torsdag 4 juli 2013

Och Lena Mellin är förstås lycklig
Igår tittade vi på Fredrik Reinfeldts bisarra attacker mot Sverigedemokraterna. Jag är övertygad om att han är en intelligent person, men när det handlar om SD kommer språkbruket direkt från sandlådan. Det handlar om att "det åttonde partiet får inte vara med" för att de vill "ge sig på personer födda utomlands". Istället för denna ständiga demonisering av SD, skulle jag hellre se att statsministern förklarade vad han vill med invandringspolitiken och vad fördelarna med den är. Eftersom denna politik bedrivs med sådan nit, måste han vill ha något argument för den?

En person som naturligtvis blev överlycklig är Aftonbladets Lena Mellin. Liksom statsministern är hon en SD-hatare av rang och gjorde sig senast känd för sin fantastiskt inkompetenta intervju med Jimmie Åkesson, tillsammans med sin än mer inkompetenta kollega Karin Magnusson. Några dagar tidigare hängde hon upphetsat på drevet mot Kent Ekeroth och Avpixlat.

Följaktligen skriver Lena Mellin idag om hur "Statsministerns kritik mot SD var upplyftande att höra". Låt mig börja med att förklara att han inte bjöd på någon kritik, utan mycket underliga påhopp, fullständigt ovärdiga en statsminister. Att en moderatledare är så fixerad vid detta parti att han redan nu deklarerar att han är beredd på en rödgrön regering gör saken än mer bisarr. Det är därför inte heller underligt att han nu hyllas av socialdemokratiska Aftonbladet.

"Det var upplyftande att höra statsministern än en gång, och med hittills oöverträffad hetta, ta avstånd från Sverige­demokraterna och deras värderingar. Riktigt befriande faktiskt."Är det "befriande" när vår egen statsminister gång på gång uttalar sitt förakt för demokratin? Hur bra måste då inte Lena Mellin ha mått när han deklarerade att sverigedemokrater som utsätts för våld faktiskt förtjänar det. Sedan visar Mellin ändå upp en viss insikt:

"Det kommer sannolikt inte hindra särskilt många från att rösta på SD.
Det kan säkert till och med sporra en del att göra det med motiveringen att 'regeringen fattar inte hur vanligt folk har det och nu ska jag ge dem en näsbränna genom att rösta på Åkesson
i stället'."

Nej, självklart hindrar inte infantila påhopp någon från att rösta på SD. Det är däremot tragiskt att vår medie- och politikerelit fortfarande tror att folk röstar på partiet för att ge regeringen "en näsbränna". Så länge som ni inte inser att vi funderar mycket kring dessa frågor och landets framtid, är det inte gärna mycket ni kan komma med som motvikt.

"Reinfeldts helstängda dörr till Sverigedemokraterna är i sak en repris på förra valrörelsen. Då sa både förra S-ledaren Mona Sahlin och Fredrik Reinfeldt att de inte ville ta i Sverigedemokraterna, inte ens med tång."

Även detta var förstås ett värdigt språkbruk, Lena?

Vilka är ni 25% som fortfarande röstar på Moderaterna? Er egen partiledare har sedan länge gett upp, till förmån för en märklig besatthet vid vad som fortfarande är ett av riksdagens mindre partier. Visserligen kommer detta parti minst fördubblas nästa år, men är ni inte mer oroade över att er egen statsminister nu förbereder sig för att lägga sig platt för vänstern?
3 kommentarer:

 1. 33:40 in i Reinfeldts tal på Almedalsveckan, lyssna noggrant vad han säger.

  Länk: http://www.youtube.com/watch?v=XyfayBCqRc4.

  Reinfeldt säger:

  "Den dag dom får inflytande kommer dom att förändra Sverige"


  Han har redan förstått att nationalismen kommer att få inflytande, men han måste bara få ondgöra sig på sverigedemokrater för att han har en mycket god människosyn. Det vill han bli ihågkommen som, även när Socialdemokraterna styr Sverige med Miljöpartiets svårövervinneliga dekadenta politik,

  SvaraRadera
 2. Aldrig kunde jag tro att en moderat skulle vara den som la ner försvaret, hånade svenska väljare, stödde vänstern och öppnade portarna på vid gavel för de med allra sämst möjlighet att bidra till vårt land. Aldrig ! Men nu är det ett faktum.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var det nog få moderater som trodde.
   Reinfeldts personliga åsikter lär få moderaterna på fall och några av de som jublar är jag och flera av mina f.d. moderata kamrater.

   Radera