torsdag 4 juli 2013

Aftonbladet i stor reklamkampanj för "extremhögern"


Stefan Jacobsson (SvP)
Idag lyfter Aftonbladet fram olika företeelser som man klumpar ihop under den alltid populära beteckningen "extremhögern", givetvis med ordet "stöveltramp" i rubriken. Målet är förstås att demonisera dessa rörelser och bada i sin egen förfärelse, men resultatet blir istället att man ger just dessa rörelser lite extra vind i seglen.

Man inleder med Svenskarnas Parti i Almedalen, under den bisarra rubriken "Här går en polis på varje nazist". Vad har polistätheten med antalet deltagare från SvP att göra? Föreställer man sig att varje representant är en oregerlig bråkmakare som behöver ha en egen polis? I så fall kanske mer relevant matematik skulle vara att ställa antalet poliser mot antalet vänsterhuliganer.

Aftonbladet fördömer naturligtvis partiet, men genom att bland annat lyfta fram partiledaren Stefan Jacobssons uttalanden, torde man skapa en hel del intresse och sympati.

"Man kan inte tala om invandring längre. Det är en kolonisering som pågår!"

"Svenskarnas framtid står på spel. Vi har bara ett svenskt folk. Det kan inte försvinna och sedan uppstå ur tomma intet."

Jag tillhör själv inte partiet, men dessa uttalanden är ju helt korrekta. Som motvikt citerar man även motdemonstranternas trötta ramsor:

"Nassesvin! Nassesvin!"

"Inga nazister på våra gator! Inga nazister på våra gator!"Jag undrar fortfarande vad de tror att de uppnår med sitt beteende och sina ramsor. Eller handlar det endast om att få utlopp för sitt ego? En äldre herre med hund får också komma till tals när SvP går förbi:

"De har rätt i sak. Man måste göra något åt invandringen."

Nästa artikel verkar vara inledningen på en serie om Europa, av Peter Kadhammar. Han gör sitt bästa för att blanda ihop helt olika rörelser, men genom sina förlöjliganden lyfter han också fram några sanningar.

"Över hela kontinenten får högerpopulister allt större inflytande över debatten och politiken. Språken är olika men ropen desamma: Bort med utlänningarna, stoppa invandrarna, eliten har lurat oss, eliten ljuger."

Ja, visst finns det eliter i våra länder som ljuger för oss. Det finns en medieelit, där Kadhammar själv ingår, och det finns en politisk elit som förenas i en Sjuklöver i Sverige och ett UMPS i Frankrike. Däremot är det som vanligt ett mycket fult knep att påstå att invandringskritiker skyller på invandrarna. Nej, vi skyller på de politiker och journalister som hetsar för utvecklingen, eftersom vi funderar på vad den kommer att leda till i framtiden. Kadhammar använder förstås själv detta imbecilla språkbruk:

"I Köpenhamn är Dansk Folkeparti en viktig beståndsdel av den etablerade politiken.
Dansk Folkeparti är inte nazistiskt. Men det som förenar så olikartade partier som det danska och Gyllene gryning i Grekland är utpekandet av invandraren som hot och alla problems källa. Invandraren och "eliten".
De högerpopulistiska partierna förenas i enkla svar på komplicerade problem. De förenas i att peka ut någon grupp som skyldig: muslimer eller romer eller invandrare i största allmänhet."I journalisternas värld är Dansk Folkeparti och Gyllene Gryning samma sak. Nej, de människor som kommer hit gör någonting fullt logiskt och ingen skyller på dem. Våra politiker däremot, gör någonting fullständigt ologiskt och skadligt och därför skall all frustration riktas mot dem. Ja, problemen som massinvandringen för med sig har en uppenbar och enkel lösning; den måste upphöra. Det är faktiskt inte mer komplicerat än så, Peter.

"Europa marscherar. Det kan vara gatans stöveltramp eller de välputsade skorna i parlamentet. Varningen för Den Andre förenar. Varningen för hotet utifrån. Nationen påstås vara i fara och måste sluta sig samman.
Vi vet inte vart marschen kommer att ta oss."

Förhoppningsvis tar den oss till en uppryckning för våra nationer, där personer som Reinfeldt och Kadhammar inte längre, dag ut och dag in, hetsar för det egna landets förstörelse.

3 kommentarer:

 1. "För det tredje lyckas Svenskarnas parti framställa sig som försvarare av den svensk yttrandefriheten. Det är deras motståndare som slåss, bränner bilar, kastar flaskor. Rasisterna måste skyddas av polis. Bara för att få uttrycka sin mening.

  Så lyckas rasisterna placera sig på offrets, den förföljdes plats."

  Det är ju sant. Svenskarnas parti utför en manifestation och talar i yttrandefrihetens namn. Om vänsterextremister väljer att störa dem måste de väl få försvara sig liksom vilken människa som helst. Media är alltid lika generösa mot dessa våldsverkare. Tänk om jag stormade in på Aftonbladets kontor och rev ned deras datorer, arbetsplatser, hyllor och sedan sa att de skriver floskler. Det hade väl inte mottagits som en legitim företeelse från min sida? Nej, Aftonbladet, det är inte okej med sabotage.

  "Polisen har varnat Jönköpings restauratörer för att det kan bli stökigt och vandalism. Men Smirres grillkök bredvid Jacobssons tribun håller öppet. Efter mötet virar de unga männen ihop sina fanor och köar till korvkioskens lucka. En kokt med bröd, tack.

  Ägaren heter Gabriel Aho, en stor och muskulös 35-åring. Han kom till Sverige från Syrien för tolv år sedan. En ung rasist ber om servetter. Någon har kastat gul färg på honom. Aho räcker fram ett par.

  – Var så god!

  – Tack.

  Gabriel Aho langar korv efter korv genom luckan."

  Där kom anledningen till invandringen. Korvförsäljaren är från Syrien. Därmed behövs invandringen. Vem skulle annars ha gett korven till Svensken?

  // Magne

  SvaraRadera
 2. Jo, kritikerna är nog den främsta tillgången för svp och liknande partier. Kvaliteten på kritiken är så grund att alla med ett reellt politiskt intresse förmodligen blir mer nyfikna än övertygade av den. AB är kanske det främsta språkröret. Genom att man också redan använt allt krut på sd vad gäller rasism osv blir det lite svårt att nyansera kritiken.

  Viktigt också att hålla skillnad på invandrarna som individer och själva politiken kring dem. Det är två helt olika saker. (Apropå den syriske grillinnehavaren så är det ju verkligen tragiskt med inbördeskriget i syrien. Ett av historiens intressanta länder med massor av forntida kulturskatter. Som nu förmodligen demoleras oreparabelt. Sorgligt. Där landet tycks ha blivit en bricka för andra länders intressen, i någon form av halvglobal maktkamp).

  SvaraRadera
 3. Den ena sidan gapar "nasses vin" (antagligen därför att vänsterextremisterna är alkoholiserade bäbisar som gapar efter mera alkohol) och den andra sidan säger "det är en kolisering som pågår".

  Det visar vem det är som har styrka, kompetens och viljan att leda landet i rätt riktning.

  SvaraRadera