måndag 19 augusti 2013

Dagens bild: Feministiskt initiativ hyllar slöjbärandeDet svenska officiella klimatet är verkligen vanvettigt. Feministiskt Initiativ, som ju ser sig som den främste tillskyndaren av kvinnors rättigheter, är samtidigt en stor vän av islam och ansluter sig nu förstås till det så kallade "hijab-uppropet", som alltså går ut på att alla svenska kvinnor skall bära hijab en dag för att, antar jag, visa solidaritet med muslimska kvinnor, men i praktiken blir ytterligare en bugning inför islam.

Självaste Gudrun Schyman, som dag ut och dag in ondgör sig över svenska män och deras förtryck av kvinnor, vägrar konsekvent att diskutera förtryck av kvinnor som sker i främmande kulturer, framför allt i form av hedersvåld och hedersmord. Denna politiska kameleont och extremist, som sagt att svenska män inte skiljer sig från talibaner i Afghanistan, drar nu glatt på sig en islamitisk slöja. Det är lite fegt av Schyman att inte gå hela vägen och dra på sig en niqab, men det viktigaste för henne är förstås som alltid att synas, och då motverkar ju det plagget syftet.

Hela uppropet bygger på en troligen fabricerad historia, om hur en beslöjad kvinna blev misshandlad av en svensk man. Händelsen skulle kunnat ha inträffat rent teoretiskt, men långt troligare är att hon blivit misshandlad av sin man eller en släkting och väljer att förklara det hela med detta påhitt. Feministiskt Initiativ målar förstås upp en fantastisk bild av hur muslimska kvinnor har det i Sverige:

"VI STÖDJER HIJABUPPROPET
Vill ha ett STOPP för det tilltagande rasistiska våldet i Sverige och Europa. Vi ser hur hatet i det offentliga rummet särskilt drabbar kvinnor i hijab. Hoten och attackerna är ofta sexualiserade, tjejer blir förföljda med sexistiska och rasistiska glåpord, de blir knuffade, jagade, påhoppade, misshandlade, får sina kläder avryckta och får hot om att de ska bli våldtagna."


Ovanstående meningar skulle jag gärna sett bestyrkta av lite statistik. Exakt hur många beslöjade kvinnor i Sverige har fått kläder avryckta och blivit hotade med våldtäkt av svenska män? Eftersom vi alla inser att en enda sådan händelse skulle fått helsidor i fulmedia, ligger det nära tillhands att tänka att antalet ligger kring 0. Min egen, också helt ovetenskapliga, gissning är att antalet attacker från makar och släktingar är ett långt större problem. Det är dock en fråga som FI håller sig så långt som möjligt ifrån. Siffran på antalet beslöjade kvinnor som blir våldtagna av svenska män skulle också vara intressant att jämföra med siffran på antalet svenska kvinnor som blir våldtagna av muslimska män.

Även sosse-karriäristen Veronica Palm
passar förstås på. Vågar vi gissa på att
hon samtidigt målat naglarna i regnbågsfärger?Sedan skulle Gudrun Schyman naturligtvis aldrig kunna tänka sig att bo i ett muslimskt land, eller ens ett muslimskt område i Sverige. Hon har valt att bosätta sig i idyllen Simrishamn. I ett muslimskt land skulle hon varken kunna ha den position och inkomst hon har i Sverige och framför allt skulle hon inte kunna upprätthålla sin privata livsstil.

Den ökända vänsterextremisten Nabila Abdul Fattah är mer rättfram:

"Det vi vill göra är att normalisera hijaben"
Jag ser inte hijaben främst som en symbol för kvinnoförtryck, utan för hat mot västerlandet. Många kvinnor väljer nämligen själva att dra på sig plagget, och då för att visa sitt avståndstagande från det omgivande samhället och sitt förakt för alla icke-muslimer.

SvD
Aftonbladet

18 kommentarer:

 1. Slöjan tillhör klantänkandet. Titta inte på min kvinna - hon ska gifta sig med min kusin.

  Gudrun Schyman och alla feminister där ute - ni är från vettet. Ni ska arbeta för kvinnors rättigheter, inte emot dem.

  Ser gärna att Gudrun Schyman åker till Mellanöstern och försöker lösa kvinnoförtrycket där borta. Kanske stening till döds när kvinnan har pratat med fel man kan vara något för dig att lösa?

  Fy och usch. Detta var sjukare än på länge.

  SvaraRadera
  Svar
  1. .....och tar med sig Gina Dirawi

   Radera
  2. Tyvärr, Gina ska vara i Sverige och raljera med sina skämt, för förvånansvärt nog är kvinnliga komiker (och komiker överhuvud taget) inte vanliga i den muslimska världen. Hon är beroende av ett öppet och liberalt samhället för sin försörjning, vilket lyckligtvis Sverige för närvarande är.

   Radera
  3. Varför skulle Gudrun Schyman "åka till mellanöstern" och lösa kvinnoförtryck där när hon är politiker i Sverige och har valt att fokusera på att bekämpa kvinnoförtrycket här? Kan inte du åka till Canada och starta ett zoo, "magnesbloggplats"? Eller vänta nu, människor får ju bestämma själva var de vill bo och arbeta!

   Kvinnoförtrycket i Sverige är ett seriöst problem och kommer att vara det så länge personer som du själv varken vill tillåta kvinnors rättigheter att klä sig hur de vill eller engagera sig i vad de vill - något Gudrun Schyman med många feminister i Sverige är för. Kvinnors rättigheter.

   Radera
  4. Mimmi, nu tror jag du är lite naiv. Gudrun Schyman är en opportunist som endast ser till sig själv. Hon hoppade på feminismen, när kommunismen inte längre var lukrativ. Hon hoppades förstås att få behålla sin riksdagsplats genom något mandat med FI.
   Tycker du själv att hijaben är den främsta symbolen för kvinnors rättigheter?

   Radera
 2. Jag förutspår att ordet "avslöjad" snart blir politiskt inkorrekt.

  SvaraRadera
 3. Gudrun Schyman har väl aldrig vetat vad hon gjort under sitt liv förvirrade kvinna . Det är ju bara så att hon vill synas så mycket som möjligt i media .

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hon har definitivt något gemensamt med Mona Sahlin.

   Radera
 4. ....och hur var det med den äktsvenske rasist som hällde mjölk på en somalier, sant eller falskt?

  SvaraRadera
 5. "en troligen fabricerad historia".
  Vad har du för fakta bakom det?
  Det kan vara sant eller falskt.
  Men var seriös och bestäm dig
  inte för falskt bara för att
  det är en muslim.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är den som anmält händelsen som har att presentera fakta. Vi får väl se hur denna historia utvecklas.

   Radera
  2. Den som tvivlar har också i så fall en skyldighet att ta sitt ansvar.

   Radera
  3. Det framgår av min text att det självklart är en gissning från min sida. Jag vill dock påminna om att inte heller de personer som nu rusat och införskaffat slöja vet någonting om händelsen. Det är mot dessa personer jag vänder mig.

   Radera
  4. Om nu påståendet är riktigt; så vad då!
   Ett litet mjôlkbad skadar ingen och får inte ens färgen att rinna av! Smile, please!

   Radera
  5. Om historien är falsk eller sann,spelar mindre roll,att normalisera slöja eller burka ännu värre,det är dagordningen för islams vänner,att visa ett förakt,för sekulära värden vår demokrati,Det är ju löjeveckande att beskylla svenska män för något som är sanktionerat i Koranen för muslimska män,att ha 4 fruar,slå dom om de inte lyder,ha sex även om deras kvinna nekar!

   Radera
 6. Fick F!-bilden i e-posten idag. Tänkte att det var en lustig photoshoppad satirbild över deras selektiva så kallade kvinnokamp, men som så mycket annat nu för tiden så visst fan skulle det visa sig att bilden var officiell och publicerad på F!'s sida på facebook. Ur led är tiden, men min uppfattning är dock att absurditeterna nått en nivå där allt fler faktiskt noterar detta; på sikt kan vi således förvänta oss politiska skiftningar.

  SvaraRadera
 7. En version av "händelsen"

  Ali ringer till Radio1 angående "hijabfallet":

  http://www.youtube.com/watch?v=tHwW3nksmKg&feature=youtu.be

  SvaraRadera
 8. Muslimer förtrycker inte kvinnor! Det är bara svenska män som gör! ;-)

  SvaraRadera