måndag 26 augusti 2013

Marine Le Pen siktar mot seger i Perpignan


Marine Le Pen vid Louis Aliots
skrivbord i Perpignan
Några läsare har kanske noterat att jag inte rapporterat något från Front National på ett tag. Det beror på att stora delar av Frankrike befunnit sig på semester under augusti och även Marine Le Pen har använt månaden för att vila upp sig och spendera tid med barnen. Nu befinner hon sig i Perpignan, en stad i den allra sydligaste delen av landet, med strax över 100 000 invånare, och träffade igår den regionala tidningen l'Indépendant, som ville ställa några frågor.

Vi har inte sett er mycket denna sommar...
Vi har ändå tillkännagivit vår åsikt om otryggheten, de systematiska skattehöjningarna, för tillfället när det gäller kolskatten. Jag slås också av den politiska klassens hyckleri kring det som händer i Marseille¹, där en brist på information gör att de inte längre vet vad de skall göra åt den tunga kriminaliteten eller naturligtvis ökningen av den klassiska småbrottsligheten som slår mot alla städer, inklusive Perpignan, och som tvingar folk att anpassa sig till utegångsförbud och kvarter dit man inte går. Jag känner av en påtaglig vrede hos fransmännen.

Finns det kvarter i Perpignan dit man råder er att inte gå?
Ja, jag har hört talas om vissa kvarter där man inte har lust att promenera.

Vilka?
Louis Aliot: Cassanyes till exempel.
Vad har ni hört på fältet?
Alla mina semestrar har varit katalanska och här har jag mött många människor: skolledare, vinodlare, handlare...det finns en verklig oro.

Och när det gäller Perpignan?
Perpignan skulle kunna vara ett paradis om man inte här hade krossats av skatter och brottslighet. UMP- och PS-styrda kommuner är oförmögna att skydda handlare till exempel. När jag ser att det i detta departement finns ett otroligt antal stormarknader, tycker jag att det verkar misstänkt, det kan jag säga. Småhandlarna har blivit offer för dem och de försvinner. Vi måste hjälpa dem genom att förändra politiken och det görs i kommunhuset i Perpignan och i staden.

Ni presenterar 500 listor vid kommunvalen...
Ja, jämfört med 130 vid de förra och dessutom är det bara sex månader kvar till valet! Vi är mycket väl förberedda, vi genomför utbildningar för de ledande på listorna, under Louis (Aliot)s ansvar. Vi kommer att vinna städer och få hundratals kommunalråd. Denna lokala närvaro är nödvändig och det är också ett sätt att visa vad vi duger till.

Tillhör Perpignan de städer som kan tas av Front National?
Perpignan kan absolut tas, vi behöver bara titta på resultaten i parlamentsvalet.² Vi måste också titta på motståndarna, ta reda på om de deltar splittrade, men projektet för hopp delas allt mer av Perpignan-borna och departementets invånare.

Kommer vi att se er mycket bakom Louis Aliot?
Han får ingen förmånsbehandling! Men jag kommer naturligtvis hit under kommunalvalskampanjen för Perpignan förtjänar det.

Sedan följer de kantola valen, de regionala...
Front National håller på att etablera sig som den andra och kanske till och med första kraften i fransk politik. Vi ser det i fyllnadsvalen.³ Fransmännen är på väg att ta en ny riktning.

Och Europavalet. Man har förvånats över att er partner Louis Aliot också är er assistent i parlamentet.
Det har han varit sedan 2004. Man kan kritisera mig för att jag blev kär i min parlamentariska assistent men inte för att jag anställt honom!

Varför har han stannat kvar?
Därför att han väl uppfyller kompetenskraven för det. Han gör ett väsentligt arbete kring mig.

¹ Marseille blir allt mer laglöst genom den starka nordafrikanska närvaron i staden.
² I regionen gick även FN vidare till andra omgången, men deras kandidat drog sig ur till förmån för UMPs kandidat.
³ I det senaste lokala fyllnadsvalet fick FNs kandidat 46% i andra omgången.

l'Indépendant

2 kommentarer:

  1. Jag saknar dina Europeiska klipp och ser fram emot nästa intervju med den gamle JM le Pen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Härligt att höra! Jo, jag saknar också veckojournalerna, men jag hoppas att de kommer tillbaka nu när hösten inleds...

      Radera