måndag 1 juli 2013

"Nazisterna är i Almedalen"
Idag är det Sverigedemokraternas dag i Almedalen, så vi kan nog räkna med att fulmedia som i trans kommer att mata oss med svartmålning. En som är tidigt ute är Aftonbladets Katrine Kielos som i klustret av artiklar om SD fått in sitt eget bidrag "Nazisterna är i Almedalen". Hon åsyftar faktiskt inte SD, utan SvP, men artikeln är en fantastisk blandning av SD, SvP och självaste Adolf Hitler.

"Tesen att dagens Europa liknar 1930-talets har de senaste åren upprepats allt mer. I Sverige har högerextrema och främlingsfientliga grupper ökat sin aktivitet, visar en rapport från Expo. Att Sverigedemokraterna, ett parti med rötter i nynazism, nu för tiden disponerar en egen dag under politikerveckan i Almedalen är naturligtvis ett tecken på att de främlingsfientliga vindarna blåst in i de etablerade rummen."

Till att börja med så är den där "tesen" om 1930-talet något som enbart ni själva sysslar med i medieeliten. Att folken i Europa vänder sig mot massinvandringen och förstörelsen av deras länder har ingenting med situationen efter Första världskriget att göra. Denna parallell använder ni er av endast för att klistra "nazism" på alla som kritiserar invandringspolitiken.

Att ni använder Expo som något slags oberoende experter är alltid lika pinsamt. I övrigt är det lilla stycket, och den övriga texten, komiskt i sitt överanvändande av de politiskt korrekta nyckelorden. Det handlar om "högerextremister" och "främlingsfientliga". Det är "främlingsfientliga vindar" som genom naturens nycker "blåst in" i de etablerade rummen. Vi är många som trodde att demokrati innebar att folket utsåg sina representanter till den lagstiftande församlingen och att samtliga av riksdagens partiledare hade rätt till en egen dag i Almedalen.

"Sverigedemokraterna gör allt de kan för att förneka sin bruna historia, men flera sverigedemokrater med lokala mandat har anslutit sig till Svenskarnas parti. Expo anordnar i dag ett seminarium i Visby om hur Sverigedemokraternas kopplingar till vit makt-rörelsen ser ut."

Återigen detta Expo. På vilket sätt kan SD lastas för att medlemmar byter parti till SvP? Är det inga sossar som bytt parti till Vänsterpartiet?

"De anständiga partierna kan med andra ord vinna tillbaka dem utan att behöva fiska i grumliga vatten."

Känner ni aldrig själva att ni är patetiska? "Anständiga partier"? Tröttnar ni aldrig själva på era uttryck, inte minst "fiska i grumliga vatten"?

"Och slutligen bör man fortsätta att kritiskt granska de främlingsfientliga organisationerna. Fyra av fem av Nationella frontens väljare i Frankrike tvekade kring att rösta på partiet just på grund av att det är stigmatiserat."

Så media skall fortsätta driva kampanjer mot partier som misshagar dem? Det är ju ett mycket osunt inslag i en demokrati om väljare tvekar att rösta på det parti de sympatiserar med, för att det är stigmatiserat i media.


3 kommentarer:

  1. Vad var det för fel på svenskt 1930-tal? Kulmen av svenskt 1930-tal var väl att de politiska krafterna i sverige ansträngde sig till sitt yttersta för att slippa krig och att de politiska krafterna i sverige ansträngde sig för att ge skydd åt människor som flydde ifrån krigen i Europa?

    SvaraRadera
  2. Kielos är inte äldre än att hon borde ha egna minnen från 90-talet då ett europeiskt, socialistiskt, mångkulturellt land upplöstes i våld och inbördeskrig. Det är en mycket mer relevant och aktuell referens i historien för Sverige !

    SvaraRadera
  3. 1930-talet var ganska god tid för Europa. Depressionen avtog. Hade inte Hitler varit tok-antisemit o krigshetsare, hade sluppit mycket elände.

    SvaraRadera