måndag 19 augusti 2013

Hyllningarna av Tregaros naglar allt mer bisarra
Det har väl knappast undgått någon att idrottskvinnan Emma Green Tregaros naglar har fått det samlade medieetablissemanget att gå i spinn. Att hon målade sina naglar i olika färger sågs som en "modig protest", trots att en liten aktion till stöd för homosexualitet måste vara det minst modiga man kan göra, särskilt för en svensk idrottsprofil. Det var troligen också bra marknadsföring för henne själv, som trots att hon inte tog något guld, antagligen kan räkna med ökade sponsorintäkter. En modig handling, däremot, skulle varit om hon istället hyllat Vladimir Putin, och sett alla sina sponsoravtal försvinna.

För vår mediekår är däremot kombinationen homosexualitet och fördomar mot Ryssland en oemotståndlig kombination. Visserligen sträckte sig Tregaros "mod" inte till att bibehålla nagelfärgerna i själva tävlingen, men hyllningarna fortsätter och tar sig allt mer groteska och överdrivna former.

Ronny Larsson (på bilden ovan), som tydligen är redaktör för homotidningen QX, ägnar dessa naglar en hel krönika i Aftonbladet och håller inte igen:

"De regnbågsfärgade naglarna har ju klöst sig fast i varenda människas medvetande."

Det är naturligtvis en fantastisk överdrift, men vi kan konstatera att denna icke-händelse iallafall fått mer utrymme i media än valfusk i Zimbabwe, folkmord i Kongo och den politiska situationen i Europa tillsammans. Emmas storslagenhet stannar dock inte där:

"För varenda bög, flata, bi och transperson ser Emma som stor hjälte. Mina gaypolare har tweetat #goemma-taggen tills fingrarna blöder, Facebook-delningarna av positiva Emma-krönikor har exploderat, och varenda gaykändis har instagramat nagelbilder."

Jag misstänker att Ronny Larsson vet lika mycket om Rysslands lagar som de övriga pk-krönikörerna, det vill säga ingenting alls, möjligen bortsett från någonting felaktigt som skrivits i svensk media. Sedan lyckas Larsson få med den numera obligatoriska referensen, som här framstår som löjligare än någonsin:

"Och ja, de ryska gayförföljelserna GÅR att jämföra med härjningarna under trettiotalet i Tyskland."

Som vanligt måste jag ställa frågan på vilket sett dagens Ryssland påminner om 1930-talets Tyskland. Nej, just det, det vet inte Ronny, men som vanligt i pk-människornas värld har allting de ser som dåligt på något sätt en koppling till just denna tid i just detta land. Som en liten historielektion vill jag påpeka att det i Nazityskland var kriminellt att vara homosexuell och man riskerade att skickas till koncentrationsläger. De omtalade ryska lagarna handlar däremot om homosexuell propaganda till minderåriga. I stora delar av Mellanösterna och Afrika är dock själva läggningen kriminell och bestraffas i många länder med döden.Anders Westgårdh, vars intellekt och anställning på Aftonbladet förhindrar honom att göra egna analyser, hänger förstås på, med samma groteskerier. Innan han kommer in på naglarna, räknar han upp historiska händelser av samma dignitet; Sovjets invasion av Tjeckoslovakien, Vietnamkriget och morden på Robert Kennedy och Martin Luther King.

"Emma Green Tregaro ­vågade ta ställning mot den ryska bögpogromen genom att måla naglarna i regn­bågens färger. Ett enkelt men effektivt sätt att ge fingret åt Putins skrämmande politik. Vem i den svenska truppen vid ­vinter-OS i Sotji kommer att ha samma mod? Jag gissar på ingen"

Den nya lagstiftningen likställs nu med en progrom, det vill säga massmord på judar genom historien, framför allt i 1800-talets Tsarryssland. Nej, låt oss hoppas att ingen svensk deltagare får för sig att genomföra samma meningslösa poserande, då en upprepning skulle vara än mer pinsam än Tregaros tilltag.

Kära idrottsmänniskor, spring, hoppa och kasta kula så mycket ni vill, men ni behöver faktiskt inte hjälpa till i likriktningen av Sverige; det klarar vår medie- och politikerelit alldeles själva.

Russia Todays nyanserade skildring av situationen


3 kommentarer:

 1. Underbart begåvat skrivet, Tobbe! En ren njutning att läsa. Aldrig framstår verkligheten som mer bisarr än när PK- eliten går i spinn.
  Peter

  SvaraRadera
 2. Tobbe äger !
  Allt detta kan bara hända i landet där man MÅSTE vara PK annars är man rasist. Självutnämnda, på att vara bäst i allt och att vara världens samvete, tågar svenska folket mot sin egen undergång !

  SvaraRadera
 3. Emma Green Tregaro verkar ha viss PR-begåvning. Att hon inte behöll målningen under själva tävlandet, betyder att hon fruktade att inte få vara med och tävla. Inte modigt alls!

  När fulmedia skriver om sådant här, vet man med säkerhet att de vill undvika att skriva om angelägnare, men för dem själva pinsammare saker. Det är ju inte vidare trevligt att deras idol i f.d. Rhodesia valfuskar till sig segern, eller att deras vänner Muslimska Brödraskapet bränner kyrkor, eller att Wilders PVV stärker sin ställning i Holland. Att homosexuell läggning, alltså inte bara handlingar, leder till döden i muslimska länder, är det viktigt att inte informera Svenska folket om.

  Tobbe, du är en klippa bland alla ballongskallar i media!

  SvaraRadera