fredag 23 augusti 2013

Äntligen har även Mikael Wiehe målat naglarna
Sist av alla posörer, har då Mikael Wiehe sett till att måla naglarna och får naturligtvis omedelbart en artikel i Expressen. Där säger han:

"Det är det minsta jag kan göra"

Där håller jag helt med. Att attackera Ryssland är pinsamt opportunt och att måla naglarna är verkligen inte mycket till insats. Är verkligen Ryssland värst i världen på att kränka homosexuella? Nej, i själva verket tillhör Ryssland de mer liberala länderna, globalt sett. I flera länder, alla muslimska, är homosexualitet belagt med dödsstraff och i flera andra innebär det fängelsestraff.
Kanske borde Wiehe ta sig en titt på de länder han brukar hylla. Låt oss exempelvis titta på Zimbabwe, som Wiehe älskar, på grund av Mugabes antivita politik och hans status som socialist och "befriare". I Zimbabwe är redan läggningen kriminell. Tidigare i år uttalade sig president Robert Mugabe om homosexuella:

"After the polls, we will strengthen the law and make it really punitive and bitterly punishable for such people. They should rot in jail . . . We want a nation guided by strong values, we cannot give up our values for money."


Men, visst, Mikael, om en idrottskvinna målat naglarna för att protestera mot Ryssland, och därigenom fått stort medialt genomslag, måste du förstås också göra det. Vad man gör i Mellanöstern och Afrika vågar du förstås inte säga någonting om.


2 kommentarer:

  1. Det är självklart att medierna hänvisar till att förstöra västvärlden. Det som kan kritiseras ska kritiseras, och hyllas ska Mena-länderna, oavsett om de faktiskt har dödsstraff för personer som är öppet homosexuella. Enda anledningen till att de inte bekymrar sig om detta dilemma är att de skulle få ta konsekvenserna från den synen på världen, och att den vite mannen faktiskt har gjort sig skyldig till att de (Mena-länderna) inte är så värst vurmaned för homosexuellas rättigheter. Det låter helt sjukt, men en inbiten PK-it kan likställa västvärldens kolonisering med den dystra utvecklingen för homosexuella i Mena-länderna. Absurt, det är ordet!

    SvaraRadera
  2. Folk der kender Rusland, er klar over at de på grund af kommunismen befinder sig der, hvor Vesteuropa befandt sig på 20-30 tallet hvad angår sex, og især homosex. Og husk lige - under Sovjet var homoseksualitet kriminelt

    Alt det der virker kontraproduktivt på russerne - befolkningen mener jo som Putin og det bliver de ved med i nogle årtier endnu.

    SvaraRadera