söndag 25 augusti 2013

Dagens citat: Nina Lekander


"För åtminstone i Stockholm hände en del konkret och utomparlamentariskt. Det var inte bara AFA, ofta beskyllda för att vara 'tyska terrorister', som med förvisso inte alltid helt hyggliga metoder skrämde bort nassarna från östra Söder. Ens polare gömde bosniska mödrar och barn. Vi inom Söderbor mot rasism ordnade demos för flyktingmottagning och dränkte vackert riksdagshusets trappa i grisblod.
Vi skrämde dock inte bort Ian och hans killar från Pelikan efteråt, trots konstnärlig fantasi i stället för våld: 'Ananas, järpe - frossa och njut, borgare snart är din saga slut!'


Det gamla vänsterspöket Nina Lekander berättar på Expressens "kultursida" om sin geniala och viktiga kamp på 1990-talet mot "rasism". Eftersom det inte blev någon revolution i Sverige ens på 1970-talet, finner vi idag dessa individer i media, där de fortsätter att sprida sitt verklighetsfrämmande nonsens. Varför har just tidningarnas kultursidor blivit ett skyddsrum för dessa människor? Antingen ser redaktörerna kultursidorna som ett nödvändigt ont, där man lika gärna kan låta en Åsa Linderborg eller Nina Lekander husera bäst de vill, eller så känner de att kulturen skall vara lite galen och radikal. Hursomhelst, de förser iallafall mig med lite material.


5 kommentarer:

 1. "Förvisso är dagens debattklimat annorlunda"

  Nog fan är det det alltid.
  Tycker du "olika" så är du per automatik rasist !

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst inte, rasist är du när du inte gillar människor som är icke kaukasier, deras kultur och liknande.

   Du är inte rasist om du tycker betygen ska försvinna, skatten ska höjas och andra saker, då är du vänster.

   Radera
 2. "dessa individer i media" de sjunger troligen på sista versen?
  Tidningsägarna måste snart se om sitt hus om de skall vara kvar på banan. Dessa hetsskribenter måste ju snart ersättas av vettigt folk om medierna skall ha någon trovärdighet kvar. Kanske förberedelser för detta har börjat i det tysta?
  Tidningar som strävar efter att ge så sanningsenlig information som möjligt borde ju få en enorm framgång framför alla andra. När ägarna har vaknat så blir detta möjligt och det kan inte ligga så långt borta.
  Rune

  SvaraRadera
  Svar
  1. kloka ord Rune, hoppas du har rätt i dina tankar.

   Radera
 3. Någon gång i början av 90-talet, om jag minns rätt, var Nina Lekander sommarpratare i P1. I en trailer för programmet sa hon att hon "i alla fall" inte skulle prata om sin pappa. Jag tänkte att...det var ju en intressant upplysning. Naturligtvis apostroferade hon just sin pappa flera gånger under programmet. Trotskij hade den permanenta revolutionen, den svenska mediavänstern har det permanenta pubertetsupproret.

  Fiat Lux

  SvaraRadera