onsdag 3 juli 2013

Lite mer trams om SD och Avpixlat
Så var det då dags för ytterligare en av alla dessa pk-krönikor att göra ett stort nummer av att Kent Ekeroth mailat Avpixlat. Idag är det den kurdiska feministen Lawen Mohtadis tur att få ur sig de vanliga flosklerna. Att hon själv som feminist och homosexuell knappast skulle ligga bra till i ett islamiserat Sverige lyckas hon på något sätt bortse ifrån.

Det roligaste med Aftonbladets avslöjande om att riksdagsledamoten Kent Ekeroth verkar ha stort inflytande över den rasistiska sajten Avpixlat är att Sverigedemo­kraterna inte ser det som något avslöjande alls. Ingen är förvånad. Partiledaren Jimmie Åkesson säger slappt till en journalist att han inte vet "på vilket sätt det skulle vara ett problem, faktiskt".

Nej, självklart är det inget avslöjande, eftersom det varken är nytt eller chockerande. Att medieeliten ser det som ett stort problem att fria medier som Avpixlat överhuvudtaget existerar, betyder inte att alla svenskar gör det. Istället ser vi det som en utmärkt alternativ informationskälla och att riksdagens enda oppositionsparti stöder sidan är fullt naturligt.

"När höga företrädare för ett riksdagsparti med rötter i den svenska nazismen i flera år ljuger om sina kopplingar till landets största hatsajt och sedan blir påkomna med att skicka instruerande mejl till sajtens redaktion och därutöver åker på en skattesmäll för insamlade donationer till samma sajt, ja, låt oss bara säga att det är det närmaste man kommer en definition av avslöjande. Faktiskt."

Nej, faktiskt inte. Ovanstående beskrivning är helt er egen och de vanliga epiteten med "nazism" och "hatsajt" är det nog allt färre som tar på allvar. Sedan så skjuter ni er själva rejält i foten. Ni beskriver ju ständigt SD som "rasistiska" och "främlingsfientliga", så hur kan ni ens låtsas bli chockade över att detta hemska parti har kontakter med en lika hemsk nyhetskälla?

"Sedan några månader tillbaka leker SD en lek med journalistkåren. Den kallas nolltolerans mot rasism. Det hela är mycket fyndigt. Och lite kräkframkallande. Men som bekant, ju större lögn, desto större chans att bli trodd. Därför klargörande nummer två: Rasistiska partier som söker makt säger inte att de är rasister."

Det är mycket märkligt att detta initiativ mot rasism även det kan förvridas till någonting negativt. Om SD skulle låta rasismen flöda, skulle ni vara positiva då? Nej, oavsett vad partiet gör så kommer ni att svartmåla det, vilket är varför ingenting ni skriver förtjänar att tas på allvar.

"Om journalisters enda verktyg i granskningen av SD förminskas till partiets egen hittepåpolicy – nolltoleranslinjen – innebär det ett problem för den fria journalistiken. När allt mäts på en spelplan ritad av SD blir genomlysningen av vad partiet står för felaktig. Hur ska man till exempel se på att partiets ungdomsförbund till söndagens Almedalen bjöd in allianspartier från bland annat Österrike och Belgien som enligt Expo har sina rötter i fascism- och nazismrörelser?"

Där blev det absurt på allvar. Lawen är alltså oroad för den fria journalistiken, men hatar Avpixlat, därför att "fri" i hennes värld betyder "mot SD". Att sedan som vanligt hänvisa till vad Expo säger gör hela inlägget än mer pinsamt. Och återigen, om du några rader högre upp betonar att SD har sina rötter i nazismen, varför skulle man inte kunna bjuda in andra partier med "rötter i nazismen"? Min gissning är att dessa debattörer inte riktigt själva tror på vad de säger och därför ständigt snurrar in sig i paradoxala svartmålningar.7 kommentarer:

 1. Jag tycker att SD hårdare ska konfrontera media när de kallas för rasister och allt möjligt. Kör på och avkräv dem en djupare förklaring och protestera varenda gång. Som det är nu står media oemotsagda i rapporteringen som går ut till de breda folklagren och stigmatiseringen kvarstår:(
  /Emil

  SvaraRadera
 2. Precis min åsikt. Journalister är nästan aldrig pålästa, det är därför de inte kommer åt Bildt. Så snart han vägrar gå med på något påstående från journalisten blir de stående med byxorna nere.

  SvaraRadera
 3. Man skulle kunna skriva liknande krönikor om Vänsterpartier och dess nolltolerans(?) mot kommunism och dess talespersons i kulturfrågor faiblesse (fäbless) för utomparlamentariska metoder - ifall någon iddes.

  Att så många ids skriva hatkrönikor över SD förvånar, men det är väl ett enkelt sätt att dra ihop till sin försörjning.

  Tids nog kommer man emellertid att tvingas ta ställning till SD:s politik på riktigt, om inte förr så när chocken efter valresultaten 2014 har lagt sig.

  EU-valet den 25 maj nästa år kommer att bli en mardröm för Sjuklövern. SD kommer att gynnas av det låga valdeltagandet, även om övriga partier kommer att försöka trumma upp det för att "skademinimera".

  Valdeltagandet 2004 var bara 38%, 2009 var det 45% och nästa år ökar det säkert igen till kanske över 50%

  SvaraRadera
 4. Ja jag kom ihåg Ohlys tal på valnatten 2010 när han uppmanade sina anhängare (afa med co.) att ta till utomparlamentariska metoder nu när "högervindarna sveper över sverige". Det om något borde ha väckt avsky hos vår samlade politiska och mediala elit, men nej då ohly är på de godas sida. 2014 kommer bli ett smutsigt år.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, inget slår "järnrör" - inte ens utomparlamentariska metoder

   Radera
 5. Kurdisk nationalist är hon också, men det skulle denna hycklerska aldrig erkänna.

  SvaraRadera
 6. Lawen Mohtadis har skrivit en biografi över Katarina Taikon; hon intervjuas i Kunskapskanalen, En bok en författare:

  "Romer har nekats att gå i skolan, de blev inte insläppta" - jag trodde det var tvärt om; inget skulle väl vara bättre om de gick i skolan som alla andra

  SvaraRadera