tisdag 6 augusti 2013

Sverigehataren Kurdo Baksi framme igenKurdo Baksi tillsammans med kommunisten
och Expo-agenten Stieg Larsson

En av alla dessa figurer med invandrarbakgrund som lever på sitt ursprung och förakt mot sitt värdland är den ökände "samhällsdebattören" Kurdo Baksi. I dagens SvD bjuder han på ännu ett litet alster som går ut på att Sverige måste öka inflödet. Jag blev lite nyfiken på vad en person som Baksi egentligen gör och lyckligtvis bjuder Wikipedia på en fantastisk profil, som visar hur lukrativt det är att verka för det sverigefientliga lägret (mina understrykningar):

Necip Kurdo Sirka Baksi, född 5 juni 1965 i Batman i Turkiet, är en kurdisk samhällsdebattör och författare. Han är bosatt i Sverige och bror till före detta ordföranden för Socialdemokratiska kvinnoförbundet och före detta socialdemokratiska riksdagsledamoten Nalin Pekgul och brorson till författaren Mahmut Baksi. Han kom till Sverige 1980 tillsammans med sina föräldrar och fyra syskon.
Baksi specialiserar sig inom området "vit skuld" med inriktning på svenska folket och grundade år 1987 den antirasistiska tidskriften Svartvitt. Under fem års tid, från 1998 till 2003, hjälpte Svartvitt den antirasistiska tidskriften Expo att överleva genom ett samarbete och blev då känd som Svartvitt med Expo. Svartvitt lades ner efter årsskiftet 2002/2003. År 1992 organiserade han en stor antirasistisk manifestation i Sverige under parollen "Utan invandrare stannar Sverige" där syftet var att markera invandrarnas betydelse i samhället. Baksi är en aktiv debattör och föreläsare i frågor rörande invandring, främlingsfientlighet och opinionsbildning för skapandet av ett stor-Kurdistan.
Kurdo Baksi erhöll Dagens Nyheters Jörgen Eriksson-pris 1995, Industrifackets kulturpris mot rasism i november 1999 och Olof Palmepriset i januari 2000. Han var Sommarvärd i Sveriges Radios P1 den 20 juni 2000.

Ja, med ett sådant CV är det ju självklart att man också mottar en mängd priser. Tänk att få specialisera sig på "vit skuld - med inriktning på svenska folket"! Det enda jag inte riktigt förstår är att han bedriver "opinionsbildning för skapandet av ett stor-Kurdistan". Han är ju svensk, så varför detta intresse kring just Kurdistan? Vad är förresten detta "Kurdistan"? Det finns ju inga svenskar, utom möjligen de som innehar svenskt pass. Sålunda är väl Kurdo Baksi snarare turk, om han nu inte hyser någon osund nationalism, baserad på etnicitet? Det är ju svårt att föreställa sig, med tanke på att han i tid och otid gör utfall mot Sverigedemokraterna, just på grund av en liknanade inställning. Som vanligt, när det gäller dessa kurdiska "anti-rasister", undrar jag även hur Baksi tänker sig sitt självständiga Kurdistan. För det blir väl ett mångkulturellt land, med ett stort inflöde av regionens turkar och araber, och varför inte någon miljon kristna? Han är väl inte rädd för att kurderna skall bli minoritet i sitt eget land, eller att de kristna skall få ett osunt inflytande?

Vad handlar då dagens alster i SvD om, som dessutom är sammanställt med en Bo Johansson, som är jurist vid något så fantastiskt som "Rådgivningsbyrån för asylsökande och flyktingar"? Det går i korthet ut på att man inte skall utvisa människor som här bedriver kampanjer mot regimerna i sina hemländer, eftersom ambassaderna kan få reda på detta. Det är för övrigt lite festligt att till och med denna rådgivningsbyrå, redan i sitt namn, visar att asylsökande inte är samma sak som riktiga flyktingar. Nåväl, låt oss titta på ett avsnitt i texten:

"Det är vanligt att flyktingar och asylsökande engagerar sig politiskt i fråga om sitt hemland när de kommer till Sverige. Särskilt gäller detta dem som flytt sitt hemland av politiska skäl vilket är naturligt eftersom de ofta har ett politiskt engagemang med sig redan från hemlandet, vilket är skälet till flykten.
I de allra flesta fall innebär detta att man ansluter sig till någon exilpolitisk organisation, deltar i dess mötes- och seminarieverksamhet och kanske väljs till något uppdrag inom organisationen. Deltagande i demonstrationer, ofta utanför ambassader, och andra manifestationer är vanligt och många har en framträdande roll vid dess tillfällen, som att hålla tal och appeller mot regimen i hemlandet."

Ett alternativ är att de istället intresserar sig för sitt nya land, dess befolkning och språk, istället för att stå utanför sina hemländers ambassader och skrika. Om de endast betraktar Sverige som en bas för Mellanöstern-politik, föreslår jag i all ödmjukhet att de gör detta från regionen ifråga.

I ljuset av de senaste årens groteska invandringspolitik, kommer vi att bli tvungna att en dag verka för repatriering av en stor del av de som kommit hit under dessa år. Jag föreslår att Kurdo Baksi blir den förste att återföras till Turkiet, där han slipper tyngas av svenska folkets vita skuld och dessutom kan verka för sitt Stor-kurdistan på plats.
2 kommentarer:

 1. Kurdernas system med kusingifte generation efter generation slår oundvikligen hårt mot intelligensnivån. Dessutom visar det att kurderna är oerhört främlingsfientliga då de inte ens kan tänka sig att gifta sig utanför den egna släkten. Den dan jag ser en kurd hand i hand med en afrikan kanske jag byter åsikt men jag tror inte den risken är särskilt stor.

  SvaraRadera
 2. Spot on.

  Det går f.ö. charter från MMX/Sturup till Irak. Skönt att inte behöva flyga reguljärt med mellanlandningar när man ska hem till långtbortistan och hälsa på släkten. Varför man frivilligt återvänder till det land/den regim man flytt från är, och förblir dock en gåta.

  "Utan invandring stannar Sverige!" - man baxnar.

  ./Högerspöket

  SvaraRadera