till att "landsförrädarna" bedriver sin extrema, förödande massinvandringspolitik

  SvaraRadera
 5. Allt detta tjat om rasism och rasister skulle kunna bero på att den gamle fienden, kapitalisten, som inte längre är så användbar i den politiska kampen, måste ersättas med en ny. Och i brist på bättre har det fått bli den imaginäre rasisten.

  SvaraRadera
 6. Nej, Stefan Löven. VERKLIGHETEN är SD:s bästa vän, eller kanske snarare 7-klöverns värsta fiende.
  /Andreas

  SvaraRadera