tisdag 6 augusti 2013

Dagens citat: Mona Sahlin


"Anna var en ovanligt modig politiker. Modig som kvinna i en mansvärld. Modig som alltid stod upp för de som behövde solidaritet. Fråga palestinier eller kurder om Anna hade mod."
Nej, det var hon inte. Anna Lindh var, liksom Mona Sahlin, en sosse-broiler och karriärist, ingenting mer. Det bästa exemplet på detta fenomen idag är kanske Jytte Guteland, som med all sannolikhet redan fantiserar om statsministerposten.
 


Att sedan definiera "mod" som att ömma för kurder och palestinier säger en hel del om vårt lands tillstånd och den intellektuella höjden hos dagens politikerkår. Något av det minst modiga man kan göra i Sverige är att vara socialdemokrat och vurma för massinvandring och muslimer. Hotbilden mot Jimmie Åkesson lär vara oändligt mycket större än vad den är mot Stefan Löfven.

Mona bjuder även på nedanstående tragikomiska kommentar:

"Jag slutar härmed att lyssna på Wiehe. Efter 40 år."

Vilken sorts människa lyssnar på Mikael Wiehe i 40 år? Tja, bedagade sossar som Mona Sahlin och möjligen några tragiska spöken från 1968.

Aftonbladet
5 kommentarer:

 1. Mona Sahlin var ute och red på en lånad häst. I skogen mötte hon Göran Persson. Hej Mona! Vilken vacker hingst du rider på.. Nej det är ett sto, sa Mona. Nej Mona det är en hingst jag ser ju snorren sa Göran. Mona svarar: Konstigt, jag mötte nyss Fredrik Reinfeldt o han sa "Större fitta på en häst har jag aldrig sett"!!!!!

  SvaraRadera
 2. Anna Lindh var miljöministern som under en sommar på 90-talet sänkte hastighetsgränsen på motorvägar från 110 till 90 km/h, av miljöskäl. Det var inte modigt, utan imbecillt!

  En relaterad rolig men sann historia är att någon åkte fast på motorvägen för att ha kört i 110 km/h. Vederbörande krävde att bli dömd för miljöbrott, därför att motiveringen för hastighetssänkningen var miljöhänsyn. Tyvärr tillmötesgick man inte det kravet.

  Nej Anna Lindh var verkligen ingen modig politiker. En inkvoterad medelmåtta tyvärr.

  SvaraRadera
 3. Anna var översteprästinna i häxprocesserna mot Österrike när de skulle kväsas av EU efter att ha röstat fel i sina nationella val. Modigt?

  Jonatan

  SvaraRadera
 4. Anna Lindh skrev glatt och viligt under Barcelona-processen.
  Då förrådde hon sitt folk. Att hedra denna kvinna bör vi def, inte göra.
  Katinka Glahd.

  SvaraRadera