lördag 10 augusti 2013

Aftonbladets serie om fem "folkrörelser"Sabrin Jaja och Ahmed Ibrahim,
från Pantrarna, "en svensk folkrörelse"

Aftonbladet har alltså tydligen startat en artikelserie, som handlar om fem rörelser de valt ut och som de dessutom kallar "folkrörelser". Som ni förstår, handlar det inte om några nationalistiska organisationer. Efter en artikel om Megafonen, kommer idag en om Pantrarna i Göteborg. Man skulle kunna tycka att det är ett märkligt urval, men vi luttrade svenskar förstår att en serie om svenska folkrörelser, i Aftonbladet endast kan handla om rörelser som varken är folkliga eller svenska.

Megafonen, en annan av
Aftonbladets "svenska folkrörelser"

Låt oss först titta på hur man beskriver Pantrarna. Man tar sitt avstamp i en mycket usel krönika, skriven av två förortstjejer man hittat:

"I dag har artikeln delats mer än 15 000 gånger i sociala medier. För många var den det första mötet med Pantrarna, som är mycket mer än en skrivgrupp. Gräsrotsrörelsen startade som en förening den 14 februari för två år sedan."

Det hela handlar om de så kallade "socialt utsatta områdena", regimspråk för hög andel av afrikanska och arabiska invånare, och lösningen tror jag bestämt att vi har hört förut:

"Pantrarna bildades som ett svar på ett krav från kommunpolitiker, berättar de. Ahmed Ibrahim och tre vänner försökte förmå Göteborgs stad att satsa på en fritidsgård i den socialt utsatta stadsdelen Biskopsgården."

Sabrin Jaja fortsätter:

"Hon uttrycker sin besvikelse över att politikerna bland annat gjort för lite åt skolresultaten som sjunker i utsatta områden.
– Det är bara 30 procent som går ut med godkända betyg i högstadiet i Biskopsgården. Det är helt sjukt! Vad väntar man på?"

Man kan då ställa sig frågan varför skolresultat sjunker i takt med att ett område avsvenskas. Är det brist på fritidsgårdar? Kommer det att bli bättre när vi fortsätter inflödet år efter år?
5 kommentarer:

 1. Din fråga om det blir bättre studieresultat med fortsatt högt inflöde av flyktingar till utsatta områden,kan besvaras med ett nej!Det är inte de arabiska eller Afrikanska ländernas kunskapsmässiga elit som flyr,varför skulle de göra det, till ett kallt ock högbeskattat land som vårt.Betänk att de länderna har den högsta andelen av analfabeter i världen!

  SvaraRadera
 2. "Man kan då ställa sig frågan varför skolresultat sjunker i takt med att ett område avsvenskas", det kallas "socioekonomiska faktorer".

  SvaraRadera
 3. Av någon anledning tycker jag att denna länk passar in här:

  http://www.richarddawkins.net/foundation_articles/2013/8/9/calm-reflections-after-a-storm-in-a-teacup

  /DSP (Den Siste Profeten) Tveka inte att ringa jag vet allt:-)

  SvaraRadera
 4. Invandrana bestämmer hur VI skall ha det i VÅRT land !
  Helt otroligt.

  SvaraRadera
 5. Oerhört resursslukande och krävande folk detta. Tyvärr tror många svenskar att förklaringsmodeller som framtagits för svenskar i Sverige omedelbart kan appliceras på afrikaner/araber i Sverige. Det kan de inte !

  SvaraRadera