tisdag 16 juli 2013

Marine Le Pen om extremhöger och extremvänster


För några veckor sedan fick den unge AFA-medlemmen Clément Méric ett slag han inte hämtade sig ifrån. Vänstern var snabba att försöka slå mynt av det här, men filmbilder har visat att han anföll en nationalist bakifrån. Mer om fallet finner ni här.

Efter incidenten har två mindre nationalistiska grupper upplösts; Jeunesses Nationalistes Révolutionnaires och Troisième Voie. I klippet vi skall titta på svarar Marine Le Pen på frågor kring dessa händelser.

Manuel Valls (PS) är inrikesminister

Les inrockuptibles är en musiktidning
L'Humanité är en vänstertidning 

Jean-Luc Mélenchon är en vänsterpolitiker


5 kommentarer:

 1. Utan att vara särskilt insatt i fallet, kan vi ju konstatera att det som regel är "vänsteraktivister" som har för vana att slå sönder stan stan i under sina såkallade "motdemonstrationer" mot "högerextremister" och "rasister".

  "Mördar-Jaques" på DN (motorjournalist) som knivmördade en tjomme på 80-talet för att "han såg ut som en fascist" är väl ett bra exempel på mysvänstern.

  Vad jag förstått finns det f.ö. i Jönköping en kraftig överrepresentation av "Lajvare" bland AFA vilket möjligen skulle kunna förklara (ja, i Jönköping iaf) de kognitiva bristerna i just den lokala gruppen.

  --
  Uppskattar ditt skrivande, även om jag tycker SD är ett ganska ointressant enfrågeparti - men de är tyvärr de enda som vågar sätta fingret på det största hotet västvärlden ställts inför sedan typ den 25:e november 1491.

  Det som behövs (antar jag) är ett intellektuell diskurs om de faktiska konsekvenser den förda politiken får. Men med tanke på begåvnings- och bildningsnivån i riksdag och regering lär det dessvärre dröja.

  --
  Ett litet tips i all välmening: kör svart bakgrund på textremsorna så får icke-franskspråkiga lättare att hänga med i klippen. (Jag klarade mig precis då min passiva franska är ok-isch även om jag pratar som kratta.)

  --
  Jag vill också ge dig props för ditt skrivande och för att du på ett intressant sätt skildrar de europeiska rörelserna och för att du faktiskt är en av få som på ett nyanserat sätt kan diskutera postmodernismens destruktiva krafter.

  Keep it up.
  ./Högerspöket

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enfrågeparti? Läs programmet!

   Radera
 2. Bra inlägg. Marine Le Pen reagerar precis som jag vill att hon ska göra. Hon agerar kraftfullt. Extremvänstern gör de värsta brotten, och PK-media tar dem i försvar eller mörklägger händelseförloppet. Detta kommer likt kravallerna i Stockholm till Sverige om något år. Då måste Jimmie också ryta till.

  //Magne

  SvaraRadera
 3. Lånade det där videoklippet till min egen blogg:

  http://kulturkrig.blogspot.se/2013/07/en-ny-breivik-eller.html


  Håller du förresten någon koll på fallet Vikernes? Finns det någon vettig grund alls för hans gripande eller är det, såsom jag inte kan låta bli att misstänka, så att den franska statsapparaten försöker kontra FN:s framgångar genom att utmåla extremhögern som ett större hot än vad den egentligen är?

  SvaraRadera
 4. Hela Vikernes är värd att följa, om inte annat som en reflektion över hur saker framställs i media (och på wikipedia).
  Filmen "Until the light takes us" finns på YouTube och berättar hela historien ur ett annorlunda perspektiv.

  Och nej, att döma av rapporteringen på flashback och hans egen blogg, bestod gärningen i ett par blogginlägg med tvivelaktig värdegrund och införskaffande av några småviltsstudsare.

  ./Högerspöket

  SvaraRadera