onsdag 21 augusti 2013

Dagens citat: Mariam al-Hussainy


"Våra bröder är så rädda om oss. Vi går inte ut sent."


Teeba Maher och Mariam al-Hussainy förklarar varför de, trots svenskens ovana att misshandla muslimska kvinnor, inte behöver vara oroliga för egen del. Ingen av dem har heller någonsin blivit utsatt för några aggressioner, trots att Mariam haft slöja sedan hon var 9, och Teeba sedan hon var 6.

Aftonbladet träffar också på ett par pursvenska pensionärer i området och jag kan inte låta bli att återigen känna mig lite uppgiven inför många svenskars godtrogenhet.

"De diskuterar just nyheten om attacken som ska ha skett här. Alla förundras över att ingen har hört eller sett något.
– Det är hemskt. Man ska ju kunna ha på sig vad man vill. Och det är hemskt att det skett här, säger Hans Rosén, 80, som bott i ett av husen på Skrakgränd sedan de byggdes 1961.
Vännen Edith Johansson, 74, som flyttade in året efter honom håller med:
– Det skulle ju kunna hända oss. Man ska inte ge sig på någon för hur den än är klädd. Då kan de ju ge sig på folk i Foppa-tofflor lika gärna.

Nej, det är sannerligen märkligt att den största händelsen i Sverige, möjligen i konkurrens med Emma Tregaros naglar, saknar både vittnen och gärningsman.

Aftonbladet2 kommentarer:

  1. Det äldre parets inställning,liknelsen mellan foppa tofflor ock hijab,kommer sig antagligen av för mycket läsande av aftonbladet.Reinfelts omdömme om svenska medborgare som sovande verifieras härmed!

    SvaraRadera
  2. Våra bröder är så rädda om oss? vi ock dom tänkandet från bröderna,våra flickor är inte för otrogna svenska pojkar!

    SvaraRadera