onsdag 3 juli 2013

Reinfeldt i patetiskt angrepp på SD
I Almedalen utvecklade statsminister Fredrik Reinfeldt sin demokratisyn:

"Vi har åtta partier i riksdagen. Ett av de åtta partierna ska inte få vara med."

För hundrade gången måste jag då påminna om att det inte är upp till Fredrik Reinfeldt. Sverigedemokraternas ledamöter sitter där som representanter för de 330 000 svenskar som röstade på partiet.

Hetsen och de infantila lögnerna fortsatte:

"Allt inflytande de kan få tänker de använda till en enda sak och det är att ge sig på människor som har kommit hit från andra länder. De har ingen annan idé. Det är därför de finns som parti. Det är det de vill använda sitt inflytande till. Vårt besked är ni ska inte få något inflytande."

När har SD någonsin deklarerat att man tänker ge sig på människor från andra länder? Det är en än mer barnslig argumentation än när han från vänsterhåll själv får höra att han ger sig på sjuka och arbetslösa. Jag tror inte ens att Reinfeldt brinner för att "ge sig på" dessa människor, utan tror faktiskt att han vill lite mer med sin politik. Vad han vill med massinvandringen är dock helt obegripligt, särskilt så länge som han håller argumentationen på den här nivån. Han vill till och med hellre se en rödgrön regering:

"Vi är beredda att släppa fram en rödgrön regering. De är större än våra fyra partier. Därför vi är beredda att ta ansvar för att säga att ska man isolera någon så får det också konsekvenser."

Det är ett mycket märkligt uttalande från en moderatledare. Faktum är att den enda frågan där Reinfeldt överhuvudtaget visar lite passion, är just utestängandet av SD. Regeringsmakten har han sedan länge tröttnat på. Han tar sedan det slutliga steget in i fullständigt vansinne genom att hylla Mona Sahlin, av alla människor:

"Då hade S en tydlig ledare som aldrig darrade på manschetten. Det hedrar henne, alla de insatser som hon gjorde för att vara tydlig mot främlingsfientligheten i Sverige.
[...]
Vi har gett vårt besked. Vi ska kunna regera Sverige och samtidigt isolera detta parti. Frågan är om sju partier trots allt vill ta ansvar?"

Finns det fortfarande någon som undrar varför vi talar om Sjuklövern?

Aftonbladet
Aftonbladet II7 kommentarer:

 1. Vad är demokrati om inte SD får vara med?

  SvaraRadera
 2. Reinfeldt = Landsförrädare!

  GLÖM aldrig att Reinfeldt vill höja pensionsåldern till 75 år, dvs du ska arbeta dig till döds, dina skattemedel och utebliven pension behövs för att finansiera invandringen till Sverige!

  SvaraRadera
 3. Jag tänker inte lägga ner tid på att lyssna till hela talet, men referatet visar med all önskvärd tydlighet hur viktigt det är att SD tar alla röster de kan få i riksdagsvalet nästa år.

  Vi är tyvärr redan "Beyond the Point of no Return", men räddas det som räddas kan.

  Med ett starkt SD blir det lättare för Stefan Löfven och socialdemokraterna att lägga om invandringspolitiken i mer ansvarsfull riktning.

  SD kommer med all säkerhet att bli tredje största parti 2014 och skulle till och med kunna utmana Moderaterna om andraplatsen.

  Moderaterna har förlorat väljarsympatier i över två år och verkar inte hitta formeln för att vända trenden, så de hamnar troligen under 25 % i riksdagsvalet.

  SD kommer att göra ett kanonval till EU-parlamentet i maj nästa år, vilket kommer att ge väljarna råg i ryggen inför riksdagsvalet, och 20% av rösterna blir då ingen omöjlighet där.

  SvaraRadera
 4. Reinfeldt fortsätter att svika sina kärnväljare och räknar kallt med att de inte har något alternativ, men hej hopp SD håvar in moderatväljare och då ska de demoniseras. Cameron försökte göra samma sak i storbritannien, men där gick han bet och UKIP tar tory röster. Synd bara att Reinfeldt har medierna på sin sida, tillskillnad från Cameron.
  /Emil

  SvaraRadera
 5. Socialdemokraterna är rädda för att stöta sig med "storstadsväljarna", då det blivit något av en doktrin att den som vinner storstadsväljarna (i betydelsen någon sorts stockholmsmedelklass) också vinner riksdagsvalen. Nu tycks det vara så att moderaterna har identifierat invandrarväljare (de med svenskt medborgarskap dvs rösträtt till riksdagsvalet, samt med jobb) som en grupp som partiet måste vinna för att kunna vinna val.

  SvaraRadera
 6. Jag tror inte att vi kan lita på Lövén. Han var ju inbjuden till det senaste Bilderbergmötet och han har nog börjat känna pressen.
  Från att ha avfärdat det som galen foliehattsparanoia är jag nu övertygad om att starka krafter vill splittra och krossa västvärlden för att äntligen få till sin världsregering styrd av en "upplyst" elit. Sverige är perfekt för ett storskaleexperiment med sin lydiga befolkning van att lita på överheten.
  Det är bara att se hur allt hänger ihop, vilka som drar i trådarna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, svenskarna (svenskarna!) ställde lydigt upp på experimentet med massvaccinering mot svininfluensa. Där fick regering och myndigheter ett bra svar..
   http://blogg.bengterikj.se/#post93

   Efter Murens fall, Sovjetunionens sammanbrott och Kalla krigets slut är spelplanen öppen för en ny maktbalans, som ännu inte har funnit sin form, men det är väl uppenbart att Islam ser sin chans att flytta fram positionerna - till vilken nytta?

   Radera