fredag 12 juli 2013

"Yxattacken", AFA och media


 

De samlade svenska fulmedierna tar idag upp en händelse, som dessutom överallt beskrivs på samma sätt, nämligen att "nazister gick till yxattack". Som vanligt kan vi redan i språkbruket se på vilken sida dessa medier står. Aftonbladet skriver att "Nazister attackerade meningsmotståndare i Halmstad". Jag tänker här inte diskutera huruvida SvP kan beskrivas som nationalsocialister eller ej, men att kalla en ren våldsrörelse som AFA för "meningsmotståndare" är ju sannerligen en grov eufemism.

Den upplyste kan naturligtvis själv bilda sig en ganska klar uppfattningen om vad som hänt i verkligheten. SvP höll alltså ett informationsmöte i Halmstad och som vanligt kände dessa vänsterhuliganer att de bara måste vara där också för att ställa till bråk. Organisationens enda syfte är nämligen att förfölja meningsmotståndare och med våld försöka stoppa deras möten.

Bakom dessa ligister står dock starkare krafter. Mediernas demonisering av partier som SD och SvP legitimerar våld mot deras företrädare, och skildringar som de senaste kring "yxattacken" ursäktar det ytterligare. En person som Mona Sahlin har själv för mycket att förlora för att använda våld, utan nöjer sig med att dyka upp för att vända ryggen mot SvP när de har torgmöte. Det är inte bara ett oerhört omoget beteende, utan ytterligare ett sätt att normalisera attacker mot nationalister. Varför kände hon att hon var tvungen att vara på plats? Kunde hon inte ha hållit ett eget möte någon annanstans om det mångkulturella samhällets välsignelser och sin fina människosyn? Varför ingriper inte polisen mot personer som uppenbarligen enbart dyker upp för att provocera och ställa till bråk?

I Frankrike avled för några veckor sedan en ung AFAit, efter att ha anfallit en nationalist i ryggen, som då vände sig om och utdelade ett knytnävsslag som vänsterhuliganen aldrig reste sig ifrån. Är det en sådan situation medie- och politikereliten vill ha även i Sverige? I Halmstad klarade sig AFAiten med ett knivhugg i skuldran, men om polariseringen och elitens legitimering av åsiktsförföljelse fortsätter, kan det naturligtvis bli värre nästa gång.

SvD


10 kommentarer:

 1. Svenskarnas parti är ett nationalistiskt parti.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Absolut, och att kalla AFA-huliganer för "meningsmotståndare" är ju direkt löjeväckande...

   Radera
  2. Jävla rödingar brukar jag kalla dom.

   Radera
  3. Att döma av deras radio sitter de och har ''judenoja'' så att kalla de nazister ser jag inget fel i men skönskrivningen att kalla afa för meningsmotståndare är vidrigt.

   Radera
 2. "Hallandsposten var på plats i Halmstad och skriver att partiledaren Stefan Jacobsson var en av dem som beväpnat sig inför bråket. Man skriver att han ska ha burit en påk av något slag. Tidningens utsända rapporterar också att en person i den högerextrema gruppen var beväpnad med en yxa."

  Jag undrar varför partiledningen är beväpnad? Vad fan tror Aftonbladet? Inför deras möten stormar AFA-medlemmar deras möten med tillhyggen. Om de inte beväpnar sig blir de själva knivskurna och kanske till och med till döds. Jag ser med en sådan ironi dessa reportage från Aftonbladet, som försöker få Svenskarnas Parti till att planera attacker mot meningsmotståndare. De måste kunna försvara sina liva mot AFA, punkt slut.

  SvaraRadera
 3. Sverigedemokraterna har ofta angripits av AFA, men aldrig att jag sett någon ta med sig beväpning eller gå till motangrepp. Jag tycker detta visar att Svp är klantarslen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stefan Karlsson12 juli 2013 15:19

   Klantarslen? Det kallas för ryggrad!

   Radera
  2. Nja, klantarseln hade de väl snarare varit om de inte tog med sig vapen att försvara sig med, då hade de nämligen blivit nedhuggna med AFA-medlemmarnas knivar. Och förresten - Svenskarnas parti är som de andra grupperingarna som representerar sina folkslag/folkgrupper - turkiskaförbundet, irakiskaförbundet osv. Nu råkar de bara vara svenskar, som faktiskt vill se ett folk med europeiskt ursprung i Sverige, vilket inte borde låta allt för konstigt?

   Radera
  3. Enligt AFA's och Ex-EXPOiten Kenny Hjältes
   version ja. "Knivar och Yxor" är något som
   man hittat på. Däremot hämtades lite träbitar
   i Stefan Jacobssons bil som användes som träpåkar
   och lyckades driva AFA på flykten.

   Radera
 4. Relaterat på Studio Ett:

  http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5589956

  SvaraRadera